Final countdown


Tämän jännittävämmäksi kauden päätös tuskin voi enää mennä. HJS pelaa lauantaina isoista asioista, kun se kohtaa FC Jazzin klo 15 Kaurialan nurmella. Kyseessä on kauden viimeinen ottelu, jossa ratkeaa, säilyykö HJS Kakkosessa vai putoaako se Kolmoseen. Kakkosen B-lohkon hännillä on neljä joukkuetta yhden pisteen sisällä ja kaksi näistä joukkueista säilyy sarjassa. HJS:n lisäksi muut putoamisvaarassa olevat joukkueet ovat KäPa, FC Kiffen sekä HIFK/2. BK-46 on jo varma putoaja. HJS:n tavoite on selvä. Se ei halua spekuloida muiden otteluiden tuloksilla, vaan haluaa tästä ottelusta voiton.

Mediatiimi haluaa kuitenkin spekuloida hieman eri vaihtoehtoja. HJS:lle tärkeät lauantain ottelut ovat:

HJS – FC Jazz

MuSa – KäPa

FC Kiffen – BK-46

GrIFK – HIFK/2

 

Voitolla HJS säilyttää sarjapaikkansa 95% todennäköisyydellä. Jos HJS voittaa, on sillä vielä häviävän pieni vaara pudota, mutta se vaatisi FC Kiffenin suurinumeroista voittoa BK-46:sta sekä KäPan voittoa sarjaykkösestä MuSasta. KäPalla on pieni etulyöntiasema muihin kolmeen joukkueeseen, koska sillä on yksi sarjapiste enemmän. Oma lisämausteensa soppaan tuo se tosiasia, että MuSalla tai BK-46:lla ei ole panosta viimeisessä pelissä. On todennäköistä, että FC Kiffen pystyy kaatamaan tällä kaudella vaisusti pelanneen ja varman putoajan, BK-46:n. Jos siis HJS häviää lauantaina, se todennäköisesti putoaa Kolmoseen. Tasapelillä HJS:llä on vielä mahdollisuudet säilyä, jos KäPa häviää sarjajohtaja MuSalle.

Yksi kysymysmerkki HJS:n kokoonpanossa viime aikoina on ollut toppari Markus Joenmäen pelikunto. Mies iski komealla vaparilla kauden seitsemännen maalinsa KäPan verkkoon viime lauantaina, mutta tuli vaihtoon ennen ottelun loppuvihellystä. HJS-leirissä kuitenkin uskotaan, että Mara on lauantaina täydessä iskussa. Muuten joukkueen terveystilanne vaikuttaa hyvältä ja etenkin hyökkäykseen Lauri Hakasen miehistöllä on tarjota eri vaihtoehtoja. Vierasjoukkue FC Jazz lähtee viimeiseen otteluun paineettomassa tilanteessa. Joukkue otti tärkeän voiton viime lauantaina, kun se pystyi kaatamaan kotikentällään sarjan kärkiporukoihin kuuluvan KaaPon. Usein paineettomassa tilanteessa joukkueen peli on rentoa ja tämä tunnetila saattaa aiheuttaa kosolti harmia HJS-miehistölle. Jazzin paras maalintekijä tällä kaudella on ollut viisi maalia iskenyt keskikenttäpelaaja Lyam Friday. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen kesäkuussa Porissa päättyi Jazzin 2-1 kotivoittoon. Tuolloin HJS:n ainokaisesta vastasi hyvässä pelivireessä oleva Santeri Stenius.

Ottelu alkaa lauantaina klo 15.00. Otteluisäntä Konecranes tarjoaa kaikille katsojille ilmaiset kahvit kauden huipennuksen kunniaksi. Lisäksi katsojia houkutellaan paikalle mielenkiintoisella tempauksella yhdessä jääkiekkojoukkue HPK:n kanssa. HJS:n ottelulipulla nimittäin pääsee katsomaan seisomapaikalle klo 17 alkavaa jääkiekko-ottelua HPK-Ilves ja HPK-pelin lipulla pääsee HJS:n otteluun. Ennakkotietojen mukaan katsojia on tulossa paikalle varsin runsaasti, tule sinäkin!