BK-46 Kaurialaan – HJS:n kauden isoin peli edessä


Kakkosen loppusuora on alkanut ja HJS-leirissä kämmenet hikoavat. Valkopaidoilla on jäljellä neljä ottelua ja matkaa putoamisviivaan on kaksi pistettä, kaikki on siis omissa käsissä. Sunnuntaina on vuorossa kauden tärkein ottelu, kun tällä hetkellä sarjan jumbopaikkaa pitävä BK-46 saapuu Kaurialaan HJS:n vieraaksi.

BK:n kausi on ollut vaikea. Kauden 18 ottelusta on vyölle kertynyt vasta kolme voittoa ja sarjatilanne näyttää tukalalta. Elokuun toisella viikolla BK pelasi tasapelin Honkaa vastaan, mutta sen jälkeen joukkue on kärsinyt kaksi niukkaa tappiota HIFK:ta ja FC Espoota vastaan. Molemmat näistä otteluista päättyivät vastustajan 3-2 -voittoon, joten puolustuspää on vuotanut liikaa, joskin hyökkäystehojakin on löytynyt.

Kotijoukkue HJS kärsi uusintaottelussa Grania vastaan kotonaan kirvelevän 0-2 -tappion. HJS-leirissä ei kuitenkaan jäädä murehtimaan menneitä, vaan suunnataan katseet kohti sunnuntain tärkeää ottelua. HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen tiedostaa tilanteen.

– Fokus on siinä, mitä saamme sunnuntailta ja välipäivät hyödynnetään niin, että olemme sunnuntaina kovassa iskussa.

– Pitää saada yhteinen peliajatus selväksi: mitä teemme ja miten me sen teemme. Fakta on se, että vastustaja on yhtä lailla selkä seinää vasten ja heidän on käytännössä pakko voittaa matsi. Joka pallosta pitää varmasti tapella henkeen ja vereen, mutta se on syksyfutista. Pisteistä pelataan ja pisteitä saa monella tavalla, mutta yhtään emme saa antaa kaverille eteen siinä, että voitamme palloja ympäri kenttää.

Yksi muuttuja sunnuntain peliä ajatellen on Kaurialan nurmen kunto. Nurmea rasitetaan tällä viikolla peräti kolmen ottelun toimesta, sillä HJS:n otteluiden lisäksi kentällä pelattiin torstaina Suomen ja Kreikan välinen U19-maaottelu. Toivottavasti hieman pehmeä nurmi ei aiheuta vaikeuksia joukkueiden syöttöpelissä.

HJS – BK-46 alkaa Kaurialassa sunnuntaina klo 17.00. HJS ja otteluisäntä Mehiläinen toivottavat kaikki jalkapallon ystävät lämpimästi tervetulleeksi. Nyt jos koskaan tarvitaan kotiyleisön kannustusta, jotta tärkeät sarjapisteet jäävät Hämeenlinnaan.

 

Kuva: Kai Savonniemi