HJS jatkaa voittojen tiellä niukalla voitolla!


Hämeenlinnan jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue jatkoi voittoputkeaan Kolmosessa Tampereen Pelitoverien kustannuksella. Perjantai-iltana Kaukajärven tekonurmella pelattu ottelu ratkesi vierasjoukkue HJS:n eduksi Markus Joenmäen puskumaalilla 76. minuutilla.

Ensimmäisellä jaksolla HJS pystyi painamaan pelin useasti TP-T:n kenttäpäätyyn. Parhaat maalipaikat avautuivat Juuso Huhtapellolle ja Eetu Tapanaiselle, mutta maaliverkkoa hyökkääjät eivät päässeet pöllyttämään. Myös Eppu Kallio laukoi kertaalleen vaarallisesti, mutta TP-T:n maalivahti Miska Jurva torjui loistavasti.

Toiselle jaksolle tultaessa TP-T teki triplavaihdon ja pelin painopiste tasoittui. Kotijoukkue sai luotua muutamia vaarallisia hyökkäyksiä, mutta HJS:n topparipari Markus JoenmäkiNiko Äkräs hoiti ruutunsa mallikkaasti. TP-T:n ottelun paras maalipaikka syntyi 2.jakson puolivälissä, kun hyökkääjä Christian Sola prässäsi aggressiivisesti HJS-puolustusta ja pääsi kuin varkain nokikkain maalivahti Ville Kalervon kanssa. Vierasjoukkueen onneksi Solan sijoitus kolahti tolpan ulkoreunasta maalipotkuksi.

Tilanteen jälkeen HJS sai pelin hallinnan takaisin itselleen ja jatkoi hyökkäyksien rakentamista kohti TP-T -maalia. Paras paikka siunaantui Mika Jussilalle, jonka sijoituksen Jurva onnistui torjumaan. Lopulta ottelun 76. minuutilla HJS sai kulmapotkun, jossa loistavan ottelun pelannut HJS-toppari Joenmäki nousi omiin korkeuksiinsa (235cm sulka päässä) ja puski vierasjoukkueen riemukkaasti johtoon. Johto piti loppuun saakka ja pisteet matkasivat Hämeenlinnaan.

HJS:n maalivahti Ville Kalervo on aloittanut kauden varsin vahvasti. Kolmessa pelissä taakse on livahtanut vasta yksi maali ja sekin syntyi rangaistuspotkusta. Mies oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

– Pelasimme tänään paremmin kuin viikko sitten Ilves-Kissoja vastaan ja saimme otettua tosi tärkeät ja maukkaat pisteet vaikealta vieraskentältä. Peli oli melko hyvin hallussa ja saimme luotua hyvin painetta vastustajan päätyyn koko 90 minuuttisen ajan. Toki pallolliseen peliin mahtui vielä liikaa helppoja virheitä eli parannettavaakin jäi. Sanoisin, että otimme ansaitun voiton.

– Etenkin avausjaksolla saimme luotua useita hienoja hyökkäyksiä, mutta maalipaikoissa paras terävyys puuttui. Myös vastustajan maalivahti otti muutaman näyttävän kopin.

– Topparipari Joenmäki-Äkräs oli tänään erityisen hyvä ja heidän takana on itselläni helppo pelata, tänään ei hirveästi torjuntatöitä ollut.

HJS:n taival Kolmosessa jatkuu ensi perjantaina 12.5. klo 19.00. Tällöin on vuorossa kesän ensimmäinen paikallispeli, kun Pullerilla vastaan asettuu JanPa. Tervetuloa!

TP-T – HJS 0-1 (0-0)
76´ 0-1 Markus Joenmäki

HJS:n avauskokoonpano:

4 Kallio Eppu (-> 5 Jesse Nirkko)
6 Peltoniemi Toivo
7 Tapanainen Eetu (-> 27 Erkka Heinä)
8 Huhtapelto Juuso (-> 10 Matti Jussila)
9 Suomalainen Jere
13 Joenmäki Markus
14 Jussila Mika (-> 20 Aleksi Latvanen)
16 Äkräs Niko
19 Kalervo Mikko
21 Ojala Otto (C) (-> 3 Aleksi Wilenius)
70 Kalervo Ville

Ottelun pöytäkirja
Artikkelikuva: Jouni Pihlaja