HJS haastatteli yhden yhteistyökumppaninsa, Säästöpankin.


HJS:n ”Hyvänolon Jalkapalloa Sydämellä” -teeman mukaisesti jokainen pelaaja otetaan lämmöllä vastaan seuratoimintaan ja seurastamme pyritään tekemään yhdessä kaikkien toimijoiden kanssa paikka, jossa jokainen viihtyy ja voi hyvin. Seuramme toiminta rakentuu ihmiskäsitykseenjossa pelaajat nähdään itseohjautuvina, päämäärätietoisina ja vastuuntuntoisina yksilöinä ja pelaajalla on kyky ja halu tehdä omaa kehittymistään koskevia valintoja ja kantaa niistä vastuu. “

Mitkä arvot teillä Säästöpankissa on ja miten ne näkyvät arjessa?

Arvojamme ovat

  • Asiakasläheisyys: Kuuntelemme asiakasta, kohtaamme asiakkaamme ainutlaatuisella tavalla asiakkaan yksilöllisten tarpeiden perusteella.
  • Yhteistyö: Yhteistyömme asiakkaiden, henkilöstön, säästöpankkien ja kumppaneiden välillä on avointa, aitoa ja kasvuun innostavaa. Uudistumme ja uudistamme toimintaamme.
  • Luotettavuus: Hoidamme asiat ammattitaitoisesti ja luotettavasti. Olemme asiakasta ja paikallista yhteisöä varten.
  • Tuloksellisuus: Tuloksemme ja kasvumme varmistavat asiakkaiden palveluiden kehittämisen ja toimintaympäristömme elinvoimaisuuden.

Säästöpankeilla on Suomessa yli 190 -vuotinen historia. Päätehtävämme Lammin Säästöpankissa on edistää asiakkaittemme säästämistä ja oman toimialueemme hy­vinvointia. Me uskomme henkilökohtaiseen palveluun, asiakkaan kohtaamiseen ihmisenä pankin tiskillä, verkkopankissa, mobiili­pankissa, puhelimessa tai missä tahansa muussa palvelutilantees­sa. Siitä juontavat juurensa arvomme ja asiakastyömme. Toimimme paikallisesti ja vastuullisesti lähellä ihmistä ja olemme sopivan kokoinen pankki.


HJS:n valmennusfilosofiassa tärkeintä on se mitä pelaajat oppivat, ei se miten valmentaja opettaa. Pelaajan kehittymisen kannalta tärkeintä ovat kanssapelaajat ja harjoitusympäristö. Valmentajan tehtävänä on osata rakentaa ja muokata ympäristö niin että se motivoi pelaajia oppimaan.

Mitkä tekijät teillä Säästöpankissa ovat tärkeitä esim. työntekijän perehdytyksessä?

Lammin Säästöpankissa kaikille uusille työntekijöille tehdään perehdytyssuunnitelma. Suunnitelman tavoitteena on antaa kokonaiskuva pankista, sen tavoitteista ja toiminnasta sekä työntekijän omasta tehtävästä tässä kokonaisuudessa. Perehdyttäminen auttaa työntekijää tutustumaan, oppimaan ja harjaantumaan uusiin työtehtäviinsä, työyhteisön tapaan toimia, työtovereihin ja yhteistyöverkostoihin. Meillä perehdyttäminen on koko työyksikön yhteinen oppimistapahtuma, josta jokainen työyhteisön jäsen kantaa vastuusta osaltaan. Tavoitteena on, että työntekijä kokee perehdytyksen jälkeen työn omakseen ja on valmis innolla tarttumaan uusiin haasteisiin.


Mitä teillä Lammin Säästöpankissa ajatellaan maailman suosituimmasta leikistä- jalkapallosta?

Mielestämme jalkapallo on erittäin hyvä laji kaikenikäisille harrastajille eikä lajin harrastaminen vaadi isoja satsauksia. Joukkuelajista saa kavereita ja se opettaa toimimaan tiimissä. Lisäksi jalkapallo kehittää mm. taitoa, ketteryyttä, nopeutta, ja älyä. Meilläkin on henkilöstössä useita entisiä sekä nykyisiä jalkapallon harrastajia ja olemme myös olleet mukana Janakkalassa järjestettävässä firmafutis-turnauksessa.


Mitä Säästöpankin ja HJS:n yhteistyö on antanut Säästöpankille?

Lammin Säästöpankissa tehdään työtä paitsi asiakkaiden myös heidän yhteisöjensä vaurastumisen ja hyvinvoinnin eteen. Toivomme, että tukemme HJS:lle lue edellytykset mahdollisimman monelle lapselle päästä pelaamaan jalkapalloa. Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia voidessamme edistää HJS:n naperotoimintaa Naperofutis Säästöpankki –liigan merkeissä. Naperofutis on tarkoitettu 2009–2010 syntyneille tytöille ja pojille sekä 2011 syntyneille ja nuoremmille lapsille (aikuinen–lapsiryhmä). HJS-yhteistyö on tuonut meille näkyvyyttä ja tunnettavuutta Hämeenlinnan alueella.


Miten yhteistyötä voisi tulevaisuudessa kehittää?

Pyrimme jatkuvasti kehittämään ja miettimään erilaisia toimintamalleja yhteistyökumppaneiden kanssa. Toivomme, että voimme tiivistää yhteistyötämme HJS:n kanssa mm. tulevissa tapahtumissamme ja sosiaalisessa mediassa. Olemme myös avoimia HJS:n ideoille yhteistyön kehittämiseksi.


Miten Säästöpankki tukee oman henkilökunnan liikuntaa ja hyvinvointia?

Meillä on käytössä liikunta-kulttuurisetelit, joita suurin osa henkilökunnastamme hyödyntävät liikunnallisiin harrastuksiinsa. Joskus on myös mukava käyttää seteleitä teatteriin, elokuviin tai konserttiin. Järjestämme myös vuosittain koko pankin yhteisiä virkistystilaisuuksia. Lisäksi henkilökuntamme käyttää ahkerasti käytössämme olevia lomanviettopaikkoja Vierumäellä, Tahkolla ja Rukalla. Työntekijämme ovat myös hienolla menestyksellä osallistuneet vuosittain järjestettäviin Säästöpankkisählyihin, joista viime vuonna kotiin vietäviksi tuli pronssimitali sekä paras asu–palkinto.


Elämme pimeintä vuodenaikaa, mitkä ovat Säästöpankin vinkit kaamoksen karkoitukseen?

Kaamokseen ja pimeisiin iltoihin voi suhtautua myös positiivisesti. Silloin on aikaa kynttilöiden polttamiselle ja illan hämärtyessä on mukava nauttia kiireettömästi vaikkapa höyryävästä glögistä omaa lempimusiikkia kuunnellen.


Minkälaisia terveisiä haluaisitte lähettää HJS:n junioreille?

Tsemppiä kaikille junioreille tuleviin peleihin ja harjoituksiin! Liikunnan ilo ja joukkueurheilu on hienoa asia ja loistava vapaa-ajan viettotapa. Toivottavasti saatte HJS:n kautta paljon positiivisia kokemuksia jalkapallon parissa.