Hakanen ja Silvennoinen UEFA A-koulutukseen


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran valmentajista Tommi Silvennoinen ja Lauri Hakanen on valittu Palloliiton UEFA A-kurssille. Kurssille valituista Hakanen valmentaa HJS:n edustusjoukkuetta ja Silvennoinen toimii poikien B-Sinivalkoinen joukkueen vastuuvalmentajana. HJS:n junioripäällikkö Joni Reijo aloittaa C+ koulutuksen, joka keskittyy erityisesti alle 12-vuotiaiden valmennukseen.

UEFA A-valmentajakoulutus antaa valmiudet edustustason joukkueiden valmentamiseen ja johtamiseen sekä nuoren huippupelaajan kehittämiseen. Koulutuksessa suunnitellaan, johdetaan ja arvioidaan nuorten joukkueen harjoituksia ja otteluja sekä paneudutaan erityisesti joukkueen pelaamiseen ja harjoittelun kehittämiseen. Kurssille pyrki tänä vuonna 50 hakijaa, joista 35 valittiin kurssille. Laurin ja Tommin kanssa kurssille valittiin mm ”kultaisen sukupolven” edustajista Mikael Forssell, Markus Heikkinen ja Mika Väyrynen. Koulutus kestää noin vuoden ja valmistumisia juhlitaan valmistuneiden osalta vuoden lopussa.

C+ koulutus pitää sisällään liikunnan ammattitutkinnon ja kurssi keskittyy erityisesti alle 12-vuotiaiden valmennukseen. Koulutus soveltuu lasten jalkapallovalmentajille, junioripäälliköille ja valmennusryhmien tutoreille.

Toiminnanjohtaja Ville Dahlman kertoo koulutuksen olevan isossa roolissa HJS:ssä vuonna 2018 ”Seuran iso teema on tänä vuonna osaamisen vahvistaminen, joka pitää sisällään valmentajien kouluttamisen ohella myös muiden toimihenkilöiden kurssittamista. Aloitimme viime vuonna D-kurssien järjestämisen seuran valmentajille ja tällä hetkellä selvitämme myös C-kurssin järjestämistä omassa toimintaympäristössä”.

Lue lisää:
https://www.eerikkila.fi/koulutus/valmentajan-ammattitutkinto/vat-uefa-a/