Elenia-Peliliiga liikuttaa lapsia ja nuoria


Liikunnan ilo ja yhdessä tekemisen riemu ovat pääosassa, kun nuoret jalkapalloilijat ovat kokoontuneet lauantaisin Elenia-peliliigan pelitapahtumiin Pullerin Urheilupuiston alueella. Elenia-peliliigan päättäjäisiä vietettiin viimeisen pelikerran yhteydessä 24.9.2016 Elenia Areenalla.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran (HJS) ja Elenia Lämmön toteuttama Elenia-peliliiga on neljän toimintavuotensa aikana löytänyt hyvin paikkansa Hämeenlinnan alueen lasten ja nuorten liikuttajana. Peliliiga-tapahtumiin osallistui yli 40 joukkuetta ja osallistuneita pelureita reippaasti yli 500 tyttöä ja poikaa. Hämeenlinnalaisten joukkueiden lisäksi pelitapahtumiin osallistui kesän aikana joukkueita myös Hattulasta, Janakkalasta, Forssasta ja Riihimäeltä. Nuorimmat pelaajat olivat F-ikäluokkaa ja vanhimmat D-junioreita.

Elenia-peliliigan tarkoitus on tarjota paikallisesti säännöllinen pelitoiminta kesäkauden aikana ilman pitkiä matkustamisia. Jalkapallon riemun kokeminen hyvissä ja laadukkaissa olosuhteissa säännöllisesti lähellä kotia tarjoaa oivan mahdollisuuden kokeilla taitojaan ja nauttia pelaamisesta. Elenia-peliliiga on erityisesti tarkoitettu matalankynnyksen harrastetoiminnaksi, johon osallistuminen on avointa ja maksutonta kaikille osallistuville joukkueille.

– Elenia-peliliiga toiminta on oiva esimerkki, miten voimme madaltaa kynnystä osallistua pelitoimintaan ja kokea jalkapallon riemua laadukkaissa olosuhteissa. Pelitapahtumat ovat jatkossakin kiinteä osa seuramme Sinisten (harrastetason) joukkueiden ja kesäpelaajiemme pelikalenteria. Uskomme HJS:ssä vahvasti, että lapset nauttivat pelaamisesta parhaiten, kun pystymme tarjoamaan jokaiselle pelikokemuksia omalla tasollaan. Kesän aikana pelitapahtumissa vieraillessa oli aistittavissa innostunut ilmapiiri kuningaslajin parissa. Kumppanuutemme Elenia Lämmön kanssa mahdollistaa tämän matalankynnyksen toiminnan tarjoamisen myös lähialueen joukkueille, kommentoi HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman Elenia-peliliigan merkitystä.

– Olemme iloisia, että yhteisestä peliliigastamme on muodostunut monille tyttö- ja poikapalloilijoille jo perinne. Meille on tärkeää tukea lasten ja nuorten toimintaa, jossa he voivat kokea liikunnan iloa sekä kasvaa innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä, toteaa viestintäpäällikkö Mervi Kainulainen Elenia Lämmöstä.

Päättäjäispäivänä yhteistyökumppanit olivat järjestäneet Elenia Areenalle erilaisia liikunta-aktiviteetteja. Lapset saivat mm testata, miten kovaa potkaisevat palloa nopeustutkaan tai haastaa kaverinsa ja pelata miniottelun Panna Areenassa.

20160924_124658