HJS ja Janakkalan Pallo farmisopimukseen


HJS ja Janakkalan Pallo ovat solmineet tulevaa kautta koskevan farmisopimuksen. Sopimus Kolmosessa pelaavan janakkalaisjoukkueen kanssa syntyi luontevasti.

– Maantieteellisesti katsottuna sopimuksen teko oli helppoa, jonka lisäksi JanPa:n toimintaa on pyörittämässä tuttuja ihmisiä, joiden kanssa on helppo kommunikoida. Tärkein asia sopimuksessa on hyvä keskusteluyhteys ja luottamus ihmisten välillä, jolloin yhteistyöstä saadaan paras hyöty irti. JanPa:n organisaatiossa on halu kehittyä ja viedä seuran toimintaa eteenpäin. Farmisopimuksen myötä he saavat meiltä apua pelaajiston suhteen ja myös valmennussparrausta. Samalla meillä vähemmälle peliajalle jäävät pelaajat saavat pelituntumaa ja ovat valmiimpia kentälle myös Kakkosessa, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen avaa sopimuksen syntyä.

HJS tekee tulevalla kaudella yhteistyötä myös Veikkausliigassa pelaavan Tampereen Ilveksen kanssa. Siinä missä JanPa:n kanssa tehty farmisopimus takaa mahdollisuuden kaiken ikäisten pelaajien liikutteluun, rajaa Ilveksen kanssa tehty yhteistyöseurasopimus Tampereelta tulevat avut juniori-ikäisiin pelaajiin. Tämä on Hakasen mukaan HJS:ltä tietoinen valinta.

– Ilveksen kanssa tehty sopimus täydentää sitä tapaa, jolla haluamme toimintaamme kehittää. Tähän kuuluu oleellisesti panostaminen oman alueemme nuoriin pelaajiin. Tampereella on meitä lähimpänä oleva ammattilaisjoukkue, jossa on paljon urallaan eteenpäin pyrkiviä nuoria pelaajia. Haluan myös valmentajana panostaa mieluummin heihin kuin että luottaisimme palkkaratsuihin. Jo tähän mennessä olemme saaneet Ilveksen avuista paljon irti ja he tuovat pelipaikoille lisäkilpailua kesän aikana.

Kuvassa Ilveksen Tariq Kazi, joka on esiintynyt HJS:n asussa harjoitusotteluissa. Kuva: Riku Hasari