HJS jatkoi tasuriputkeaan


Sinisellä taivaalla näkyy kurkiaura matkalla kohti pohjoista, ensimmäiset leskenlehdet puhkeavat kukkaan tienpientareelle ja ravintolat availevat terassejaan. Varmoja kevään merkkejä on myös kotimaisen jalkapallokauden avaus. Kakkosen sarjan alkuun on tasan kolme viikkoa. HJS jatkoi harjoitusotteluitaan tänään Pullerin Meijerin kentällä, kun vastaan asteli 2000-luvun menestysjoukkue Tampere United. Ottelu päättyi kuten kaksi aiempaakin HJS:n harjoitusottelua, tasapeliin ja loppulukemat olivat 1-1 (1-0). Tunnelma aurinkoisessa iltapäivässä oli oikein mukava ja paikalle saapunut 20-päinen TamU:n fanijoukko piti meteliä, kuten hyvässä jalkapallo-ottelussa kuuluukin. Maijerin kentälle oli saapunut yhteensä 149 katsojaa, jotka saivat nauttia varsin vauhdikkaasta jalkapalloviihteestä.

Vartin pelin jälkeen Ilveksestä lainapestillä HJS:ään tullut Santeri Haarala nostatti tunnelmaa kotiyleisössä. Mies murtautui vahvasti oikealta laidalta kahden TamU-pelaajan välistä ja sai vasemman jalkansa vapaaksi. Tarkka laukaus painui upeasti maalin takakulmaan ja näin HJS siirtyi 1-0 -johtoon. Avausmaalin jälkeen peli oli varsin tunnustelevaa. Kun viimeksi joukkueet kohtasivat, pelattiin Hämeenlinnan Säästöpankki Areenassa selvästi pienemmällä kentällä, jossa tilanteet tulevat nopeammin. Ensimmäisen puoliajan lopussa yleisö haukkoi henkeään, kun TamU:n kokenut kärkipelaaja Berat Grabovci yritti kulmapotkun jälkeen Ronaldon opein saksipotkua, mutta tällä kertaa miehen lapikas viuhui hieman ohi pallosta.

Toisen jakson alussa Grabovci sai balsamia haavoilleen, kun mies pystyi heti puoliajan alussa ohittamaan HJS-vahti Eero Viljasen ja tasoitti lukemat. Tasoituksen jälkeen HJS otti pelin haltuunsa ja loi useita hyviä maalipaikkoja. Jere Suomalainen pääsi hyvän yhdistelmän jälkeen läpiajoon, mutta TamU-maalivahti pelasti tamperelaiset takaiskulta. Suomalainen oli myös juonimassa vapaapotkua, jossa mies yritti ovelasti hakea etuylänurkkaa, mutta laukaus suuntautui maalin yli. Ottelun viimeisen 20 minuutin aikana HJS-hyökkääjä Juuso Huhtapelto pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa hyvästä paikasta. Ensin puolittainen läpiajo päättyi TamU-maalivahdin upeaan torjuntaan ja sen jälkeen näyttävä pusku suuntautui hieman maalin yli. Ottelun lopussa vierasjoukkue hieman väsyi ja HJS:n nuoret pelaajat antoivat kovaa painetta TamU-puolustukselle. Katsomosta kuultiin kuolematon lause: ”Muut väsyivät, Lauri Kesti”. HJS sai myös hyökkäysvoimaa Santeri Steniuksen tultua kentälle. Miehellä oli myös yksi hyvä maalipaikka, mutta laukaus 12 metristä suuntautui harmittavasti hieman maalin yli. Ottelun lopussa HJS-leiri sai hieman jobinpostia, kun hyvän ottelun pelannut Ilves-laina Tarik Kazi loukkasi nilkkansa pallontavoittelutilanteessa. TamU kesti loppuun asti HJS:n paineen ja loppulukemat kirjattiin 1-1.

HJS:n maalintekijä, 18-vuotias Santeri Haarala, oli kotijokkueen esitykseen tyytyväinen, mutta toivoi lisää tehoja hyökkäyspäähän:

”Tämä oli hyvä peli meiltä. Olimme selvästi niskan päällä ja TamU joutui puolustuskannalle. Saimme hyvin palloja linjojen eteen ja pääsimme siitä kääntymään ja nostamaan hyökkäyksiä. Toisen puoliajan paikoista olisi pitänyt ratkaista voitto meille, mutta tällä kertaa saimme tyytyä tasapeliin. Pelin kaava oli samanlainen kuin ensimmäisessä TamU-pelissä. Painoimme päälle ja TamU puolusti”

HJS:n meininkiä ja tulevaa kautta mies kommentoi näin:

”HJS:ssä on hyvä vauhti ja olen viihtynyt täällä hyvin. Toki tasoeroa Ilveksen edustusryhmään on, mutta tämä on myös hyvä paikka pelata. Jos peliaikaa ei Veikkausliigassa heru, pelaan täällä.”

HJS pelaa kevään viimeisen harjoitusottelunsa ensi lauantaina MyPan vieraana. Kauan odotettu sarja-avaus HJS-KaaPo pelataan 5. toukokuuta Meijerin kentällä klo 17.00.

 

HJS:n avauskokoonapano:

Eero Viljanen

Eppu Kallio

Roope Huhtala

Paavo Ahola

Tarik Kazi

Jere Suomalainen

Prince Mokuma

Valtteri Kaarna

Santeri Haarala

Eetu Tapanainen

Juuso Huhtapelto

 

Vaihdosta kentälle:

Lauri Kesti (45 min)

Santeri Stenius (65 min)

Timo Viljanen (85 min)