HJS kaatoi FC Melodyn Tampereen illassa!


Miesten edustusjoukkue matkasi perjantai-illan viettoon Tampereelle Kaupin tekonurmelle, jossa vastaan asettui FC Melody. HJS:n kokoonpanoon mahtui edellispäivän viimeistelyharjoituksiin nähden kaksi muutosta, kun Vesa-Matti Nieminen joutui jäämään reissusta kokonaan pois ja työreissusta palaillut J-P Tuomenoja kävi jo tien päällä ensimmäisen osan illan taistosta – hänen tilalleen avauskokoonpanoon marssi Erkka Heinä.

Ottelun alku oli sinisissä pelanneelle vierasjoukkueelle vaikea. Näennäistä pallonhallintaa sävyttivät lukuisat harhasyötöt, joista Melody iski vaudilla toiseen päähän luoden muutaman hyvän laukaisupaikan ensimmäisen puolen tunnin aikana. Heikosta alusta huolimatta paikkansa oli myös vierailla, mutta maalintekoyritykset suuntautuivat ensimmäisellä jaksolla joko suoraan päin maalivahti Visa Pispaa tai maalikehikon ohi. Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä jaksolla oli toppari Jarkko Riihimäki, joka pääsi kulmapotkusta yrittämään jatkoa läheltä maalia. Ulkosyrjäohjaus nousi kuitenkin maalin yli.

Toinen jakso alkoi HJS:n rynnistyksellä – syöttöihin tuli enemmän vauhtia ja hyökkäyspeliin yhteistä juonta ja monipuolisuutta. Jakson ensimmäiset vaaratilanteet Melody-puolustus ja maalivahti Pispa vielä selvittivät kunnialla, mutta Aleksi Latvasen rynnistys nopean rajaheiton jälkeen boksiin toi vieraille kaivatun avausmaalin. Latvasen maalinedustalle pelaama kova keskitys kimpoili puolustajista takaisin miehelle itselleen ja hän iski pallon lähes nollakulmasta verkkoon.

Johtomaali toi lisää rauhallisuutta vieraiden peliin ja ote säilyi vahvana. Seuraava paikka järjestyi Erkka Heinän tarjoilusta läpi päässeelle Jere Suomalaiselle, mutta chippi maalivahdin yli ei laskenut riittävän nopeasti. 62 minuutin kohdalla Aleksi Latvanen luki mainiosti Melody-topparin aikeet katkaisten avaussyötön. Kiihdytys ensimmäisen miehen ohi avasi puolesta kentästä 2v1-tilanteen Erkka Heinän kanssa. Latvanen vei pallon itse boksiin ja tarjoili lopulta herkkupalan viereen, josta Heinä niittasi lukemiksi 0-2.

HJS jatkoi pallonhallintaa ja rakensi maltilla tilanteitaan. Vaihdosta tulleet Tuomenoja ja Eppu Kallio pääsivät peliin heti hyvin mukaan pelaten järkeviä syöttöjä omille ja tarjoten tuoreita jalkoja hyökkäyksiin. Jakson seuraava paikka rakentui jälleen Suomalaiselle, joka pääsi laidasta läpi Mikko Kalervon syötöstä, mutta maalivahdin jalkatorjunta esti lisämaalien syntymisen. Toisessa päässä Melody sai myös yhden pidemmän hyökkäyksen aikaiseksi, mutta murtautuminen boksiin ei onnistunut ja laukaus kauempaa ei aihettanut Ville Kalervolle torjuttavaa.

85. minuutilla peli ratkesi lopullisesti. Linjan edessä pelattu hieno kombinaatio vapautti laidalta Kallion läpi. Vastaan tulleen maalivahdin kiertäminen meni sen verran pitkäksi että suora laukaus ei enää onnistunut. Keskityksellä maalin edestä lyötyi sinipaidoista Juuso Huhtapelto, joka nautiskeli pallon voimalla sisään. Viimeisellä vitosella maalintekoa ehti kokeilemaan vielä useampikin mies. Huhtapellon pusku Atte Koivuniemen keskityksestä osui rimaan, Koivuniemi itse tälläsi volleyn maalin yli ja Suomalainen pääsi yrittämään kulmapotkusta ilman tulosta. Pelin viimeisillä hetkillä Koivuniemi pelasi laidasta pallon Suomalaiselle, joka käänsi päädystä takaviistoon. Tuomenojan oivallinen ylijuoksu petasi Kalliolle vetopaikan 16-rajalle, jonka hän myös hyödynsi. Loppulukemat Tampereen iltapelistä sitä myötä 0-4 ja sarjapisteet lopulta ansaitusti vieraiden matkaan.

FC Melody – HJS 0-4 (0-0)

55´ 0-1 A.Latvanen (T.Peltoniemi)
62´ E.Heinä (A.Latvanen)
85´ J.Huhtapelto (Ep. Kallio)
90´ Ep.Kallio (J.Suomalainen)

Ottelun pöytäkirja
Nelosen sarjataulukko