HJS kärsi kauden avaustappion Sääksjärvellä


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkueen hämmästyttävät 26 ottelua jatkunut voittoputki katkesi perjantai-iltana Lempäälässä. Kotijoukkue Sääksjärven Loiske nappasi yllätysvoiton lukemin 1-0 Tomi Lahtisen ensimmäisen jakson maalilla.

HJS lähti otteluun ennakkosuosikkina. Loiske oli ennen tätä iltaa pystynyt voittamaan vain yhden pelaamastaan neljästä ottelusta. Vierasjoukkue aloittikin ottelun vahvasti ja piti pallonhallintaa itsellään. Jere Suomalainen pääsi kahdesti hyvään maalipaikkaan, mutta tolppaa lähemmäksi tämä yksi sarjan parhaista pelaajista ei päässyt. Vartin pelin jälkeen hämeenlinnalaisille tuli musta hetki. Loiske antoi pitkän rajaheiton ja muutaman onnekkaan pompun jälkeen kotijoukkueen Tomi Lahtinen tälläsi pallon HJS-maalin yläkulmaan. Maalin jälkeen HJS pystyi hallitsemaan peliä, mutta murtautuminen hyviin maalipaikkoihin oli vaikeaa.

Toisen jakson esitys vierasjoukkueelta oli nihkeä. Nimettömänä pysyttelevän katsojan mukaan vierasjoukkueen terävyys, halu voittaa ja kaksinkamppailupelaaminen eivät olleet tämän kauden aiemmin otteluiden tasolla. Kotijoukkue Loiske puolusti hyvin tiiviisti ja hyvällä asenteella ja pääsi ajoittain nopeisiin vastahyökkäyksiin. Jakson lopulla HJS painoi pelin väkisin kotijoukkueen päätyyn ja sai myös muutaman hyvän maalintekotilanteen. Markus Joenmäen puolittainen läpiajo oli yksi viimeisen kymmenen minuutin parhaimpia tilanteita, mutta siitäkään ei vierasjoukkue pystynyt tasoitusmaalia tekemään. Ottelun viimeisellä minuutilla jopa maalivahti Ville Kalervo nostettiin rangaistusalueelle, mutta Loiskeen puolustus kesti maalivahti Tuomas Mäkisen johdolla ja kotijoukkue nappasi 1-0 voiton.

HJS jatkaa tappiosta huolimatta hyvissä asemissa Kolmosen Tampereen lohkossa. Joukkue on sarjassa toisena vain pisteen johtavaa NoPSia perässä. Kausi jatkuu ensi viikon perjantaina kotiottelulla Pirkkalan jalkapalloklubia vastaan. Ottelu alkaa Pullerilla Meijerin kentän tekonurmella perjantaina 26.5. klo 19.00. Tervetuloa kannustamaan HJS takaisin voittojen tielle!

Loiske – HJS 1-0 (1-0)

16´ 1-0 Tomi Lahtinen

HJS:n kokoonpano

4 Eppu Kallio (->5 Jesse Nirkko)
7 Eetu Tapanainen (->8 Juuso Huhtapelto)
9 Jere Suomalainen
10 Matti Jussila (->23 Niko Mikkonen)
13 Markus Joenmäki
14 Mika Jussila (->20 Aleksi Latvanen)
16 Niko Äkräs
18 Sakari Sulonen
19 Mikko Kalervo
21 Otto Ojala ”C”
70 Ville Kalervo

Ottelun pöytäkirja
Artikkelikuva: Jouni Pihlaja