Hakanen ja Hiukka hyvillä mielin paikallisottelun lähestyessä


Tulevana perjantaina pelataan kauden odotetuin ottelu, kun HJS ja Hämeenlinnan Härmä kohtaavat paikallisottelussa Kaurialan olympiastadionilla. Mediatiimi kyseli joukkueiden kuulumisia paikallisottelun lähestyessä HJS:n päävalmentaja Lauri Hakaselta sekä Härmän päävalmentaja Matti Hiukalta.

   Lauri Hakanen             Matti Hiukka

 

1. Mitkä ovat mietteenne joukkueenne alkukaudesta?

Lauri Hakanen (LH): Alkukauden pistesaldo on tietenkin ensimmäinen positiivinen juttu. Erityisesti vierasvoitot vaikeissa olosuhteissa ovat olleet ilahduttavia. Puolustuspeli on ollut kautta linjan hyvää ja muutamat uudet pelipaikat ovat myös toimineet, mm. Niko Äkräs topparina ja Sakari Sulonen laitapakkina.

Matti Hiukka (MH): Tekeminen kentällä on ollut tasaista. Meillä on NoPS-peliä lukuunottamatta ollut aina mahdollisuus voittoon. Omista virheistä vastustaja on rankaissut. Tekemisen meininki on joukkueessa kuitenkin koko ajan hyvä.

2. Mitkä ovat perjantain vastustajan vahvuudet?

LH: Härmällä on hyökkäyspäässä on hyviä ja liikkuvia pelaajia ja palloa pelataan usein vauhdilla ylöspäin. Myös erikoistilanteet ovat olleet vaarallisia.

MH: HJS on todella tasainen ja laadukas ryhmä, jonka suorittaminen on ollut huikealla tasolla. Markus Joenmäki on yksi johtavista pelaajista ja Ville Kalervo on todella laadukas maalivahti tälle sarjatasolle.

3. Ketä joukkueesi pelaajaa kannattaa paikalle tulevien junioreiden oppimismielessä tarkkailla?

LH: Junnujen kannattaa tarkkailla oman pelipaikan pelaajia. Puolustuksessa Joenmäki, hyökkäyksessä Jere Suomalainen ja keskikentällä Otto Ojala ovat hyviä esimerkkejä.

MH: Pietari Palomäki on hyvä esimerkki hyökkääjästä, joka tekee paljon töitä myös puolustussuuntaan.

4. Fiilikset omassa joukkueessa derbyn kynnyksellä?

LH: Pelistä on lyhyesti joukkueen kanssa puhuttu. Tunnemme vastustajan hyvin ja vastustaja tuntee meidät, se tuo peliin mukavan lisämausteen. Siitä tulee hieno tapahtuma.

MH: Porukassa on ollut puhetta ensi perjantain pelistä. Joukkueesta kyllä aistii, että nyt on tulossa iso peli. Olisi huikea juttu, jos saisimme yli 1000 katsojaa paikalle. Kolmonen on mainettaan parempi sarja ja toivottavasti ihmiset tulevat paikalle sitä todistamaan. Toivottavasti tuomarit antavat tunteille tilaa ja antavat poikien pelata.

5. Millä sarjatasolla pelataan Hämeenlinnassa viiden vuoden päästä?

LH: Näkisin, että vähintään yksi joukkue, mielummin kaksi, pitäisi saada liiton sarjoihin (vähintään Kakkonen). Tämä ei kuitenkaan tule pelkästään toivomalla ja hyvällä valmennuksella. Hämeenlinnassa on tällä hetkellä useita hyviä junioreita, jotka ovat nyt murrosiässä. Paljon asioita lähtee pelaajista itsestään. Pelaajien täytyy harjoitella hyvin ja vaatia itseltään paljon.

MH: Molempien miesjoukkueiden tekemisestä paistaa nyt jo läpi urheilullisuus. Viiden vuoden päästä täällä on hyvät mahdollisuudet Ykköseen. Se vaatisi sitten 2-3 täsmähankintaa. Muuten pitää olla omavarainen  ja omien junioreiden kautta nostaa tasoa. Valmennuspäällikkö Mika Pulkkisen tulos HJS:aan varmasti tehostaa paikkakunnan junioritoimintaa.


Paikallisottelu HJS – Härmä perjantaina 9.6. klo 18.30 Kaurialan olympiastadionilla. HJS-päivä alkaa alueella jo klo 17.15, joten paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin!