HJS jatkaa voittoputkeaan – B-juniorit debytoivat!


HJS:n miehet ottivat hienon revanssin Sääksjärven Loiskeesta perjantai-iltana. Loiske oli voittanut joukkueiden ensimmäisen kohtaamiseen keväällä 1-0. Tällä kertaa HJS ei antanut oranssipaidoille mahdollisuuksia ja otti vakuuttavan 4-0 -voiton. Yksi isoista puheenaiheista matsin jälkeen oli HJS:n omien juniorien esiinmarssi. Kotijoukkue peluutti kolmea tulevaisuuden lupaustansa kentällä ja osoitti, että Hämeenlinnassa tehdään laadukasta juniorityötä ja silta edustusjoukkueeseen on olemassa.

Päävalmentaja Lauri Hakanen oli tehnyt pari muutosta avauskokoonpanoon. Niko Mikkonen nähtiin pitkästä aikaa avauksessa ja myös viime pelissä vaihdosta keskikentälle tullut Niko Äkräs aloitti pelin, tällä kertaa oikean laitapakin tontilla. Ottelun alku oli hieman sekavaa peliä. HJS ei pystynyt kontrolloimaan peliä niin hyvin, kun viime peleissä on totuttu näkemään. Loiske pidettiin kuitenkin hyvin pois maalipaikoilta. Pelin edetessä ote alkoi siirtyä kotijoukkueen haltuun. Pelaajavalmentaja Hakanen oli itse terävällä jalalla liikenteessä ja pääsi kahdesti laukomaan hyvästä paikasta ensimmäisen vartin aikana. Vedot suuntautuivat kuitenkin kohti sinertävää suomalaista kesätaivasta ja jäähallin vahtimestarin mukaan toinen pelipallo noudettiin Topkapin terassilta. Ottelun avausmaali nähtiin 19. peliminuutin kohdalla. Viime peleissä hienoja otteita esittänyt Jere Suomalainen antoi kulmapotkun ja kotijoukkueen lyhin mies, Matias Cavén, nousi pääpallossa korkeimmalle ja puski hienosti kauden toisen maalinsa oikeaan alakulmaan. Maalin jälkeen HJS otti pelin haltuunsa. Kotijoukkueen liukasliikkeinen Eetu Tapanainen pääsi kahdesti maalipaikkaan, mutta Loiskeen maalivahti piti maalinsa puhtaana. Toinen maali syntyi jälleen kulmapotusta. Tällä kertaa Cavénin topparipari, Markus Joenmäki, otti mallia kaverista ja puski näyttävästi numerot 2-0:aan. Ensimmäisen jakson lopulla Aleksi Latvanen pääsi vielä puolittain läpi, mutta tällä kertaa target-pelaajan sihti ei ollut ihan kohdillaan ja taukomakkaralle siirryttiin HJS:n kahden maalin johdossa.

