Kauden ensimmäinen tappio Ilves-Kissojen vieraana


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue ei onnistunut varmistamaan sarjanousua Kakkoseen Ilves-Kissojen vieraana. Kotijoukkue oli keskiviikon kärkiottelussa tyly isäntä ja passitti HJS:n kotimatkalle 4-1 tappio niskassaan. Vierasjoukkueen maalista vastasi vaihdosta kentälle tullut Eetu Tapanainen, joka kavensi ottelun tilanteeseen 3-1. HJS:n kiri katkesi ottelun 68 minuutilla, kun Prince Mokuma ajettiin ulos kentältä myöhästyneen taklauksen seurauksena.

Ilves-Kissojen voitto kavensi HJS:n sarjajohdon neljään pisteeseen, kun sarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta. Nousua tavoittelevan HJS:n on voitettava jompi kumpi jäljellä olevista otteluista (21.9. HJS – NoPS tai 28.9. ACE – HJS) varmistaakseen nousun Kakkoseen.

Valmentaja Hakasen kommentit ottelusta

Vierasjoukkueen päävalmentaja Hakanen ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen esitykseen kauden ratkaisuhetkillä.

– Saatiin, mitä ansaittiin. Oma etsikkoaika oli tänään pelin alussa käydä tekemässä ensimmäinen maali, mutta niistä tilanteista ei saatu mitään aikaiseksi. Ensimmäinen maali muutti pelin asetelmia ja antoi henkeä kotijoukkueelle. Se oli yksi kulminaatiopiste tänään.

Toisen jakson hetkellinen herääminen tuli liian myöhään ottelun kääntämisen kannalta ja keskikenttäpelaaja Prince Mokuman ulosajo sinetöi ottelun kulun.

– Toisella jaksolla oltiin paremmin pelin päällä ja tuotettiin hyökkäysuhkaa selvästi paremmin. 3-0 tilanteessa herääminen on kuitenkin tämän tason vastustajaa vastaan liian myöhään.

HJS:n maalintekijä ottelussa

3 – 1 Eetu Tapanainen 57 min

HJS:n kokoonpano

Eero Viljanen ( MV)

Paavo Ahola ( C )

Lasse Kivinen

Cisgard Mosamete

Eppu Kallio

Timo Viljanen

Miika Paussu

Prince Mokuma

Ossi Lehtonen

Santeri Stenius

Juuso Huhtapelto

Vaihdot

Eetu Tapanainen ( Ossi Lehtonen ) 46 min

Toivo Peltoniemi (Eppu Kallio) 60 min

Mikko Kalervo (Juuso Huhtapelto) 61 min

Aleksi Latvanen (Miika Paussu) 78 min

Gaaid Abdi (Santeri Stenius) 78 min

Seuraava kotiottelu

HJS:n seuraava kotiottelu on samalla kauden viimeinen koitos Kaurialan nurmella, kun HJS kohtaa lauantaina 21.9. kello 15.00 alkavassa ottelussa sarjan kolmostilaa miehittävän Nokian Palloseuran.

Otteluisäntänä kauden viimeisessä kotiottelussa on Hämeenlinnan-Vanajan seurakunta, joka tarjoaa otteluun pääsyn kaikille kummeille, jotka tuovat kummilapsensa katsomaan ottelua. Lisäksi seurakunnan pop-up pisteellä on luvassa yllätyksiä erityisesti kummilapsille.

Otteluun saapuvat voivat halutessaan maksaa vapaaehtoisen pääsymaksun teemalla ”maksa mitä haluat”, jolla seura pyrkii kattamaan toimistolle tehdyn murron aiheuttamia taloudellisia tappiota.