HJS matkustaa PS-44:n vieraaksi tärkeään otteluun


Kolmosen loppuhuipennus alkaa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran osalta perjantaina, kun joukkue matkustaa Valkeakoskelle Pallo-Sepot-44:n vieraaksi. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen toukokuun lopussa päättyi hämeenlinnalaisten vahvan toisen jakson myötä HJS:n 4-1-voittoon.  

PS-44 on sarjataulukossa yksi kolmesta joukkueesta, Ilves-Kissojen ja Nokian Palloseuran lisäksi, joka pyrkii kuromaan HJS:n seitsemän pisteen kaulaa kiinni viimeisten kuuden kierroksen aikana. Valkeakoskelaiset seilaavat tällä hetkellä kahdeksan ottelun voittoputkessa, joten HJS:ää odottaa haaste sarjan kovimmasta päästä. Sen tiedostaa myös hämeenlinnalaisten päävalmentaja Lauri Hakanen.  

– Sepot on taitava ja juonikas joukkue. Ryhmässä on tälle tasolle poikkeuksellisen monta kokenutta divari- ja liigapelaajaa ja heidän osaaminen on kyllä tiedossa. Keväällä joukkue pelasi hyvin organisoidusti ja vahvuuksiensa kautta. Tiukka peli kääntyi meidän hyväksi vasta toisen jakson lopulla, Hakanen sanoo.

HJS kohtaa kauden viimeisen kuuden kierroksen aikana kolme lähintä haastajaansa. Joukkueen pelillinen taso ja kauden aikana tapahtunut kehitys mitataan lopullisesti syksyn aikana. Hakanen ei kuitenkaan suostu miettimään tulevia otteluita, vaan pitää katseensa tiukasti kiinni ainoastaan perjantain ottelussa.

– Mietin tällä hetkellä vain huomista ottelua ja keinoja, jotka voivat auttaa meitä siinä taistelussa. Ollaan hyvässä iskussa ja oman pelaamisen kehittäminen on ollut taas tällä viikolla suurennuslasin alla, kuten jokaisella edellisellä treeniviikollakin, Hakanen miettii. 

HJS pääsee perjantaiseen otteluun  lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Pitkäaikaisloukkaantuneena ottelusta on sivussa ainoastaan Yasiin Mahamed. Prince Mokuma on tällä viikolla edustanut Panssariprikaatia sotilaiden SM-turnauksessa ja on pelin aikana vannomassa sotilasvalaa.   

– Terveystilanne on hyvä ja kokoonpano on täynnä nälkäisiä pelaajia – nuoria ja kokeneita. Minulla on täysi luotto tähän joukkueeseen, Hakanen kertoo.

 

Kuva: Riku Hasari