HJS nousi tasapeliin Ilveksen vieraana


Viime viikon NoPS-voitollaan Kolmosen sarjakärkeen noussut HJS kohtasi keskiviikkoiltana Tampereen Ilveksen kakkosjoukkueen vieraskentällä. Lähtökohdat peliin olivat mielenkiintoiset. Ilveksen peli on ollut koko kauden ailahtelevaa. Mukaan mahtuu mm. 1-11 -voitto JanPasta, mutta myös vähemmän mairittelevia otteita. Ilves on tehnyt tämän kauden Tampereen Kolmosessa eniten maaleja. HJS on ollut tasaisen varma ja napsinut voittoja viikosta toiseen.

HJS sai tuntea Ilveksen maalijyvän heti ottelun ensimmäisen 20 minuutin aikana ja kaatoi jääkylmää vettä sarjakärjen niskaan. Tamperelaiset siirtyivät Elias Kuuselan ja Santeri Haaralan maaleilla 2-0 johtoon. Ottelun alussa Ilves oli aktiivisempi, hallitsi peliä ja ansaitsi johtonsa. HJS:n ensimmäisen jakson paras tekopaikka aukesi Jere Suomalaiselle, kun Juuso Huhtapelto taisteli pallon itselleen ja tarjoili Suomalaiselle, mutta tällä kertaa Ilveksen puolustus ehti väliin.

Toiselle puoliajalle mentäessä HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen reagoi tilanteeseen ja teki kaksi pelaajavaihtoa. Kokenut Aleksi Latvanen ja Mika Jussila tulivat kentälle. HJS aloittikin pirteästi ja neljättä peliään tällä kaudella HJS-paidassa pelannut Matias Cavén nosti vierasjoukkueen maalin päähän. Toisen jakson keskivaiheilla käytiin tasaista kamppailupelaamista ja molemmat joukkueet saivat luotua muutaman maalitilanteen vastustajansa maalille. Puolivälin jälkeen HJS sai ottelusta yhä enemmän otetta ja alkoi vyöryttämään tilanteita keväällä Veikkausliigassa debytoineen Johannes Luukkasen maalille. Kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia, HJS sai vapaapotkun 22 metristä ja Mika Jussila asettui pallon taakse. HJS:n Kevin de Bruyne kesti paineet ja ratkaisu oli paras mahdollinen: pallo maalin etuyläkulmaan, kädet pystyyn ja nimi nettisivuille. Ottelu päättyi 2-2 -lukemiin ja HJS jatkaa sarjan kärkipaikalla.

HJS:n seuraava ottelu on ensi keskiviikkona TPV:tä vastaan Tampereella. Kotiottelua saadaan odottaa lähes kuukausi, jolloin HJS kohtaa Kaurialassa Ilves-Kissat perjantaina 28.7. klo 19.00.

Ilves/2 – HJS 2-2 (2-0)

14´ 1-0 Elias Kuusela
19´ 2-0 Santeri Haarala
52´ 2-1 Matias Cavén
87´ 2-2 Mika Jussila

HJS:n kokoonpano:

4 Eppu Kallio (-> 5 Jesse Nirkko)
6 Toivo Peltoniemi
7 Eetu Tapanainen (-> 23 Niko Mikkonen)
8 Juuso Huhtapelto (-> 20 Aleksi Latvanen)
9 Jere Suomalainen
10 Matti Jussila (-> 18 Sakari Sulonen)
15 Lauri Hakanen (-> 14 Mika Jussila)
17 Matias Cavén
19 Mikko Kalervo
21 Otto Ojala ”C”
70 Ville Kalervo

Ottelun pöytäkirja