20 Hyvää tekoa! #1

Perjantaina 18.1.2019 klo 13:00-18:00, Hämeen suoja (Palokunnankatu 12, 13100 Hämeenlinna)

HJS-perhe haluaa auttaa apua tarvitsevia järjestämällä yhteistyössä Punaisen Ristin Veripalvelun kanssa jäsenistölleen verenluovutuskampanjan. Verenluovutus on helppo ja nopea tapa auttaa kanssaihmisiä. Yhdestä luovutuksesta saa avun jopa kolme potilasta – ja se voi pelastaa hengen!

Reaaliaikainen verentarve

Verestä tehtäviä valmisteita ja lääkkeitä tarvitaan muun muassa leikkaus- ja syöpäpotilaille, onnettomuuksien uhreille ja keskosille. Usein valmisteiden ja lääkkeiden avulla voidaan pelastaa potilaan elämä.

Verta ei voi valmistaa keinotekoisesti. Verta tarvitsevat potilaat ovat siten verenluovuttajien avun varassa. Jos jostain syystä et voi itse luovuttaa, voit silti kannustaa toisia luovuttamaan verta!

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 verenluovutusta, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Pidetään siis yhdessä huolta, että ainakin perjantaina 18.1.2019 jokainen verta tai muita valmisteita tarvitseva ihminen myös ne saa itselleen!

”Kun on hyvää tahtoa, voi pelastaa henkiä”

Tutustu alla olevien linkkien kautta Punaisen Ristin Veripalvelun ohjeisiin ennen verenluovutukseen osallistumista. Tee myös samalla nopea ja helppo nettitesti. Mukaan tarvitset myös henkilötodistuksen (passi, virallinen henkilökortti tai ajokortti).

Voitko sinä luovuttaa?
Lue lisää

Tee nettitesti

Miten verta luovutetaan?
Lue lisää

Tervetuloa mukaan auttamaan!

 

Tutustu tarkemmin HJS 20-vuotisjuhlakampanjaamme:
www.hjs.fi/20-hyvaa-tekoa

Liity seuraamme myös sosiaalisessa mediassa:
Facebook ”Hämeenlinnan Jalkapalloseura – HJS Juniorit”
Instagram @hjs_fi