HJS ja HJK jatkavat satelliittiseura yhteistyötä


Hämeenlinnan Jalkapalloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi ovat solmineet jatkoa vuonna 2014 alkaneelle satelliittiseurasopimukselle. Sopimus pitää sisällään kilpailu-, valmennus-, koulutus-, tapahtuma- ja markkinointiyhteistyötä. Sopimuksen tarkoitus on auttaa HJS:ää kehittämään ja ylläpitämään korkeatasoista pelaajakasvatustoimintaa. Nyt solmittu satelliittiseurasopimus koskee yhteistyötä poikapuolella.

Yhteistyötä HJS:n puolelta vuodesta 2014 alkaen koordinoinut Ari Seppälä summaa yhteistyön hedelmiä menneiltä vuosilta: ” Yksittäiset valitut pelaajat ovat päässeet osallistumaan HJK:n toimintaan, harjoituksiin, SHA tapahtumiin sekä kansainvälisiin turnauksiin. HJK:n talenttivalmentaja Jyrki Ahola on järjestänyt HJS:n valmentajille koulutustilaisuuksia Hämeenlinnassa. Pelaajat myös pääsevät testaamaan todellisen oman tasonsa HJK:n harjoituksissa sekä turnauksissa. Näin pelaajat saavat suoraan informaatioita mitä pelaajan tulee kehittää sekä miten pelaajan tulee harjoitella. Myös joukkueiden muut pelaajat kuulevat näistä asioista näihin tapahtumiin osallistuneilta pelaajilta.”

HJS:n valmennuspäällikkö Mika Pulkkinen näkee HJK yhteistyön jatkamisen olevan luontevaa kehitystä osana HJS:n strategiaa. ”Lahjakkaimmille pelaajille tulee kyetä luomaan kokonaisuutena sellainen harjoitusympäristö, joka palvelee pelaajan yksilöllistä kehittymistä. Erityisesti kansainväliset ottelut ja kansainvälisen pelin vaatimusten oppiminen antavat varmasti lisäpontta pelaajien kehittymiselle.”

HJK:n valmennuspäällikkö Erkki Vallan kommentoi yhteistyötä:

1) Mitä satelliittiseurayhteistyö merkitsee HJK:lle?

”Sateliittiseurayhteistyö on tärkeä osa HJK:n pelaajakehitystä. Tiedostamme, että suuri osa HJK:n tulevista liigapelaajista tulee omasta ”junnuputkesta”, mutta eivät kaikki. Tarvitsemme seuroja, joissa tehdään laadukasta pelaajakehitystyötä, ja joiden yhteistyöhaluun voimme luottaa. Tässä yhteistyössä sateliittiseurat ovat HJK:lle strategisesti erittäin arvokkaita kumppaneita.”

2) Miten yhteistyö HJK:n näkökulmasta toimii HJS:n kanssa?

”Yhteistyö seurassamme liittyy Talenttivalmentajamme työnkuvaan. Olemme mielestämme hyvällä uralla yhtiestyössä. Toki voimme tehdä asioita vielä paremmin, mutta tahtotila on vahva yhteistyön kehittämiselle. Pelaaja on meille aina kaikkein tärkein asia yhteistyötä ajatellessa. Haluamme auttaa kaikkein motivoituneimpia ja nälkäisempiä pelaajai eteenpäin omalla urallaan. Ulkomaanturnaukset, yhteiset tapahtumat ja säännölliset harjoitusvierailut tärkeimpiä yhteistyötapoja. Valmennuksen suuntaan annamme tarvittaessa kaiken tuottamamme oman valmennusmateriaalin sateliittiseuran käyttöön omassa toiminnassaan.”

3) Miten näet yhteistyön kehittyvän tulevaisuudessa?

”Haluamme jatkaa ja tiivistää yhteistyötä HJS:n kanssa. On tärkeä löytää toimivat käytännöt, jotka tuottavat vaikuttavuutta molemmissa seuroissa ja ovat molemmissa seuroissa yleisesti hyväksyttyjä. Toiminta perustuu luottamukseen ja hyviin henkilösuhteisiin, mutta ei ole liiaksi henkilövetoinen, vaan yhteistyö jatkuu mahdollisista avainhenkilöiden vaihtumisista huolimatta.”

 

Nyt solmittu jatkosopimus satelliittiseura yhteistyöstä kattaa kauden 2017 ja sopimus solmitaan aina vuodeksi kerrallaan.

 

Yhteistyön vastuuhenkilöt seuroissa:

HJS valmennuspäällikkö Mika Pulkkinen, 045 77321121 mika.pulkkinen@hjs.fi

HJK talenttivalmentaja Jyrki Ahola, 040 5212671 jyrki.ahola@hjk.fi

 

Lisää yhteistyöuutisia tulossa lähiaikoina.