Edustus voittoihin kärkikamppailuissa!


HJS pelasi viikon sisällä kaksi kärkiottelua, kun se kohtasi ensin menneenä perjantaina sarjakakkosen TPV:n kotonaan ja torstaina Janakkalassa taulukossa kolmantena majailevan JanPa:n.

5.8. HJS – TPV/2
TPV oli matkustanut Pullerille hyvällä miehistöllä ja tuli otteluun haastamaan tosissaan kotijoukkuetta, mielessään piste-eron kaventaminen kärkijoukkuiden välillä. HJS aloitti ottelun kuitenkin tehokkaasti. Neljänkymmenen sekunnin pelin jälkeen pallo oli ensimmäistä kertaa punapaitojen maalissa. HJS-puolustus katkoi tamperelaisten pitkän pallon ja pelasi pallon saman tien keskialueelle Otto Ojalalle. Ojala pääsi kääntymään pallon kanssa ja lähetti Jere Suomalaisen vauhtiin vasemmalta. Maalin iski lopulta TPV:n puolustaja, yrittäessään katkaista Suomalaisen poikittäissyöttöä maalin edustalta. Vartin kohdalla HJS lisäsi johtoaan erikoistilanteesta. Suomalaisen antama kulma löysi pilkulta Mikko Kalervon, joka puski pallon vapaasti verkkoon.

2-0 maalin jälkeen TPV sai pelinsä rullaamaan ja pakotti isännät puolustusasemiin. Painopiste pysyi vartin verran valkoisten kenttäpuoliskolla, kun palloa ei riistojen jälkeen saatu pelattua kontrolloidusti pois omalta alueelta. Muutaman keskityksen ja puolittaisen tekopaikan lisäksi pallonhallinta tuotti TPV:lle yhden huippupaikan. Hyvän hyökkäyksen päätteeksi punapaidat murtautuivat keskeltä läpi, mutta Ville Kalervo pelasti tilanteen vastaantulollaan torjuen laukauksen.

Toiselle jaksolle HJS tuli energisenä. Puolustuspelin parantuessa TPV:n pelinrakentelu alkoi tökkiä ja valkopaidat pääsivät riistämään palloa ylempänä. Vastaavasti myös isäntien pallollinen peli löysi oikeille raiteille ja syöttöketjut pitenivät luoden kentälle tilaa. Vaihtojen myötä HJS:n peli piristyi entisestään ja paine punaisten päädyssä kasvoi. Pelin viime hetkillä Jesse Nirkon aikainen keskitys löysi toppareiden takaa Erkka Heinän, joka nosti haltuunoton jälkeen pallon paristakymmenestä metristä yli vastaan tulleen Jani-Petteri Soinisen. Yliajalla Heinä puski pallon vielä kertaalleen maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Näin pisteen kärkiottelusta jäivät Hämeenlinnaan lukemin 3-0.

HJS – TPV 3-0 (2-0)

1´ om. (Suomalainen)
17´ M. Kalervo (Suomalainen)
89´ Heinä (Jes. Nirkko)

11.8. Janakkalasta täydet pisteet kovan taistelun jälkeen

Torstai-illan paikallisottelu Liinalammilla pelattiin myös kahden kovavireisen joukkueen välillä. Kotijoukkue JanPa on alkukauden ailahtelujen jälkeen parantanut jatkuvasti otteitaan ja tuli kärkikamppailuun näyttämään, että sarjasijoitus on otteiden arvoinen.

Ottelun ensimmäisillä minuuteilla Jere Suomalainen vapautti Niko Mikkosen oikealta läpiajoon, mutta perässä kompuroinut puolustaja kaatoi kaatuessaan myös Mikkosen, eikä tuomari tilanteeseen reagoinut. Kymmenen minuutin jälkeen JanPa siirtyi johtoon, kun oikealta laidalta lähetetty aikainen keskitys putosi boksiin ja Hakim Tambwe sai jalkansa väliin ohjaten pallon ohi Ville Kalervon. Hetkeä myöhemmin avautui vasemmalta paikka Jere Suomalaiselle, joka pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Jani Hanninen torjui jaloillaan. Toisessa kenttäpäädyssä Tambwe, Zerihun Tuomela ja Jukka Suhonen pitivät vierailijoiden alakertaa kiireisenä hyvällä liikkeellään.

Puolen tunnin kohdalla HJS pelasi hyvin yhteen keskialueella ja sai pelattuua pallon Suomalaiselle, joka pääsi etenemään oikealta. Suomalaisen keskitys löysi boksista Aleksi Latvasen, joka puski pallon yli Hannisen, mutta ylärimaan. Hetken kuluttua Suomalaiselle avautui vielä toinenkin paikka boksiin, mutta tälläkin kertaa Hanninen sai torjuttua laukauksen. Puolen tunnin jälkeen HJS alkoi saada pallollisen pelinsä kulkemaan, syöttöjen laatu parani ja pelaaminen rauhoittui. Sitä myötä joukkueen välit tiivistyivät ja painopiste alkoi siirtymään JanPa:n päätyyyn. Tasoitusosuma nähtiin 39 minuutin kohdalla, kun Juuso Huhtapellon hyvä prässi pakotti Hannisen hätäiseen avaukseen. Pallo ajautui 35 metrin kohdalle Latvasen jalkoihin, joka tälläsi voimalla pallon kohti maalia. Poissa tontiltaan ollut Hanninen sai käsiään hieman väliin, mutta se ei riittänyt. Vielä ennen taukoa HJS iski johtomaalin. Markus Joenmäki katkaisi JanPa:n hyökkäyksen ja kuljetti nopeasti yli tyhjän keskikentän. Puolustuslinjan pelatessa paitsiota Joenmäki vippasi pallon selustaan, jonne laidalta ehti ensimmäisenä Suomalainen, joka kiersi alueen ulkopuolelle vastaan tulleen Hannisen ja niittasi pallon tyhjään maaliin.

Toiselle jaksolle HJS tuli samalla ilmeellä, jolla ensimmäisen lopetti. Pallon kanssa oltiin rohkeita ja sitä liikutettiin omalla joukkueella huolellisesti. Pitemmät syöttöketjut alkoivat avata kotijoukkueen puolustusta ja sitä kautta maalipaikkoja luotiin tasaiseen tahtiin. 49 minuutin kohdalla Jesse Nirkko ja Jere Suomalainen pelasivat hyvin vasemmalla. Suomalainen pääsi keskittämään läheltä boksia, löytäen maalin edestä vapaana olleen Huhtapellon, joka sijoitti pallon ohi Hannisen. Vain hetki myöhemmin Nirkko tarjoili vasemmalta nappikeskityksen jälleen Huhtapellolle, mutta tällä kertaa hän ohjasi pallon lähietäisyydeltä yli maalin.

Kahden maalin johtoasemassa HJS pelasi järkevästi pitkiä hyökkäyksiä ja JanPan takaa-ajo tyrehtyi käytännössä tyystin. Viimeisen puolituntisen aikana HJS:llä oli vielä jokunen mahdollisuus kaunistella lukemia, mutta tällä kertaa onnistumisia ei nähty.

JanPa – HJS 1-3 (1-2)

11´ 1-0 Tambwe
39´ 1-1 Latvanen
43´ 1-2 Suomalainen (Joenmäki)
49´ 1-3 Huhtapelto (Suomalainen)

Nelosen sarjataulukko