HJS nousi upeaan voittoon – Aleksi Latvaselle hattutemppu!


Pimenevässä perjantain kesäillassa nähtiin hienoa futisviihdettä, kun Kolmosen sarjakärjessä porskuttava HJS sai vastaansa Ilves-Kissat. Ottelu oli mitä parhainta mainosta kotimaiselle jalkapallolle. Kenttä oli hienossa kunnossa, sää suosi ja ottelu oli jännittävä loppuun asti. Kotiyleisön riemuksi HJS nousi upeasti kahden maalin takaa-ajoasemasta 3-2 voittoon. Kotijoukkueen sankariksi nousi 36-vuotias veteraanihyökkääjä Aleksi Latvanen, joka iski toisella jaksolla huikean hattutempun.

Ensimmäisellä jaksolla HJS oli hallitsevampi osapuoli. Ottelun hallinnasta kertoo se, että 26 peliminuutin jälkeen kotijoukkue oli saanut peräti kahdeksan kulmapotkua. Ilves-Kissat kuitenkin näytti, että jalkapallo on maalintekopeli. 18 minuutin kohdalla I-Kissat nousi oikealta laidalta ja pallo toimitettiin tehohyökkääjä Berat Grabovcille. Miehen ensimmäinen kosketus oli silkinpehmeä ja näyttävän valelaukauksen jälkeen mies tyylitteli taululle 0-1 -numerot. Osuma oli miehen kymmenes tämän kauden Kolmosessa. HJS jatkoi maalin jälkeen vyörytystään ja oli lähellä maalintekoa kulmapotkusta. Mika Jussilan kulmapotku osui takatolppaan. Irtopalloon pääsi ensimmäisenä Mikko Kalervo, jonka laukaus suuntautui hieman maalin yli. Nopeasti tämän jälkeen I-Kissat pääsi jälleen nousemaan oikealta laidalta ja jälleen pallo pystyttiin pelaamaan boksin sisään vapaalle miehelle. Tällä kertaa vieraiden Juha Jokinen pääsi vapaasti tekopaikkaan ja sijoitti hallitusti nahkakuulan takakulmaan. Ville Kalervo ei voinut kummallekaan maalille mitään. HJS sai vielä ensimmäisellä jaksolla pari hyvää tilannetta ja 42 minuutilla Eetu Tapanaisen vahva nousu vasemmalta laidalta päättyi epäonnekkaasti tolppaan. Ensimmäisen jakson lopussa tällin jalkaansa saanut Mika Jussila otettiin vaihtoon ja HJS:n Lukaku, Aleksi Latvanen päästettiin irti. Otteluisäntä Konecranesin tarjoamille taukokahveille mentiin vierasjoukkueen kahden maalin johdossa.

Toinen jakso oli täydellistä kotijoukkueen hallintaa. Maalinteon aloitti ”super-sub” Latvanen, joka pääsi tälläämään lähietäisyydeltä irtopallon yläkulmaan. Vain kaksi minuuttia edellisestä Jere Suomalainen nousi vahvasti ja petasi paikan Latvaselle. Konkarihyökkääjä malttoi mielensä loistavasti, pelasi vetoharhautukselle maalivahdin pois pelistä ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan. Tasoituksen jälkeen HJS antoi lisää painetta ja I-Kissat oli pahassa pinteessä liukkaiden HJS-laitureiden kanssa. Kun ottelua oli pelattu 74 minuuttia, kotiyleisön suosikiksi noussut Latvanen räjäytti pankin. Mies sai jälleen pallon boksin sisään ja pystyi pelaamaan topparin ulos näppärällä harhautuksella. Laukaus oli taattua laatua ja päätyi takakulmaan. Paikallisen poliisin mukaan Kaurialan pääkatsomossa mitattiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella yli 120 desibelin lukemat ja lähialueen asukkaiden mukaan stadionin katos nousi äänen voimasta 7 cm ilmaan.

Viimeisen vartin aikana HJS pystyi pelaamaan hallitusti. I-Kissat pääsi kerran hyvää vetopaikkaan, mutta maalivahti Ville Kalervo torjui varmasti. Loppuvihellyksen soidessa HJS-leirissä nähtiin todella riemukkaita tuuletuksia. I-Kissat ei tällä kaudella ole hävinnyt huhtikuun lopun jälkeen. Tässä ottelussa se oli kuitenkin täydellinen vastaantulija ja HJS otti ansaitun voiton. 12 pelatun kierroksen jälkeen HJS johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Nokian Palloseuraan. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 13.8. Kaurialassa ja vastaan silloin astelee Tampereen Pelitoverit.

Tähtiraadissa toimivat tällä kertaa HJS:n C-Sinivalkoinen -joukkueen juniorit Aapo Haaja, Eetu Kajanto ja Matti Nokkonen. Tähdet:

3 tähteä: Aleksi Latvanen
2 tähteä: Eppu Kallio
1 tähti: Eetu Tapanainen

Kommentit kolmen tähden pelaajasta: ”Mies teki kolme hienoa maalia ja esitti hyvää liikettä toisella jaksolla. Latvanen on voimakas target-pelaaja, jota tarvittiin, jotta kiri oli mahdollinen. Miehestä tulee mieleen ManU:un siirtynyt belgialaiskärki Romelu Lukaku

HJS – Ilves-Kissat 3-2 (0-2)

18´ 0-1 Berat Grabovci
37´ 0-2 Juha Jokinen
56´ 1-2 Aleksi Latvanen
58´ 2-2 Latvanen
73´ 3-2 Latvanen

HJS:n kokoonpano:
4 Eppu Kallio (-> 5 Jesse Nirkko)
6 Toivo Peltoniemi
7 Eetu Tapanainen
9 Jere Suomalainen
13 Markus Joenmäki
14 Mika Jussila (-> 20 Aleksi Latvanen)
17 Matias Cavén
18 Sakari Sulonen
19 Mikko Kalervo
21 Otto Ojala ”C” (-> 16 Niko Äkräs)
70 Ville Kalervo

Artikkelikuva: Riku Hasari / Videohasari
Ottelun pöytäkirja