Hakanen jatkaa päävalmentajana


HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry syventävät yhteistyötään palkkaamalla yhdessä Lauri Hakasen vastaamaan huippuvaiheen pelaajakehityksestä. Seurat ovat solmineet Hakasen kanssa kolmivuotisen sopimuksen, joka kattaa edustusjoukkueen valmentamisen lisäksi junioreiden puolella A- ja B-junioreiden valmennuspäällikön tehtävät ja Lyseon Urheilulinjan aamuvalmennuksen. Lisäksi Hakanen vastaa HJS:n valmennuslinjasta.

HJS:n edustusjoukkuetta kaudesta 2016 alkaen valmentanut Lauri Hakanen on mielissään uudesta pestistä.

– Olemme määrätietoisesti kehittäneet edustusjoukkueen urheilullista prosessia nyt neljän kauden ajan ja saavuttaneet hyviä tuloksia. Tulevan sopimuskauden aikana uskon, että saamme luotua kestävän mallin miten jatkossa huippuvaiheen joukkueet toimivat vielä tiiviimmin yhteistyössä ja sitä kautta saamme luotua pelaajille selkeän jatkumon HJS:n riveissä. HJS on ottanut viime vuosina hyviä askelia kohti laadukkaampaa pelaajan arkea ja toiminnassa on selkeä suunta eteenpäin.

Hakasen filosofiassa pelaajan määrätietoinen kehittäminen kaikilla osa-aluilla nousee keskiöön.

– Keskeisessä roolissa tässä kehitysprosessissa ovat tietysti pelaajat. Kilpaurheilijaksi kasvaminen vaatii määrätietoista harjoittelua jalkapalloilijan taitojen lisäksi fyysisten ja henkisten ominaisuuksien kehittämiseksi. Jatkuva kilpailu ja menestyminen korkeammalla tasolla vaatii nykypäivänä näiden kaikkien osa-alueiden hallintaa.

Edustusjoukkueen toiminnanjohtaja Ville Dahlman uskoo, että seurojen yhteinen panostus tulee kantamaan hedelmää.

– Lauri on ehdottomasti paras vaihtoehto kehittämään HJS:n huippuvaiheen toimintoja. Sitä kautta saamme jatkossa varmasti entistä valmiimpia pelaajia edustusjoukkueeseen ja näin voimme varmistaa omavaraisuusasteen säilymisen riittävän korkealla myös korkeammalla tasolla. Yhteistyö on toiminut erittäin laadukkaasti tänä vuonna SM-karsintaan päässeiden A-junioreiden kanssa ja jatkossa yhteistyö tulee tiivistymään myös B-junioreiden kanssa. Käytännössä nuori pelaaja on jatkossa Laurin valvovan silmän alla aina urheilulinjan aamutreeneistä alkaen, koko huippuvaiheen ajan.

Hakasen työt Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa alkavat 1.11.2019

Lauri Hakanen jatkaa HJS:n päävalmentajana seuraavat kolme kautta

Prosessi aikataulussa

HJS Akatemia ry asetti perustettaessa syksyllä 2015 tavoitteekseen miesten edustusjoukkueen tavoitteeksi saavuttaa sarjapaikka Kakkosessa neljässä vuodessa. Tämän tavoitteen seura saavutti lähes täysin omavaraisella joukkueella voittaen Tampereen Kolmosen tällä kaudella. Avauskokoonpanon pelaajista muualta tulleita olivat Paavo Ahola (Rips, VJS, FC Lahti, FC Haka) sekä Juuso Huhtapelto (Tervakosken Pato). Kilpailu pelaajakehityksen saralla on kuitenkin kovaa, sillä omavaraisilla joukkueilla Kakkosessa pelaavat lähinnä suurseurat HJK, Tampereen Ilves, SJK, Honka ja VPS.

Dahlman korostaa arjen laadun merkitystä nuorille pelaajille.

– Nyt olemme saavuttaneet asetetun tavoitteen sarjatason suhteen ja tällä pitkällä sopimuksella haluamme varmistaa parhaan mahdollisen valmennuksen meidän nuorille pelaajille myös tuleville vuosille. Kilpailu nuorista pelaajista on kovaa, mutta meidän valinta on panostaa pelaajan arjen laatuun ollaksemme jatkossa entistä houkuttelevampi paikka nuorille pelaajille, myös laajemmalta alueelta kuin vain Hämeenlinnasta.

 

Lisätietoja:

Ville Dahlman
HJS Akatemia ry
044 2352435
ville.dahlman@hjs.fi

Tommi Laitila
Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry
050 303 4649
tommi.laitila@hjs.fi