HJS aloitti syyskierrosen vakuuttavalla voitolla


Hämeenlinnan Jalkapalloseura aloitti syyskierroksen mallikkaasti voittamalla Sääksjärven Loiskeen joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen tapaan numeroin 5-0 (4-0). HJS:n maalintekijöinä ottelussa toimivat avauskokoonpanon hyökkäystrio Ossi LehtonenMiika Paussu ja Santeri Stenius. Näistä Paussu ja Stenius maalasivat kahdesti.  

Lyhyt kesätauko ei näkynyt HJS:n otteissa millään tavalla ottelun alussa. Loiskeen matala blokki piti pintansa vain 12 minuuttia kunnes Otto Ojala ja Vilppu Leinonen juonivat pallon maalin eteen vauhdilla rynnäänneelle Lehtoselle, joka ohjasi pallon ensimmäistä kertaa ohi Loiskeen maalivahdin Akseli Syrjälän 

Vain kaksi minuuttia myöhemmin lähetti Eppu Kallio Paussun läpiajoon pitkällä syötöllä linjan taakse eikä Paussu erehtynyt, vaan laukoi pallon voimalla Loiske-maaliin.  

Puolen tunnin kohdalla HJS iski kulmasta, kun Valtteri Kaarnan maalille lähettämä pallo kimpoili lopulta Steniukselle, joka laukoi pallon lähietäisyydeltä helposti maaliin.  

40. minuutilla Kallio-Paussu-akseli toimi jälleen, kun Paussu viimeisteli kauden kymmenennen maalinsa Kallion pitkän syötön jälkeen.  

HJS teki toisella jaksolla vielä yhden maalin lisää, kun Stenius viimeisteli illan toisensa puolittaisesta läpiajosta Kaarnan syötön jälkeen.  

Ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. HJS oli koko ottelun kuskin paikalla ja tämän näki myös päävalmentaja Lauri Hakanen 

– Peli oli hyvin näpeissä ja teimme niitä asioita, joita olimme suunnitelleet. Vastustaja jäi vaille mahdollisuuksia. Ei tämä ihan top-rutistus ollut, mutta kun lukemat ovat 5-0 niin ei tässä kauhean pettynyt voi olla mihinkään osa-alueeseen, kertaili Hakanen.  

Loiske tippui HJS:n matkasta jo varhaisessa vaiheessa, mutta kotijoukkueen keskittyminen säilyi hyvänä suurimman osan ottelusta.  

– Ottelussa ei tullut huonompia jaksoja sinäänsä, vaikka välillä avaaminen vähän takkuili ja olimme hetken aikaa jumissa omalla alueella. Asioiden hoitaminen vaatii tällaisissa tilanteissa välillä pientä sytyttelyä kentän laidalta. Meidän pitää olla vielä valmiimpia reagoimaan muuttuviin tilanteisiin itse, ettei sivurajalta tarvitsisi karjua kentälle ratkaisuja. Kaikkiaan kuitenkin tästä on hyvä jatkaa syyskierrosta, Hakanen mietti.  

Ottelun maalilukemat olisivat voineet olla vieläkin kauniimmat HJS:n näkökulmasta, mikäli maalintekeminen olisi ollut huolellisempaa. Pelkästään toisella jaksolla HJS hassasi viisi kertaa jo varmalta haiskahtaneen maalipaikan alle kymmenestä metristä. Muitakin paikkoja oli. Tämän huomasi myös puolustusta varmaotteisesti kapteeni Paavo Aholan poissa ollessa johtanut Giscard Mosamete (kuvassa).

– Hyvä esitys meiltä tänään, mutta olisimme voineet tehdä vaikka kymmenenkin maalia. Viisi tehtyä maalia pelissä on silti hyvä suoritus. Puolustussuuntaan ei ollut hirveämmin haasteita ja hoidimme joukkueena hyvin ne pienetkin tilanteet, joita vastustaja sai.  

Mainittavaa on myös, että ensimmäiset minuuttinsa Kolmosessa HJS-paidassa saivat tililleen juniori-ikäiset Juuso Kemppainen ja Jaakko Moisio 

“Sisu” nauttii uudesta pelipaikastaan  

Siinä missä HJS:n hyökkääjät ovat olleet tällä kaudella tehokkaita, ansaitsee myös joukkueen puolustaminen kehuja. HJS on päästänyt kauden 12:ssa sarjaottelussa vain kolme maalia. Vastustaja on onnistunut maalinteossa keskimäärin siis vain joka neljännessä ottelussa.  

