HJS panostaa koulutukseen


Hämeenlinnan Jalkapalloseura aloitti valmentajien D-kurssien järjestämisen keskiviikkona 31.5. Jussi Lempisen johdolla.

”Valmentajien koulutustason nostaminen on avainasemassa laadukkaan harrastuksen takana. Talven ja kevään aikana selvitimme valmentajien koulutustason, motivaation kouluttautumiseen ja hankimme parhaan mahdollisen kouluttajan valmentajille. Voimme olla todella ylpeitä seurassa, että 27 valmentajaa ilmoittautui D-tason kurssille ja että saimme nimenomaan Jussi Lempisen vastaamaan koulutuksesta. Prosessimuotoinen valmennuskurssi, jossa yhdistetään teoriaopinnot käytännön arjessa tapahtuvaan valmentajan tuutorointiin on ehdottomasti oikea tapa kouluttaa tuloksekkaasti valmentajia.” Kommentoi koulutuksen merkitystä seuralle HJS:n valmennuspäällikkö Mika Pulkkinen.

”Jussin koulutus ja kokemus jalkapallovalmentajana (mm FC Hämeenlinna, HJS, FC Haka) sekä laaja kokemus Palloliiton kouluttajatehtävissä yhdistettynä opettajan ammatitaitoon ja taustaan mahdollistaa parhaan mahdollisen oppimisympäristön HJS:n valmentajille. Samalla Joni Reijo, Teuvo Palkki ja minä saamme arvokasta oppia valmennnuskoulutuksen järjestämisestä, sisältöä unohtamatta.” Kiittelee valmennuspäällikkö Pulkkinen Jussi Lempisen kiinnitystä vahventamaan koulutustiimiä.

Palloliiton koulutusjärjestelmä

Palloliiton valmennuskoulutusjärjestelmä on kuusiportainen, jossa seura voi järjestää perustason kurssit E – C omassa toimintaympäristössään. UEFA B, UEFA A ja UEAFA Pro kursseista vastaavat yhteistyössä Palloliitto ja Piirit (vain UEFA B).

 

Lisää Palloliiton valmentajakoulutuksesta: https://www.palloliitto.fi/palloliitto/koulutus-0/valmentajakoulutus

 

Koulutus isossa roolissa seuratoimijanpolulla

”Jatkossa HJS:n on tarkoitus tarjota omille valmentajilleen mahdollisuus kouluttautua C-tasolle asti omassa toimintaympäristössä. Motivoituneille valmentajille pyritään luomaan yksilöllisiä polkuja niin lasten valmennuksen erikoiskurssi C+:n, UEFA B:n kuin maalivahtivalmennuksen saralla. Koulutusjärjestelmän muutos palvelee seuroja, mutta vastuuttaa myös seurat ylläpitämään koulutuksen laatua. Seuran vapaaehtoisten toimijoiden koulutus ja tukeminen ovat isoja kehitettäviä asioita, joihin tullaan kiinnittämään erityistä huomiota seuraavien vuosien aikana. Nyt meillä on mallit ja osaavat tekijät huoltajien ja valmentajien kouluttamiseen.” Kiittelee seuran toiminnanjohtaja Ville Dahlman valmennuskoulutuksen alkamista seurassa.

” Seuraava steppi on luoda säännöllinen kalenteri kattamaan valmentajien, huoltajien, joukkueenjohtajien ja rahastonhoitajien koulutuspolku. Osaavat ja motivoituneet toimihenkilöt mahdollistavat seuran toiminnan, ilman vapaaehtoisia ei ole seuraa. Itsensä ja seuran kehittämisestä kiinnostuneille ihmisille on aina ovi auki HJS:ssä.” Päättää Dahlman.