HJS-päivän trilleri päättyi kaunialaisjuhliin


HJS ja Grankulla IFK tarjoilivat perjantain HJS-päivän kunniaksi huippujännittävän ja tasaisen Kakkosen ottelun. Vaikka sarjataulukossa oleva piste-ero ei kentällä näkynyt, ottivat kaunialaiset lopulta matkaansa täyden pistepotin lukemin 0-1 (0-0).

HJS:n lähtökohdat otteluun olivat hankalat, sillä viime aikoina joukkuetta ovat koitelleet loukkaantumiset. Pirteästi kärjessä pelannut Juuso Huhtapelto jakoikin tunnustusta omilleen.

– Peli-ilmeeseen olen tyytyväinen. Meiltä oli paljon jätkiä pois, mutta kaikilla oli todella hyvä peli-ilme, mutta tulokselle ei vaan voi mitään.

Päävalmentaja Lauri Hakasen uurastettua keskikentällä täydet 90 minuuttia oli penkillä vetovastuussa Teuvo Palkki. Myös Palkki oli Huhtapellon tavoin tyytyväinen joukkueensa taistelutahtoon.

– Meillä oli avauksessa tänään neljä pelaajaa (Vilppu LeinonenGiscard MosameteSanteri Stenius ja Eero Viljanen), jotka ovat avanneet Kakkosessa vain kerran. He tulivat erittäin hyvin joukkueeseen mukaan. Pelasimme ihan ok-matsin, mutta harmittaa, kun pisteitä ei tule, Palkki kertoo.

GrIFK sai ottelun ensimmäiset laukaukset maalia kohti kahdeksannella minuutilla, kun sekä Valmir Seferi että Petteri Meyer pääsivät vuorotellen yrittämään maalintekoa vajaasta 20:stä metristä tuloksetta.

HJS:n ensimmäinen paikka avautui 13:lla minuutilla. Mosameten matala keskitys ei aivan tavoittanut maalille noussutta Huhtapeltoa. Pallo ajautui kuitenkin Steniukselle, jonka pilkun tuntumasta lähtenyt veto kimposti vastustajasta yli maalin. Seuranneesta kulmapotkusta pääsi Hakanen laukomaan puolivolleyn kuudentoista rajalta, joka kuitenkin suuntautui hieman ohi maalin.

Jere Suomalaisen, Valtteri Kaarnan ja Huhtapellon yhteistyö vapautti Steniuksen yrittämään toistamiseen maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta tuloksena oli jälleen pelkkä kulmapotku. Kulmapotkun jälkeen myös GrIFK oli lähellä maalintekoa, kun Daniel Langhoff pääsi vapaaseen paikkaan vastahyökkäyksestä. Veto 13:sta metristä suuntautui kuitenkin yli maalin. Vielä lähempänä Langhoff oli maalintekoa puolen tunnin kohdalla, kun hänen terävä kutinsa osui HJS-maalin ylärimaan.

HJS pääsi vielä kertaalleen lähelle avausmaalia jakson lopulla, kun Markus Joenmäki lähetti matalan syötön linjan taakse, johon Huhtapelto ehti juuri ennen GrIFK-maalivahti Kimi Lindemania. Huhtiksen tökkäys lipui kotiyleisön harmiksi kuitenkin niukasti ohi vasemman tolpan. Maalinteon tuska olikin kotijoukkueen sudenkuoppa.

– Se on ollut meidän kompastuskivi joissain peleissä, kuten näkyy. Toisissa peleissä sitten taas teemme maaleja, mutta silloin menee myös omiin, Huhtapelto kertailee mietteliäänä.

Toisella jaksolla puhuttavia tapahtumia

Toinen jakso alkoi kotijoukkueelta erittäin synkästi. Jaksoa pelattiin vain neljä minuuttia, kun GrIFK teki todella tyylikkään voittomaalin. Keskialueelta HJS-puolustuslinjan taakse lähtenyt pallo tavoitti oikea-aikaisen pystyjuoksun tehneen Meyerin, joka jatkoi pallon volleylla suoraan ilmasta ohi vastaan lähteneen Viljasen.

Jakso eteni tästä eteenpäin varsin seesteisesti, kunnes vartti ennen loppua alkoi tapahtua. GrIFK:n Otto Pitkänen lanasi Kaarnan rajusti kentän pintaan saaden tilanteesta suoran punaisen kortin.

Viisi minuuttia myöhemmin tapahtui kotiyleisöä ja -penkkiä kovasti kuohuttanut tilanne. Vaihtoon tulossa ollut Seferi sai vaihtoa suoritettaessa kaksi keltaista korttia ja ulosajon. Ottelun erotuomari Jesse Kananen arpoi pitkään, että saako GrIFK tehdä vaihdon loppuun. Lopulta joukkue sai suorittaa vaihtonsa ja jatkaa peliä vain yhden miehen vajauksella. Erotuomaritarkkailijan mukaan tuomaristo toimi tilanteessa väärin ja GrIFK:n olisi pitänyt jatkaa ottelua kahdeksalla miehellä.

Vajaalla pelanneet kaunialaiset keskittyivät ottelun lopun johtonsa puolustamiseen. HJS pääsi pariin kertaan hätyyttelemään vielä helpottavaa maalia, mutta niin Suomalaisen laukaus kuin Prince Mokuman puskukaan eivät tuottaneet kaivattua tulosta. Näin kotiotteluiden pistesaldo on edelleen avaamatta.

– Ottelu oli samanlainen kuin niin monet muutkin ottelumme tällä kaudella. Hyvin olemme mukana, mutta se ei vaan riitä. Meillä oli paljon paikkoja tehdä maali. Alakerrassa tulee vielä hetkiä, joista vastustaja pääsee hyviin paikkoihin emmekä pysty itse hyödyntämään paikkojamme yhtä tehokkaasti kuin vastustaja, Palkki summaa.

Huolimatta taas yhdestä tappiosta on henki Palkin mukaan joukkueessa hyvä.

– Meillä on hyvä vire harjoituksissa ja jätkät treenaavat hyvin. Meidän on onnistuttava lähes täydellisesti, että saisimme pisteitä, mutta kaikki tietävät sen ja pistävät kaikkensa peliin joukkueen puolesta.

Myös Huhtapelto kertoo, etteivät tappiot ole aiheuttaneet ylimääräistä hampaiden kiristelyä.

– Kaikki ovat positiivisin mielin treeneissä, naureskellaan ja ollaan hyvällä fiiliksellä. Kyllähän se vaikealtakin tuntuu, kun ei tule pisteitä, mutta ei treeneissä tai kopissa kukaan ole pää kallellaan, Huhtapelto toteaa.

HJS kiittää 1728:aa jalkapalloihmistä otteluun osallistumisesta!

HJS taistelee pisteistä seuraavan kerran keskiviikkona, kun joukkue kohtaa vierasottelussa sarjataulukon kolmanneksi viimeisenä olevan BK-46:n. Seuraava kotiottelu on vuorossa tiistaina 26.6. Vastassa on tuolloin niin ikään sarjan häntäpäässä oleva Käpylän Pallo. Ottelu pelataan Kaurialassa kello 18.30. Tervetuloa!

 

Avaus:

Eero Viljanen

Vilppu Leinonen

Mikael Almen

Markus Joenmäki

Tariq Kazi

Jere Suomalainen

Lauri Hakanen

Valtteri Kaarna

Giscard Mosamete <–> Eppu Kallio 68′

Juuso Huhtapelto <–> Toivo Peltoniemi 80′

Santeri Stenius <–> Prince Mokuma 58′

 

Varoitukset:

Prince Mokuma 64′