– Lähdemme puolustuslinjan ja maalivahdin kanssa joka peliin sillä asenteella, että pelaamme nollat. Olemme puolustajien kesken todella kilpailuhenkisiä kavereita ja olemme ankaria itsellemme, mikäli päästämme maalin. Puolustamme koko joukkueena hyvin ja kaikki pelaajat meidän yläpuolellamme tekevät todella hyvin duunia puolustussuuntaan eikä vastustajilla ole hirveämmin edes ollut maalipaikkoja, kiittelee “Sisu” Mosamete 

Aikaisemmin laitapelaajana pelannut Mosamete sai valmennukselta tälle kaudelle uuden haasteen pelipaikkavaihdoksen myötä. Keskimmäisen keskuspuolustajan paikan kolmen topparin linjasta itselleen valloittanut pelimies on tyytyväinen pelaamisensa tasoon. 

– Onhan tämä totaalimuutos aikaisempaan. Lähdin työstämään yksinkertaisia asioita ensimmäisistä treeneistä lähtien, jota kautta olen pystynyt pelaamaan ihan hyvin. Vaikken ole suurikokoisin toppari niin onnekseni hyvä topparipelaaminen perustuu muihin asioihin, kuten liikkumiseen, sijoittumiseen ja syöttämiseen.  

– Valmentajat ja pelikaverit ovat olleet kärsivällisiä sen suhteen, että opettelen vasta pelaamaan topparin paikalla. Olen yksinkertaisia virheitä tehnyt kauden mittaan, mutta he ovat olleet maltillisia suhteeni ja uskoneet, että pystyn pelaamaan hyvin, joten totta kai haluan osoittaa kiitollisuuttani siitä heille, Mosamete sanoo.  

Mosamete tiedostaa kehityskohteensa.  

– Asetin kaudelle tavoitteekseni olla sellainen pelaaja, jolle pelikaverit voivat syöttää tiukassakin tilanteessa ja kehittää pallovarmuuttani. Laidalla pelatessani selkäni takana oli sivuraja eikä sitä voinut kukaan kiertää, mutta nyt keskellä täytyy olla valmiimpi jokaiseen tilanteeseen ja havainnoida tiloja, Mosamete analysoi.  

Päävalmentaja Hakanen on ollut mielissään Mosameten kehityksestä uudella pelipaikalla.  

– “Sisu” on ottanut uuden haasteen positiivisesti vastaan ja pohtii koko ajan asioita, joita hänen täytyy parantaa. Kauden alkupuolisko on ollut keskittynyttä ja huolellista tekemistä. Hän tarjoaa urheilullisuudellaan meille vaihtoehdon puolustaa korkealta, koska hän ehtii myös juoksukilpailuihin mukaan, mikäli sellaisia syntyy. Pelin rytmittämisessä on ehkä isoin kehityskohde, mutta kaikkiaan mies on ollut vastuun arvoinen, Hakanen kehuu.  

Mosamete on nauttinut täysin siemauksin tällä kaudella saamastaan vastuusta ja tuntee löytäneensä pelaajana uuden ulottuvuuden.  

– Tällä hetkellä tämä tuntuu minun pelipaikaltani ehdottomasti, Mosamete sanoo hymyssä suin.  

 

HJS pelaa seuraavan kerran kotonaan Kaurialassa perjantaina 2.8. klo 19.00. Tuolloin pelataan kauden toinen paikallisottelu, kun vastaan saapuu Janakkalan Pallo. Tervetuloa!  

 

Kokoonpano Loiske-ottelussa:  

Eero Viljanen  

Lasse Kivinen  

Giscard Mosamete 

Eppu Kallio <–> Prince Mokuma 59’  

Vilppu Leinonen  

Valtteri Kaarna  

Otto Ojala <–> Jaakko Moisio 59’  

Timo Viljanen  

Santeri Stenius <–> Aleksi Latvanen 80’  

Ossi Lehtonen <–> Juuso Kemppainen 80’  

Miika Paussu <–> Lucas Leinonen 80’ 

 

Kuva: Ari Kedonperä