HJS palasi voittokantaan!


HJS:n miesten edustusjoukkue ei jäänyt murehtimaan viime viikon tappiota, vaan palasi hienosti voittokantaan kotiottelussa Pirkanmaan Jalkapalloklubia vastaan. Ottelun ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta toisella jaksolla HJS oli täysin ylivoimainen ja otti ansaitun voiton kolmen maalin turvin.

Ottelun alku oli melko tunnustelevaa peliä. HJS hallitsi kenttätapahtumia ja pystyi vyöryttämään muutamia hyviä hyökkäyksiä PJK:n päätyyn. Ensimmäinen hyvä maalipaikka avautui, kun Eetu Tapanainen nousi vahvasti vasemmalta laidalta ja tarjoili Jere Suomalaiselle hyvän keskityksen. Jerryn pusku avopaikasta suuntautui kuitenkin yli maalin. Puolen tunnin pelin jälkeen Niko Mikkonen sai vapaapotkun jälkitilanteesta hyvän maalipaikan, mutta PJK:n maalilla hyvän ottelun pelannut Kasper Kangas reagoi loistavasti ja piti lukemat nollilla. Viisi minuuttia myöhemmin oli Juuso Huhtapellon vuoro kokeilla, mutta jälleen Kangas torjui upeasti. Kotijoukkueella oli ajoittain vaikeuksia lähteä alhaalta ja välillä tuntui, että myös Pullerin kentän tuttu pohjoistuuli haittasi pelinrakentelua. HJS:n keskikenttä ja puolustus pelasivat kuitenkin tiiviisti ja PJK:n paikat jäivät vähiin. Lähimpänä maalintekoa vierasjoukkueesta oli Antti Ala-Myllymäki, joka pääsi puskemaan Markus Joenmäen epäonnistuneen purkupallon jälkeen. Kotijoukkueen onneksi pallo lipui kuitenkin oikean takatolpan ohi. Taukomakkaralle mentiin maalittomassa tilanteessa ja katsomossa kynsinauhat olivat kovilla.

Ottelun ratkaisu toisen puoliajan alussa

Kun toinen puoliaika alkoi, kotijoukkue pisti nelosen silmään, vilkun päälle ja meni menojaan. Maalinteon aloitti vahvan ottelun pelannut Eetu Tapanainen. Mies nousi vasemmasta laidasta, ohitti vastustajan pienellä tsipillä ja purjehti rangaistusalueelle. Mies päätti nousunsa hallittuun sijoitukseen oikeaan alakulmaan. Kentän eteläpäädyssä peliä seuranneet HJS-juniorit saivat verkkokalvoilleen maailmanluokan suorituksen. HJS ei tyytynyt peruuttelemaan maalin jälkeen, vaan kiukaalle heitettiin lisää löylyä. Neljä minuuttia edellisestä Jere Suomalainen antoi vapaapotkun 30 metristä. Ovelan vapariyrityksen jälkeen pallo tuli takaisin Jerrylle, jolloin kaikki luulivat miehen keskittävän pallon rangaistusalueelle. Mies kuitenkin ampui korkean ”laskevan lehden” kohti yläkulmaa. PJK:n maalivahti haroi tyhjää ja pallo painui komeasti maalin ylänurkkaan. Jerryn otti yleisönsä ja tuuletuksesta tuli jopa mieleen Eric Cantona, joka hassutteli ManU-Sunderland -ottelussa lähes yhtä hienon maalin vuonna 1996. HJS:n kolmas maali syntyi, kun Juuso Huhtapelto malttoi mielensä ja antoi nerokkaan syötön rangaistusalueen rajalle, josta tilanteeseen ennätti Niko Mikkonen. Mikkosen laukaus muutti hieman onnekkaasti PJK-puolustuksesta suuntaa ja taululle lyötiin jo 3-0. HJS iski nämä kolme maalia 12 minuutin aikana. Tämän jälkeen PJK alistui kohtaloonsa ja loppu oli pelailua. HJS teki peräti kuusi pelaajavaihtoa ja myös valmentaja Lauri Hakanen nähtiin loppuminuuttien aikana ottamassa hikeä pintaan. Kotijoukkueella oli lopussa vielä muutaman hyvä maalipaikka, mutta 3-0 lukemat säilyivät loppuun asti.  HJS:n kapteeni Otto Ojala oli tyytyväinen pelin jälkeen:

– Ensimmäinen jakso oli hieman tunnustelavaa peliä. Saimme siinä muutamia paikkoja ja vaikka maalia ei tullut, peli-ilme säilyi hyvänä. Toisella jaksolla peli alkoi rullata hienosti ja vastustaja hieman väsyi. Myös myötätuuli saattoi hieman auttaa meitä toisella jaksolla. Pelasimme joukkueena ehjän ottelun ja pystyimme toteuttamaan kentällä niitä asioita, joita olemme harjoitelleet.

Tähtiraadin puheenjohtajan toimi tällä kertaa pitkän linjan HJS-fani, huoltaja ja autokuski Satu Kallio. Jo 15 vuoden ajan HJS:n taustalla toiminut tehonainen antoi tähdet seuraavasti:

3 tähteä: Eetu Tapanainen
2 tähteä: Jere Suomalainen
1 tähti: Ville Kalervo

Raadin perustelut kolmen tähden pelaajasta Eetu Tapanaisesta:

”Mies teki vahvoja nousuja ja nosti mallikkaasti kotijoukkueen hyökkäyksiä. Ensimmäinen maali oli hieno ja voiton kannalta todella tärkeä.

HJS – PJK 3-0 (0-0)

49´ 1-0 Eetu Tapanainen
53´ 2-0 Jere Suomalainen
61´ 3-0 Niko Mikkonen

HJS:n kokoonpano:

5 Jesse Nirkko
7 Eetu Tapanainen (-> 14 Mika Jussila)
8 Juuso Huhtapelto (-> 20 Aleksi Latvanen)
9 Jere Suomalainen (-> 4 Eppu Kallio)
13 Markus Joenmäki
16 Niko Äkräs (-> 15 Lauri Hakanen)
18 Sakari Sulonen
19 Mikko Kalervo
21 Otto Ojala ”C” (-> 3 Aleksi Wilenius)
23 Niko Mikkonen (-> 10 Matti Jussila)
70 Ville Kalervo

Yleisöä: 206

Ottelun pöytäkirja