Haastattelussa Lauri Kesti


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran pelaajia ja seuran kasvatteja on esiintynyt viime vuosina tasaisesti nuorten maajoukkuetoiminnassa niin tyttöjen kuin poikien saralla. Tämän taustalla on erityisesti nuorten määrätietoinen työ heidän tavoitellessaan unelmiaan. Seurana HJS on pyrkinyt luomaan pelaajille tukitoimia, kuten yhteistyö HJK:n kanssa, joka on mahdollistanut kansainväliset ottelut ja harjoittelun HJK:n mukana.

Yksi hyvä esimerkki HJS:n pelaajapolkua taivaltavasta pelaajasta on Lauri Kesti, joka sai kutsun 2002 syntyneiden poikien ensimmäiseen maajoukkueleiritykseen. Lauri valittiin vuonna 2015 seuran vuoden poikapelaajaksi sekä taitopelaajaksi.

Mitkä ovat sinun vahvuutesi pelaajana?
– Olen omasta mielestäni hyvä pallonkäsittelijä ja minulla on hyvä pelikäsitys.

Missä osa-alueessa haluaisit erityisesti kehittyä tulevalla kaudella?
– Puolustaminen ja 1:1-tilanteiden voittaminen on peleissä tärkeää, ja siinä on aina hyvä kehittyä.

Olet tehnyt varsinkin viimeisen vuoden aikana paljon töitä kehittyäksesi jalkapallotaidoissa. Kerro vähän mitä olet tehnyt ja miten paljon olet harjoitellut viimeisen vuoden aikana?
– Viime kauden aikana olin aktiivisesti mukana muutamassa eri joukkueessa, joten harjoittelutunteja kertyi aika paljon. Panostin sekä joukkueharjoituksiin, että omaan harjoitteluun, ja harjoittelin mielestäni hyvin. Olen aina myös tehnyt kotona paljon erilaisia pallonkäsittelyharjoituksia, niin viime vuodenkin aikana. Ja sitten olen tietenkin päässyt pelaamaan paljon ja kovatasoisia pelejä, mikä on kehittänyt minua pelaajana.

Minkä verran harjoittelet viikkotasolla ja miten?
– Harjoittelen aika paljon. Viikossa on noin 4-5 joukkueharjoitusta. Niiden lisäksi tulee omaa harjoittelua. Varsinkin viikonloppuisin käyn Pullerilla pelaamassa kavereiden kanssa, tai sitten teen omia harjoituksia: pallon käsittelyä, laukomista, syöttöjä.

Mitkä ovat tavoitteesi jalkapalloilijana?
– Tavoitteeni jalkapalloilijana on menestyä ja päästä mahdollisimman pitkälle.

Ovatko ystäväsi kannustaneet sinua saavuttamaan unelmasi?
– Saan kavereilta positiivisia kommentteja.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
– Vapaa-ajalla vietän aikaa kavereiden kanssa. Kotona on myös mukava olla, ja silloin usein kuuntelen musiikkia tai katson telkkaria. Ja harjoittelen paljon.

Miten toteutat urheilijan elämäntapaa, jossa tärkeimpiä asioita on harjoittelun lisäksi ravinto ja lepo?
– Syön säännöllisesti ja monipuolisesti. Nukun joka yö hyvät yöunet, n. 9 tuntia. Pidän itse tarkasti huolen, että saan tarpeeksi lepoa.

Koetko että sinulle on ollut merkitystä sillä miten syöt ja nukut?
– Kyllä, sillä on merkitystä. Jos ei nuku tarpeeksi, ei jaksa keskittyä, eikä jaksa harjoitella, kun ei ole tarpeeksi energiaa. Ja jos en söisi kunnolla, en jaksaisi tehdä mitään.

Oletko luopunut jostain saavutustesi vuoksi?
– En koe, että olisin joutunut luopumaan oikein mistään muusta kuin jääkiekosta. Maalivahdin hommat piti lopettaa, kun aika ei riittänyt ja treenit ja pelit menivät päällekkäin jalkapallon kanssa.

Mitkä ovat suunnitelmasi tulevaisuuden suhteen?
– Lähitulevaisuudessa keskityn jalkapalloon ja hoidan kouluhommat.

Minkä neuvon antaisit junioreille, jotka haaveilevat pääsystä maajoukkueeseen?
– Harjoitelkaa ahkerasti ja keskittykää siihen mitä teette.


KIITOS Lauri vastauksistasi!


Artikkelikuva: Riku Hasari
Kuva: Otto Virtanen