20 Hyvää tekoa! #5

HJS PELAA RAUHAN PUOLESTA PEACE UNITED-OTTELUSSA

Hämeenlinnan Jalkapalloseura järjestää monikulttuurisen jalkapallotapahtuman rauhan puolesta. Säästöpankkiareenalla (Härkätie 17) 4.5.2019 klo 14.30 järjestettävä Peace United -hyväntekeväisyystapahtuma kokoaa monista eri taustoista tulleita ihmisiä pelaamaan yhdessä jalkapalloa.

Ottelun jälkeen HJS Akatemia kutsuu pelaajat seuraamaan Meijerin kentällä klo 17.00 pelattavaa 3. divisioonan kotiavausottelua HJS Akatemia – TPV/2.

Tapahtuma on osa HJS:n juhlavuotta, jota juhlitaan teemalla #20hyväätekoa ja tapahtuman tavoite on tuoda jalkapallon avulla yhteen ihmisiä, jotka eivät muuten ole tekemisissä keskenään. Lisäksi haluamme nostaa julkisuuden kautta esille yhdenvertaisuuden sekä syrjimättömyyden. Kutsumalla osanottajia mukaan jalkapallotapahtumaan haluamme seurana osoittaa, kuinka muista kulttuureista tulleet tai muita kieliä äidinkielenään puhuvat ovat osa yhteisöämme.

Peace United -ottelun tavoitteena on lisätä joukkueen tuomaa turvaa sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja luoda uusia kontakteja. Pelaaminen helpottaa sopeutumista vallitseviin olosuhteisiin ja lisää eritaustaisten ihmisten yhteisymmärrystä. Liikunta toimii näin rauhankasvatuksen välineenä.

Peace Unitedin pelaajat ymmärtävät, että mm. nuorten syrjäytyminen ja radikalisoituminen eivät johdu uskonnosta tai ihonväristä, vaan vaihtoehtojen puutteesta.

Tapahtuman järjestelyissä ovat auttaneet ja tukeneet Lammin vastaanottokeskus, Hämeenlinnan kaupunki, Hämeen setlementti, Hämeenlinnan helluntaiseurakunta sekä Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Tommi Laitila
puh. 050 3034649 tai tommi.laitila@hjs.fi

Hallituksen jäsen Mikko Sulander
puh. 040 0910774 tai mikko.sulander@gmail.com

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry. on yksi merkittävimpiä Hämeenlinnan seudun lasten liikuttajia. Toimintaamme osallistuu vuosittain yli 1100 lasta ja nuorta. Kilpatoiminnassamme tarjoamme jalkapalloilijoille polun aivan Suomen huipulle, ja harrastustoiminnassa tarjoamme mahdollisuuden nauttia jalkapallosta hyvänä harrastuksena.

HJS Akatemia ry. on itsenäinen miesten edustusjoukkue, joka pelaa kesällä 2019 jalkapallon 3. divisioonaa.

Peace United on Kirkon ulkomaanavun käynnistämä hanke, jossa ennaltaehkäistään syrjäytymistä ja lopetetaan vastakkainasettelua.

Lisätietoja sivulta: www.hjs.fi sekä www.peaceunited.fi