HJS on Kanta-Hämeen suurin


Hämeenlinnan Jalkapalloseura on Tampereen Piirin kolmanneksi suurin seura 1117 pelaajallaan. HJS:n edellä tilastossa ovat Tampereen seurat Ilves (4042) ja Tampereen Pallo-Veikot (1467).

 

Alueen seurat
  • Hämeenlinnan Jalkapalloseura, 1117 (+224)
  • Tervakosken Pato, 340 (-24)
  • Janakkalan Pallo, 259 (-20)
  • Valkeakosken Nappulakiiga, 197 (+27)
  • Haka juniorit, 176 (-40)
  • Parolan Visa, 168 (-31)
  • Iittalan Pallo, 131 (+18)
  • Lammin Veto, 127 (+1)
  • Hämeenlinnan Härmä, 92 (-18)
  • Hämeenlinnan Härmä jr, 68 (+16)

HJS:n jäsenmäärä on myös noussut piirin alueella eniten edelliseen tilastoon verrattuna. Nousua on vuoden 2016 tilastosta 224 pelaajaa, joka osaltaan selittyy nuorimpien ryhmien ottamisesta rekisterin piiriin.

”HJS liikuttaa viikoittain suurta massaa lapsia ja nuoria, voidaan sanoa että olemme yksi Kanta-Hämeen merkittävimpiä toimijoita liikunnan saralla. Osa noususta selittyy jäsenrekisterimme käytön laajennuttua täysimääräisesti myös nuorimpien ryhmiin. Kuitenkin myös selkeää nousua on tullut vuoden takaiseen verrattuna, sillä kaudella 2016 seuralla ei ollut B-juniorijoukkueita ja nyt niitä on määrätietoisen työn seurauksena kaksi poikajoukkuetta ja yksi joukkue tyttöjen puolella. Olemme hyvällä kasvun polulla ja seurassa on tehty oikeita ratkaisuja tarjoamalla kaikille halukkaille mahdollisuus harrastamiseen hyvässä seurassa. ” Iloitsee seuran lukumäärästä toiminnanjohtaja Ville Dahlman.

Vapaaehtoiset mahdollistavat seuratyön

Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa on yli 180 vapaaehtoista eri tehtävissä. Jokaisessa joukkueessa on valmentajat, joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja ja huoltaja. Lisäksi seuran turnaukset johdetaan vapaaehtoisten voimin ja monet muut tukitoimet, kuten hjs.fi ja seuran grafiikka tehdään vapaaehtoisten voimin.

”Vapaaehtoiset ohjaajat, valmentajat, huoltajat, joukkueenjohtajat ja rahastonhoitajat ovat toimivan urheiluseuran selkäranka. Heidän rooliaan HJS:n päivittäisessä tekemisessä ei voida liikaa korostaa. Toivottavasti pystymme jatkossa tukemaan heidän työtään niin kentällä kuin erityisesti joukkueiden hallinnossa entistä paremmin. Olemme tänä vuonna käynnistäneet valmennuskoulutuksen Jussi Lempisen johdolla ja tulevan kauden aikana tavoittelemme valmentajakoulutuksen laajentamista. Lisäksi HJS:n edustusjoukkueen päävalmentaja Lauri Hakanen on vetänyt huoltajien kursseja, jotka ollaan koettu erittäin hyödyllisiksi. Isoin kehittämisen kohde tulevalle kaudelle on rahastonhoitajien ja joukkueenjohtajien koulutuksen ja tukimateriaalin kehittäminen.” Kommentoi Dahlman vapaaehtoisten roolia ja heille suunnattuja tukitoimia.

Seurojen yhteistyössä tiivistämisen varaa

Palloliiton tukijärjestelmät ja tavoitteet pelaaja-sekä seurakehityksen saralla pyrkivät ohjaamaan seuroja luomaan alueellisten yhteistyön malleja. Tästä hyvänä osoituksena oli Kanta-Hämeen alueen heikko menestyminen Palloliiton Fortum Tutor ja talenttivalmentajatukien jaossa. Tukia saivat alueella vain HJS ja Haka juniorit, joten yhteistyön tiivistäminen on ajankohtaista.

Dahlman alueellisen yhteistyön tilanteesta: ”Alueella on hyvää työtä tekeviä seuroja ja olen ilolla seurannut Janakkalan tilannetta, jossa uudet olosuhteet ja innokkaat seuraihmiset tulevat saamaan paljon hyvää aikaan. Parolassa on olosuhteet kohdillaan ja Hämeenlinnan olosuhteet nousevat myös uudelle tasolle Säästöpankki Areenan uuden tekonurmen myötä. Lisäksi Tervakosken Padon ja Janakkalan Pallon välillä on nähty yhteistyön merkkejä. Perään kuulutan silti seurojen yhteistyötä kaikilla sektoreilla alkaen markkinoinnista sinne pelaajakehitystyön saralle asti. Palloliiton antaman palautteen perusteella HJS:n tulisi olla alueen veturi ja viedä yhteistyötä eteenpäin. Uskon, että meillä kaikilla seuroilla on annettavaa toisillemme.”

Linkki Tampereen Piirin uutiseen:
https://www.palloliitto.fi/uutiset/spl-tampere/pelipassitilasto-3182017

Linkki Palloliiton uutiseen Fortum Tutor ja talenttavalmentatukien jakamisesta:
https://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/talenttivalmennustuet-ja-fortum-tutor-tuet-2018-19