Edustuksen runko rakentuu hyvää vauhtia


Ensimmäiseen Kolmosen kauteensa valmistautuvan HJS:n joukoissa ahkeroidaan kentän lisäksi myös toimiston puolella. Tuorein osoitus tästä nähtiin tärkeiden runkomiesten Aleksi Latvasen ja Eppu Kallion jatkosopimusten muodossa. Latvasen ja Kallion sopimusten myötä kasassa on 14 sopimusta.

Hämeenlinnalaistunut euralainen Aleksi Latvanen, 35, on varmastikin hyvin tuttu peluri paikalliselle jalkapalloyleisölle. Latvanen on tehnyt tuhojaan aikaisemmin mm. FC Hämeenlinnan, Härmän ja Parolan Visan paidassa, tuoden kentälle aina pelatessaan ison annoksen väriä ja tunnetta. Latvaselta voi tulevanakin kesänä ottaa katsomon puolella mallia siitä, miten oman joukkueen eteen annetaan kaikkensa, ajaen samalla vastustajat hermoromahduksen partaalla. Vahvana pukukoppipelaajana tunnettu Latvanen on viettänyt uransa vikkelimmät vuodet hyökkäävissä rooleissa, mutta päävalmentaja Lauri Hakanen on roolituksellaan osoittanut, että älykkäästä pelaajasta on joukkueelle paljon iloa myös keskikentän keskustan rooleissa. Viime kausi osoitti sen, että kokeneella Latvasella on sanansa sanottavana vielä pelejä ratkottaessakin. Latvanen osui 11 kertaa ja tarjoili syötön 12 osumaan.

Crossfit Ilveksen tiloista tavoitettu Latvanen kommentoi sopimustaan iloisin mielin: Viime kaudesta jäi todella hyvät fiilikset kaikkiin pelillisiin asioihin liittyen, valmennus ja joukkue onnistui täydellisesti.  Ei ole kauhean yleistä, että voittaa kauden kaikki sarjaottelut, oli sarjataso mikä tahansa. Tulevasta kaudesta on vaikea sanoa vielä, mutta ihmettelen suuresti jos emme ole nousukamppailussa mukana ihan kauden loppuun asti. Hakaa vastaan pelattu harjoitusottelu näytti hyvin puutteet, joita täytyy parantaa kauden alkuun mennessä. Erittäin mielellään sitä kuitenkin pelaa Ykkösen joukkuetta vastaan jos sellainen mahdollisuus Kolmosen jengille suodaan.

Myös tulevia paikallisotteluja Latvanen odottaa vesi kielellä: Edellisistä Hämeenlinnan derbyistä on itsellä hyvät muistot, joten luottavaisin mielin lähden niitä pelejä pelaamaan. Lisäksi olen kuullut syksystä lähtien paljon uhoa paikallisvastustajan suunnalta, joten kesällä on kiva haastaa kaupungin ykkösjoukkue, Latvanen naurahtaa.

Latvasen tavoin jatkosopimukseen päätyi myös HJS-kasvatti Eppu Kallio, 22. Vaikka erilaiset pikkuvammat tekivätkin kiusaa pitkin kesää, taitava ja nopea laitapelaaja sementoi viime kaudella paikkansa valmennuksen avainpelaajien joukossa, istuen pallonhallintaan perustuvaan pelitapaan täydellisesti. Kallio viihtyy kentän molemmilla laidoilla, sekä puolustuksessa, että hyökkäävämmissäkin rooleissa. Kaudella 2016 Eppu iski Nelosessa yhdeksän osumaa ja tarjoili syötön kahdeksaan maaliin. Terveenä ollessaan Kallio antoi potentiaalistaan huikeita välähdyksiä, nostattaen itseensä kohdistuvat odotukset tulevan kauden osalta hyvin korkealle.

Latvasen, Kallion ja monet muut HJS-soturit voit nähdä tositoimissa kentän puolella jo huomenna lauantaina, kun HJS isännöi samassa Kolmosen lohkossa ensi kesänä pelaavaa Sääksjärven Loisketta. Ottelu alkaa Pullerin tekonurmella kello 13.15 ja siihen on tuttuun tapaan vapaa pääsy. Tervetuloa!