Asennetta ja taitoa joukkueeseen – nuorisokaarti sopimuksiin!


HJS:n edustusjoukkue täydentyi vuoden alussa kolmella uudella pelaajalla, kun 20-vuotiaat Eetu Tapanainen, Niko Äkräs ja Sakari Sulonen allekirjoittivat vuoden mittaiset sopimukset. Lahjakasta 1996-ikäluokkaa edustavalta kolmikolta löytyy kokemusta miesten peleistä jo aikaisemmilta kausilta, joten tulevan kauden taso ei tule yllättämään nuorukaisia. Kaudella 2015 Tapanaiselle kertyi Kolmosen otteluita PS-44:n ja Äkräkselle Hämeenlinnan Härmän riveissä. Sulonen pelasi FC Hämeenlinnassa Kakkosta kausilla 2013-2014, jonka jälkeen hän siirtyi Parolan Visaan kaudeksi 2015.

HJS:n junioritoiminnan kasvatit edustivat miesten joukkuetta jo viime vuonna, mutta ottelut edustusjoukkueessa jäivät vähiin A-junioreiden SM-sarjan ja opiskelukiireiden vuoksi. Nelosen sarjanousun lisäksi Tapanainen ja Äkräs saavuttivat viime kaudella historiallisen A-junioreiden SM-hopean Haka/HJS yhdistelmäjoukkueen kanssa.

Edustusjoukkueen pelaajavalmentaja Mikko Kalervo kommentoi tyytyväisenä tuoreita pelaajasopimuksia: Kaikki kolme ovat tuttuja pelaajia jo viime kauden HJS:sta ja he lisäävät kilpailua avauskokoonpanon pelipaikoista. Edu vahvistaa lähtökohtaisesti hyökkäysosastoa tuoden pelaamiseemme lisää juonikkuutta ja maalintekotaitoa. Sakke puolestaan on monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka tuo nopeilla jaloillaan ja hyvällä syöttövalikoimallaan useita murtautumisvaihtoehtoja kentälle. Taistelijaluonteen omaava Niko tuo kaivattua asennetta ja kaksinkamppailuvoimaa puolustusosastollemme. Tulevalla kaudella pojat pääsevät keskittymään täysillä edustuksen harjoituksiin ja peleihin, joten heiltä on lupa odottaa hyviä asioita kauden edetessä.

Joukkueella on tällä hetkellä kasassa 11 pelaajasopimusta ja lisää sopimusuutisia on luvassa ennen ensimmäistä harjoitusottelua, joka pelataan lauantaina 14.1. FC Hakaa vastaan. Ottelu alkaa Pullerin tekonurmella klo 13.15.