HJS palasi voittojen tielle


HJS:n miehet eivät jääneet murehtimaan tappiota rakasta paikallisvihollista Härmää vastaan, vaan palasivat upeasti voittojen tielle. Sarjassa neljäntenä oleva PS-44 kaatui numeroin 3-0 hämärässä perjantai-illassa Kaurialan stadionilla. Etenkin ottelun alussa kotijoukkue oli tehokas maalipaikoissa. HJS:n voitto oli todella tärkeä taistelussa noususta Kakkoseen. Sarjaa on jäljellä kaksi peliä ja HJS johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla I-Kissoihin.

Ottelu alkoi varsin räväkästi, kun molemmat joukkueet olivat päättäneet lähteä rohkeasti hyökkäämään. Viiden minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen fanikatsomossa koettiin sydämentykytyksiä, kun Palloseppojen hyökkääjä Jonni Thusberg pääsi nokikkain maalivahti Ville Kalervon kanssa. Nosto maalia kohti lipui kohti maaliviivaa, mutta tuulispäänä paikalle rynnännyt HJS-toppari Matias Cavén ehti hätiin ja pelasti pallon juuri ennen maaliviivaa. Tästä toivuttuaan kotijoukkue HJS pääsi vuorostaan vyöryttämään hyökkäystä kohti vieraiden maalia. Ensin Eetu Tapanainen laukoi vahvan juoksun päätteeksi tulisesti ja pallo osui pystytolppaan. Minuutti edellisestä Lauri Hakanen pääsi boksiin ja laukoi kohti takakulmaa. Tämän tilanteen vieraiden maalivahti torjui päätyrajasta yli. Kulmapotkua meni antamaan useita huippuvaarallisia keskityksiä kauden aikana viljellyt Matti Jussila. Jussilan keskitys löysi rangaistuspilkun läheisyydestä Markus Joenmäen siististi kammatun jakauksen ja Maran voimakas pusku saatteli nahkakuulan PS-maalin takakulmaan. Maalin jälkeen HJS ei jäänyt peruuttelemaan, vaan lisäsi vettä kiukaalle. Viisi minuuttia edellisestä Eetu Tapanaisen keskitys löysi Aleksi Latvasen päänupin ja kokenut hyökkääjä puski HJS:n riemukkaasti 2-0 -johtoon. Kutsuvierasaitiossa todettiin maalin olleen Latvasen ensimmäinen puskumaali tällä vuosituhannella. Kun puoli tuntia oli pelattu oli HJS:n kolmas maali lähellä, kun kotijoukkue pääsi jälleen puskemaan vaarallisesti kohti Palloseppojen maalia. Tällä kertaa vierasjoukkeen toppari siivosi pallon maaliviivalta. Ensimmäisen jakson loppu mentiin HJS:n komennossa. Palloseppojen paidassa nähtiin mielenkiintoinen tuttavuus, kun Jonni Thusberg palasi Kaurialaan. Härmästä Hakaan lähtenyt hyökkääjä haki vauhtia Valkeakosken kakkosjoukkueesta. Tällä kertaa HJS pystyi nollaamaan vaarallisen Thusbergin.

Toiselle jaksolle lähdettäessä vierasjoukkue PS-44 teki ns. triplavaihdon eli vaihtoi peräti kolme pelaajaa kerralla. Tekoa luonnehdittiin HJS:n kutsuvierasaitiossa adjektiivilla ”epätoivoinen”. Kun pelikellossa oli 56 minuuttia, HJS syötteli kauniisti hyökkäysalueella ja Aleksi Latvaselle pelattiin avoin tekopaikka. Tällä kertaa Latvasen lapikas oli hieman vinossa ja pallo lipui harmittavasti ohi takatolpan. Tämän jälkeen PS-44 sai otetta ja kotijoukkueen liike hiema laski. HJS pystyi kuitenkin pitämään Pallosepot pois vaarallisilta tekopaikoilta. Vasemmalla laidalla uurastanut Eppu Kallio pelasi molempiin suuntiin hienosti ja nosti muutaman kerran hyvin kotijoukkueen hyökkäyksiä. 62. minuutilla viime aikoina pohjevammasta kärsinyt Juuso Huhtapelto päästettiin irti. Huhtis pääsi muutaman kerran herkullisesti nousemaan, mutta kotijoukkueen syöttötyöskentely ei ollut aivan ensimmäisen jakson tasoa ja tekopaikat olivat vähissä. Kymmenen minuuttia ennen loppua tähtitoppari Joenmäki teki homman jännäksi ja syötönkatko lähti kovalla vauhdilla kohti omaa maalia. Ville Kalervo oli kuitenkin tarkkana ja nappasi Joenmäen laakapallon varmasti hyppysiinsä. Lisäajalla HJS sai vielä kulmapotkun vasemmalta laidalta. Juuso Huhtapelto pääsi päineen väliin ja siirsi pallon takatolpalle, josta vaihdosta kentälle tullut Sakari Sulonen pääsi lakaisemaan pallon verkon perukoille. Maalin jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja HJS-leirissä nostettiin kämmenet kohti taivasta kolmen pisteen merkiksi.

Tähtiraadin puheenjohtajana toimi FC Hämeenlinnan entinen kapteeni ja hämeenlinnalainen futisikoni Olli Lehtimäki. HJS-tähdet:

3 tähteä: Eppu Kallio

2 tähteä: Markus Joenmäki

1 tähti: Lauri Hakanen

 

Kommentit kolmen tähden pelaajasta:

-Tämä oli todella modernin laitapakin vahva esitys. Eppu loi kotijoukkueelle useita varallisia maalipaikkoja, josta olisimme voineet latoa enemmänkin maaleja. Mies myös puolusti tunnollisesti ja hoiti oman ruutunsa mallikkaasti.

 

HJS – PS-44 3-0 (2-0)

8´ 1-0 Markus Joenmäki
13´ 2-0 Aleksi Latvanen
92´ 3-0 Sakari Sulonen

HJS:n kokoonpano:
4 Eppu Kallio
7 Eetu Tapanainen (-> 23 Niko Mikkonen)
9 Jere Suomalainen
10 Matti Jussila (-> 18 Sakari Sulonen)
13 Markus Joenmäki
15 Lauri Hakanen
16 Niko Äkräs
17 Matias Cavén
19 Mikko Kalervo
20 Aleksi Latvanen (-> 8 Juuso Huhtapelto)
70 Ville Kalervo ”C”

Ottelun pöytäkirja

HJS:llä on jäljellä kaksi sarjaottelua. Viikon päästä lauantaina HJS matkaa Nokialle ja kohtaa sarjassa viidentenä olevan NoPSin. Kolmosen päätöskierros pelataan lauantaina 30.9. klo 13.00 alkaen. Tuolloin HJS:n vieraaksi Kaurialaan saapuu Ilves/2. Tasapeli ja voitto riittäisivät takaamaan HJS:lle nousun Kakkoseen. Mutta kun on voiton makuun päästy, niin eiköhän oteta pari voittoa tähän loppuun…