Hämeenlinnan Jalkapalloseuran nimissä luvatonta rahankeruuta


Seuran tietoon on tullut, että Hämeenlinnassa nuorten poikien toimesta on suoritettu luvatonta rahankeruuta ovelta ovelle. Luvattomista keräyksistä on ilmoitettu ainakin alueilta Tiiriö, Vuorentaka ja Hirsimäki. Hämeenlinnan Jalkapalloseuralla ei ole käynnissä rahankeräystä, vaan kerääjät ovat olleet luvattomalla asialla. Ainakin osassa tapauksista kerääjillä on ollut asusteinaan seuran varusteita (collegeasu tai pelipaita).

Luvallisesti järjestetyssä keräyksessä rahankerääjällä tulee olla mukanaan asiallinen keräyslista, josta käy ilmi rahankeräysluvan numero ja luvan myöntäneen viranomaisen merkinnät. Tietoomme tulleissa tapauksissa rahaa on kerätty itse laadituilla listoilla, joista nämä merkinnät ovat puuttuneet tai listoja ei ole ollut lainkaan käytössä.

Tietoomme tulleissa tapauksissa rahaa on myös annettu, vaikka on aavistettu, että kerääjät eivät ole luvallisella asialla. Hämeenlinnan Jalkapalloseura toivoo, että keräyksen kohteeksi joutuessa kerääjille ei anneta rahaa, jotta toiminnan jatkumista ei ruokittaisi. Pyydämme myös, että vanhemmat muistuttavat lapsiaan tämän kaltaisen toiminnan mahdollisista seuraamuksista, joita ovat mm. korvausvelvollisuus ja rikosoikeudellinen vastuu.

Ville Dahlman
Toiminnanjohtaja
Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry