FC Haka saapuu kylään lauantaina


HJS:n miesten edustusjoukkue aloittaa kauden 2017 harjoitusotteluidensa sarjan herkullisella haasteella Suomen huipulta, kun Suomen perinteisimpiin ja menestyneimpiin seuroihin lukeutuva FC Haka saapuu viimeistelemään kuntoaan lauantaina Pullerin tekonurmelle ennen ensi viikolla käynnistyvää uudistuneen Suomen Cupin lohkovaihetta. Hakan historia on täynnä kultaa ja kunniaa, muun muassa yhdeksän Suomen mestaruuden ja 12 Cupin voiton myötä. Vuodesta 2013 Haka on pelannut Ykkösessä. Alkavalla kaudella paluuta parrasvaloihin haetaan tutulla kaavalla, kun legendaarinen Keith Armstrong palasi kierrokseltaan Hakan valmentajaksi. Armstrongin edellinen visiitti Hakassa alkoi tasan 20 vuotta sitten niin ikään Ykkösessä. Tuolloin mies nosti Hakan liigaan ja peräti kolmeen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.

Ykkösessä pelatessaan Haka on toiminut oivallisena ponnahduslautana lukuisille HJS-taustaisille pelaajille. Viime kaudella Haka-paitaa kantaneet Aapo Mäenpää ja Eero-Matti Auvinen jatkavat uraansa muualla, Aapo MIFK:n ja Eero-Matti AC Oulun paidassa. Armstrongin miehistössä on kuitenkin edelleen mielenkiintoisia pelaajia hämeenlinnalaisin silmin katsottuna. Hakan avainpelaajiin lukeutuva, Italiassa Brescian organisaatiossa testissä piipahtanut Niilo Mäenpää, viime kaudella mukavasti vastuuta maalin suulla saanut Joonas Immonen, Hakan viime kauden kapteeni Juho Saarinen sekä viimeisimpänä sopimuksen tehnyt Jami Kyöstilä ovat kaikki ponnistaneet maailmalle HJS:n junioreista.

Kotijoukkue HJS pääsee päävalmentaja Lauri Hakasen mukaan lauantain otteluun mukavista lähtökohdista.

Lähtökohdat talven ensimmäiseen peliin ovat varsin hyvät. Saimme ennen joulua reilun kuukauden mittaisen harjoitusjakson pohjalle ja sen perusteella joukkue on vuodenaikaan nähden kelpo iskussa. Viime päivät olemme kerranneet omaa pelaamistamme ja olemme saaneet asioita eteenpäin. Lauantain peli on meille hyvä mahdollisuus päästä mittaamaan osaamistamme hyvää vastustajaa vastaan. Saamme pelistä myös informaatiota siitä, mitä meidän pitää harjoitella. Tärkeintä on kuitenkin uskallus lähteä rohkeasti peliin mukaan näyttämään omaa osaamistamme. Lauantain pelaajalista on meidän osaltamme pääosin viime kaudelta tuttu, mutta mukana on muutamia sopimuksettomia pelaajia ja mahdollisesti seuramme omia nuoria.

Peltoniemi jatkaa

Kauden ensimmäisen harjoitusottelun alla HJS:n leiristä kantautuu positiivisia sopimusuutisia joukkueen ehdottomiin kulmakiviin lukeutuvan Toivo Peltoniemen, 22, jatkon myötä. Fanien ehdottomiin suosikeihin lukeutuvan HJS-kasvatin uralle on mahtunut paljon vaivoja, mutta viime kaudella mies pysyi kasassa 1758 minuutin verran, toiseksi eniten HJS:n rautaisesta alakerrasta. Nopea ja aktiivisesti hyökkäyksiä tukeva laitapuolustaja summasi viime kaudella tehot 3+8 ja näyttäviä nousuja lienee odotettavissa sarjaporrasta ylempänäkin.

Päävalmentaja Lauri Hakanen on Peltoniemen sopimuksesta ymmärrettävästi mielissään:

Toke pelasi koko viime kauden erinomaisella tasolla, tuoden laidaltaan hyvän puolustamisen lisäksi yhden lisävaihteen myös joukkueen hyökkäyspeliin. Ensi kaudelle Token tontille on luvassa lisää kilpailua nälkäisten nuorten jahdatessa samaa pelipaikkaa. Uskon, että kilpailu nostaa Token tasoa entisestään ja pääsemme nauttimaan oikealla laidalla jälleen kerran näyttävistä suorituksista molemmissa päissä kenttää. Erittäin tärkeä jatkosopimus meille!

Peltoniemen sopimuksen myötä kasassa on 12 pelaajasopimusta. Hakasen mukaan joukkueen rakennus on hyvällä mallilla.

Harjoitusottelu HJS – FC Haka Pullerin tekonurmella lauantaina 14.1 kello 13.15 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy, tervetuloa!