Paavo Ahola jatkaa valkoisissa


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkueen kapteeni Paavo Ahola jatkaa Kakkoseen nousseen HJS:n riveissä myös kaudella 2020. Aholan sopimuksessa oli optio sopimuksen jatkumisesta joukkueen noustessa sarjaporrasta ylemmäs ja molemmat osapuolet halusivat option käyttää.

HJS on hyvä paikka kehittyä jalkapalloilijana

Lähes kaikissa HJS:n otteluissa urakoinut toppari on tyytyväinen joukkueen saavutettua tavoitteensa sarjanousun myötä.

– Mahtavat fiilikset. Kun painaa porukalla hommia melkein vuoden yhtä tavoitetta kohti ja lopulta kaikki se työ palkitaan niin kyllä se hyvältä tuntuu. Lisäksi kun sai pelata koko kauden ilman loukkaantumisia, niin täytyy siitä olla iloinen myöskin.

Kolmannen kauden valkoisissa aloittava Ahola perään kuuluttaa itseltään johtajuutta ja joukkueelta henkistä kanttia tulevalla kaudella.

– Kakkonen on mielekäs haaste, jokasen täytyy taas saada itsestään vähän enemmän irti jos ja kun halutaan pärjätä. Meillä viime Kakkosen kausi alko tosi tahmeasti ja monissa tiukoissa peleissä jäätiin ilman pisteitä. Täytyy vaan luottaa siihen omaan tekemiseen ja pystyä kääntämään tiukat matsit pisteiksi, eli henkistä vahvuutta se vaatii. Mun edellinen kausi Kakkosessa jäi hyvin vajaaksi  loukkaannuin alku kaudesta ja olin 3kk peleistä sivussa. Ei siitä kaudesta hirveästi jäänyt käteen, mut kyllä mun nyt tulevalla kaudella pitää ainakin semmosta johtajuutta ja vastuun ottamista parantaa. Sitä on saanu onneks tällä kaudella harjoitella tosi paljon.

Nuorestä iästään huolimatta Riihimäellä jalkapallo-oppinsa saanut Ahola on nähnyt jo Veikkausliigan ja Ykkösen tekemisen tason ja hänen mukaansa HJS:ssä päivittäinen tekeminen on korkealla tasolla. Toimintaa ohjaa halu kehittää pelaajia ja joukkueen arjen toiminta on ammattimaista.

– Kyllä se on tekemisen laatu. Koko tää meidän joukkue on niin motivoitunut tekemään yhdessä töitä, että siinä on kiva olla mukana. Sitten on tietysti Lare ja Teke, joiden valmennusfilosofiasta mä tykkään. Kaikki mitä tehdään on tarkasti suunniteltua, ja aina on perustelut miksi me tehdään mitäkin asioita. Mä oon tässä vajaan kahden vuoden aikana oppinut noilta herroilta valtavasti futiksesta, ja aina saa lisäoppia kun vaan kysyy. Ja niillä on aina aikaa keskustella futiksesta. HJS on hyvä paikka nimenomaan oppia jalkapalloa, sitä ei ihan joka joukkueessa tehdä.

Päävalmentaja Hakanen on odottaa Aholalta seuraavaa askelta

HJS:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt päävalmentaja Lauri Hakanen on erittäin tyytyväinen kapteenin jatkoon valkoisissa. Aholalta Hakanen odottaa tason nousua seuraavalle asteelle.

– Paavon jatko on erittäin hieno asia. Jo sopimusta tehdessämme tiedettiin, että Paavo tulee olemaan iso osa joukkuetta niin kentällä, kuin arjen esimerkkiä sen ulkopuolella näyttämällä. Sopimuksen jatkuminen ja Paavon sitoutuminen HJS:ään on osoitus siitä, että teemme oikeita asioita arjessa ja pelaajat kokevat, että meillä on hyvä paikka kehittyä jalkapalloilijana. Paavo on nuoresta iästään huolimatta todella kypsästi peliin suhtautuva pelaaja, joka nostaa tasoamme niin harjoituksissa kuin kentällä. Odotankin häneltä vielä enemmän johtajuuden ottamista nuoressa joukkueessa ja fyysisen puolen kehittämistä vastaamaan korkeampien sarjatasojen vaatimuksia.