Toisen jakson alku tarjosi Sääksjärven miehille kylmää vettä niskaan kahdella tavalla. Ensin alkoi tihkusade ja sen jälkeen HJS iski kolmannen nyytin vierasjoukkueen maaliin. Loiskeen puolustaja liukastui märällä nurmella kohtalokkaasti ja HJS käytti vastahyökkäyksen hienosti hyväkseen. Niko Mikkonen pelasi paikan Eetu Tapanaiselle, joka siirsi pelivälineen Aleksi Latvasen juoksulinjalle. Allun sijoitus takanurkkaan kirvoitti isot aplodit Kaurialan pääkatsomossa ja katkaisi lopullisesti Loiskeen selkärangan. Tunnin kohdalla Niko Mikkonen otettiin vaihtoon ja HJS:n yksi suurimmista tulevaisuuden lupauksista, vasta 14-vuotias Lauri Kesti, päästettiin kentälle. Junioriaikana SM-taitokisoissa kultaa saavuttanut Late ei pelännyt miesten vauhdissa, vaan otti heti isoa roolia HJS:n hyökkäyksessä. Nuoren miehen liike oli todella terävää ja kosketus palloon oli silkinpehmeä. Viisi minuuttia Kestin sisääntulosta saatiin jo nauttia juniorityön hedelmistä. Mies taisteli hienosti pallon itselleen oikeassa laidassa ja nousi röyhkeästi rangaistusalueelle. Nerokas syöttö keskelle tavoitti Aleksi Latvasen, joka viimeisteli varmasti numeroiksi 4-0. Viimeinen puoli tuntia mentiin vahvasti HJS:n komennossa ja kotijoukkueella oli muutama paikka lisäosumiin. Ottelun lopussa saatiin kentälle lisää juoniorivoimaa, kun HJS marssitti sisään kaksi debytanttia. Hyökkääjä Joona Miekka ja topparin tontille astellut Tony Naskali saivat ansaitun näyttöpaikan miesten edustusjoukkueessa. Molemmat juniorit pärjäsivät hienosti miesten kyydissä. Naskali piti rauhallisesti Loiskeen hyökkääjät loitolla ja Miekka väläytteli pari kertaa nopeuttaan hyökkäyspäässä. Katsomossa oltiin yhtä mieltä siitä, että kotikylän junioreita on hieno tulla katsomaan paikan päälle. HJS oli selvästi hallitsevampi osapuoli ja otti vakuuttavan voiton. HJS jatkaa Kolmosen sarjakärjessä kuuden pisteen erolla toisena olevaan Ilves-Kissoihin. Kausi jatkuu ensi perjantaina Pirkkalassa, kun HJS kohtaa PJK:n.

Ensi joulukuussa 15-vuotta täyttävä Lauri Kesti oli pelin jälkeen tyytyväinen mies.

– Osasin odottaa pääsyä kentälle. Lare lupaili ennen peliä, että päästään pelaamaan ainakin hieman. Oli tosi hieno pelata nyt miesten kanssa. Olen harjoitellut miesten edustusjoukkueen mukana viime talvesta alkaen 1-2 kertaa viikossa.

Pitkään ei Kesti ehdi lepäillä miesten pelin debyytin jälkeen.

– P17-junioreiden sarja on puolivälissä ja seuraava peli on maanantaina. Toivottavasti pääsen vielä kentälle näissä miesten peleissä. Tämä oli tosi mukava kokemus.

Ottelun tähtiraadissa toimivat tällä kertaa HJS:n juniorit, 2006-ikäluokan luottohyökkääjät Aatu Kajanto ja Joose Leiponen. HJS tähdet:

3 tähteä: Matias Cavén
2 tähteä: Aleksi Latvanen
1 tähti: Lauri Kesti

Perustelut kolmen tähden pelaajasta:

– Mies esitti todella varmoja otteita puolustuspäässä ja teki hienon puskumaalin kulmapotkusta. Miehen ajoitus on aina kohdallaan ja hän voittaa myös usein maalipotkujen ykköspalloja. Joenmäki-Cavén taitaa olla tämän sarjan paras topparipari. Cavénista tulee mieleen Argentiinan maajoukkuemies, Marcos Rojo.

HJS – Loiske 4-0 (2-0)

19´ 1-0 Matias Cavén
39´ 2-0 Markus Joenmäki
57´ 3-0 Aleksi Latvanen
65´ 4-0 Latvanen

HJS:n kokoonpano:
4 Eppu Kallio
7 Eetu Tapanainen (-> 11 Joona Miekka)
9 Jere Suomalainen
13 Markus Joenmäki (-> 8 Tony Naskali)
15 Lauri Hakanen
16 Niko Äkräs
17 Matias Cavén
20 Aleksi Latvanen (-> 27 Erkka Heinä)
21 Otto Ojala ”C”
23 Niko Mikkonen (-> 19 Lauri Kesti)
70 Ville Kalervo

Artikkelikuva: Video Hasari / Riku Hasari
Ottelun pöytäkirja