HJS Akatemia – Tampere United


Tervetuloa seuraamaan miesten Respect Suomen CUPin 3. kierroksen ottelua Pullerin kentälle Hämeenlinnaan lauantaina 20.2. klo 18.00. Tällöin HJS Akatemia saa vastaansa Tampere Unitedin.

Otteluun on vapaa pääsy.

Portilla on turvallisuustarkastus, laukkujen vieminen kenttäalueelle kielletty.

Alueella on myyntikoju, josta voi ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa.


Otteluennakko

Miesten jalkapallon Suomen Cup on alkuvuoden aikana ennättänyt täyteen vauhtiin ja jo kolmannelle ottelukierrokselle saakka. Historiansa ensimmäiset viralliset ottelut alkuvuoden Cupin otteluissa pelannut, Tampereen piirin Neloseen valmistautuva HJS edustus on edennyt kilpailussa voitokkaasti kahdella avauskierroksella. Ensimmäisen kierroksen vastustaja Janakkalan Pallo osoittautui tammikuun alussa varsin sitkeäksi vastustajaksi ja taipui vasta rangaistuspotkuilla. Toisella kierroksella vastaan asettunut Forssan Jalkapalloklubi osoittautui huomattavasti kevyemmäksi vastustajaksi ja taipui HJS:n käsittelyssä peräti 6-0. Kahdella ensimmäisellä kierroksella verkkoja on ahkerimmin heilutellut Jussi Länsimaa, joka on osunut kahdessa ottelussa peräti viidesti. Tuolla maalimäärällä heltiää tässä vaiheessa koko Suomen Cupin maalipörssin piikkipaikka.

Kolmesti kultavuosinaan Suomen mestaruutta juhlineen ja sittemmin konkurssin jälkeen fanien pelastama ja uutta tulemista tekevän Tampere Unitedin taival alkaneen kauden Cupissa on puolet lyhyempi, sillä se arvottiin suoraan toiselle kierrokselle. Kolmosessa TamU:n tavoin pelaava TP-T sai kyytiä lukemin 5-2, Veikkausliigastakin kokemusta omaavan, mutta myös legendaarisen Atik Ismailin poikana tunnetun Ali Koljosen viimeistellessä kahdesti.

HJS ja Tampere United eivät ole luonnollisestikaan koskaan kohdanneet virallisessa, tai edes epävirallisessa ottelussa, mutta siitä huolimatta viime kausi on luonut otteluun varsin mielenkiintoisen ja mehukkaan lähtökohdan. Silloin HJS Akatemian edeltäjä Parolan Visa sekä vielä viime kaudella TamU-K nimellä esiintynyt TamU ratkaisivat Nelosen voittajan ja sarjanousijan tavalla, joka on jäänyt alasarjaromantikkojen mieleen. ParVi oli niskan päällä keskinäisissä otteluissa, mutta tasaisemman kauden pelanneet tamperelaiset veivät nousun nimiinsä. Molemmat ryhmät ovat uudistuneet ja vahvistuneet viime kaudesta valmennusta myöden, mutta lähihistoria tuo siitä huolimatta kiistatta oman lisämausteensa otteluun, jossa on palkintona paikka Suomen Cupin neljännelle kierrokselle.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen odottaa lauantain ottelua suurella mielenkiinnolla:

  • Tämä ottelu on meille tasonmittaus. Vastustaja on ihan eri tasoa kuin tähän asti kohdatut, joten näemme varmasti mitä osataan ja mitä pitää vielä hioa. TamUlla on tapahtunut isoja muutoksia pelaajistossaan ja käytännössä koko avaus on mennyt uusiksi. Meillä uusia pelaajia on hieman vähemmän, mutta pelitapa on muuttunut. Kumpi on tässä vaiheessa valmiimpi?
  • Käy pelissä lopulta miten vaan, tärkeintä on uskaltaa tehdä niitä asioita pelissä, mitä treeneissä on harjoiteltu. Omia pelillisiä asioita lähdemme kehittämään, Hakanen summaa.