Haastattelussa Katariina Kosola HJS B-tytöt


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Katariina Kosola debytoi maajoukkueessa ikimuistoisesti kotikaupungissaan Kaurialan kentällä syyskuussa 2016. Kävimme kysymässä mitä maajoukkuerinkiin kuuluvalle Katsulle kuuluu.


Kerro vähän itsestäsi?
”Olen 15-vuotias ja käyn Kaurialan koulun 9. luokkaa. Pelaan HJS:n B-tytöissä ja olen pelannut jalkapalloa naperofutiksesta lähtien eli aloitin 5-6 vuotiaana.”

Mitkä ovat sinun vahvuutesi pelaajana?
”Vahvuuteni pelaajana ovat 1v1 tilanteet, nopeus ja tekniikka.”
 
Missä osa-alueessa haluaisit erityisesti kehittyä tulevalla kaudella?
”Haluaisin kehittyä fyysisellä osa-alueella voimassa sekä havannoimaan nopeammin ja paremmin pelitilanteissa. Haluan kehittää myös omia vahvuuksiani entistä paremmiksi.”
 
Olet tehnyt varsinkin viimeisen vuoden aikana paljon töitä kehittyäksesi jalkapallotaidoissa. Kerro vähän miten ja miten paljon olet harjoitellut viimeisen vuoden aikana?
”Joukkueharjoituksia meillä on tällä hetkellä neljät viikossa. Lisäksi olen käynyt muutaman kerran Lyseon lukion urheilulinjan aamuharjoituksissa ja Tampereella Ilveksen harjoituksissa. Osallistuin myös viime kaudella HJS:n C-poikien harjoituksiin silloin tällöin. Joukkueharjoitusten lisäksi olen harjoitellut paljon omalla ajalla mm. tekniikkaa ja maalintekoa.”
 
Sinut nähdään usein Pullerin ympäristössä joukkuekaverisi Saana Tuomalan kanssa, mitä yhteistyö Saanan kanssa sinulle merkitsee?
”Saanan kanssa harjoittelu merkitsee tietenkin todella paljon. Saana on hyvä ystävä ja joukkuekaveri, jonka kanssa on kiva treenata. Yhdessä harjoittelu kehittää molempia ja yksin treenaminen ei ole niin motivoivaa ja hauskaa.”
 
Saanan ja sinun ”kikkailuvideot” ovat melkoisen hauskoja ja taidokkaita, mistä innostus niihin lähti ja aiotteko jatkossa tehdä videoita?
”Innostus videoiden tekoon lähti siitä, että halusimme tallentaa videolle opitut ja onnistuneet temput. Jatkossa saatamme kuvata videoita ihan vain omaksi iloksemme.”

Ovatko ystäväsi kannustaneet saavuttamaan unelmasi?
”Joukkuekavereiden kanssa kannustamme toinen toisiamme ja muut ystävät ovat tärkeä vastapaino jalkapallolle.”
 
Mitä teet vapaa-ajallasi?
”Vapaa-ajallani tapaan ystäviä, teen kouluhommia ja aikaa menee myös omatoimiseen harjoitteluun.”
 
Miten toteutat urheilijan elämäntapaa, jossa tärkeimpiä asioita on harjoittelun lisäksi ravinto ja lepo?
”Yritän mennä melko ajoissa nukkumaan ja syödä terveellisesti ja monipuolisesti, mutta täytyy myös sallia poikkeuksia joskus itselleen. En ehkä aina malta pitää tarvittavaa lepopäivää harjoittelusta.”
 
Koetko, että sinulle on ollut merkitystä siitä miten syöt ja nukut?
”Jos syön tai nukun huonosti niin se vaikuttaa suorituksiin ja jaksamiseen harjoituksissa ja peleissä.”
 
Oletko luopunut jostain saavutustesi vuoksi?
”En varsinaisesti, mutta välillä tuntuu, että ei ole tarpeeksi aikaa tavata kavereita.”
 
Mitkä suunnitelmat tulevaisuuden suhteen?
”Peruskoulun jälkeen aion hakea luultavasti joko Tampereelle urheilulukioon tai Lyseon lukion urheilulinjalle. Lukion jälkeisistä jatko-opinnoista en osaa vielä sanoa. Jalkapallon suhteen tulevalla kaudella joukkueen tavoitteena on nousta B-tyttöjen ykköseen ja henkilökohtaisena tavoitteena kehittyä mahdollisimman paljon ja pysyä maajoukkuetoiminnassa mukana. Tulevaisuudessa on taivoitteena päästä naisten maajoukkueeseen ja ulkomaan kentille.”
 
Minkä neuvon antaisit junioreille, jotka haaveilevat pääsystä maajoukkueeseen?
”Täytyy luottaa itseensä ja harjoitella paljon myös omalla ajalla.”
 
Haluatko lähettää terveisiä?
”Tsemppiä kaikille uuteen kauteen!”

Haastattelu Kai Savonniemi