HJS piti JanPan aisoissa ensimmäisessä paikallisottelussa!


Kolmosen ensimmäinen paikallispeli nähtiin perjantai-iltana Meijerin kentällä, kun HJS kohtasi Janakkalan Pallon. Isäntäjoukkue ei jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan murjoi toisen jakson vahvalla pelillä vieraat selvin 4-0 -numeroin. Näin HJS otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa ja jatkaa Kolmosen kärkikahinoissa puhtaalla pelillä.

Ottelu alkoi odotetusti HJS:n hallinnalla. Kotijoukkue pystyi pitämään palloa selvästi JanPaa enemmän ja vyörytti koko ajan peliä vieraiden kenttäpäätyyn. Ottelun ensimmäisen vartin aikana Matti Jussila ja Juuso Huhtapelto pääsivät kokeilemaan maalintekoa, mutta erinomaisen ottelun pelannut Ari Takala piti JanPan pelissä mukana. Tämän jälkeen topparina hyvän matsin pelannut Niko Äkräs pääsi laukomaan rangaistusalueen reunalta, mutta jälleen Takala venytti hienon torjunnan alakulmasta. Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen hallintaa, mutta JanPa pääsi kuitenkin pari kertaa vaarallisesti hyökkäämään. Vierasjoukkue oli lähellä johtomaalia, kun Aleksi Ahde pääsi pääsi tekopaikkaan, mutta HJS:n luottoveskari Ville Kalervo poimi marjan isoon räpyläänsä. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin myös kuumia tunteita, kun HJS:n tähtipelaajiin lukeutuva Markus Joenmäki antoi kovuutta kaksinkamppailussa JanPan Kalle Aaltoselle. Aaltosen levy kuumeni varsin nopeasti kutoselle ja mies antoi Snellmanin päivän kunniaksi tilanteesta sanallisen palautteen tuomarille. Jakson lopussa HJS sai vapaapotkun oikealta laidalta. Pääpallossa korkeimmalle nousi tällä kertaa kotijoukkueen Aleksi Wilenius ja siirsi HJS:n ansaittuun johtoon ja näin makkaransyöntiin päästiin hymyssä suin. Katsomon toisella rivillä istunut nimetön tilastomies kertoi pallonhallinnan olleen kotijoukkueella prosentein 77-23.

Puoliajalla valmentaja Lauri Hakanen päätti ottaa tällin saaneen Juuso Huhtapellon vaihtoon. HJS:n lääkintäryhmältä saadun raportin mukaan vamma ei ole vakava, joten fanikatsomon huoli oli tässä kohtaa turha. Toinen jakso alkoi hieman tunnustellen. HJS ei saanut heti täyttä vauhtia päälle ja JanPa pystyi pitämään palloa ensimmäistä jaksoa enemmän. Kun viisi minuuttia oli lämmitelty, HJS pisti kaasun pohjaan ja sen jälkeen Janakkalan pojat tippuivat täydellisesti kyydistä. 52. minuutilla nähtiin kauden komein osuma. Eetu Tapanainen nousi vahvasti vasemmalta laidalta ja antoi oivaltavan syötön tyhjään paikkaan rankkarialueen rajalle. Paikalle riensi Matti Jussila, jonka laukaus saattoi nahkakuulan aivan maalin vasempaan yläkulmaan. Toimituksen saamien tietojen mukaan tästä maalista on tulossa todellinen youtube-hitti. Miehen tuuletus oli myös laadukas ja kauniista hymystä päätellen mies on hoidattanut hampaansa Linnan Hammaslääkärit -vastaanotolla. Maalin jälkeen HJS jatkoi painostustaan ja JanPan pelaajien jalka alkoi painaa. Välillä tuntui, että JanPan raskastekoinen puolustus oli Rosenlewin pesukoneen linkouksessa (1600 kierrosta / min). HJS:n painostus tuotti tulosta. Viisi minuuttia edellisestä Jere Suomalainen käytti JanPan puolustuksen virheen hyväkseen ja tyylitteli rauhallisesti numeroiksi 3-0. Pelin loppu oli pelailua ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Runsaslukuista yleisöä hemmoteltiin useilla hienoilla hyökkäyksillä. Kantapääkikkoja, pieniä chippejä ja nättejä seinäsyöttöjä nähtiin roppakaupalla. Kuin kirsikkana kakun päälle nähtiin vielä hieno maali, kun Jere Suomalaisen millintarkka keskitys vasemmalta laidalta löysi Markus Joenmäen nätisti kammatun pään ja Kolmosen paras pääpelaaja siirsi pelivälineen rauhallisesti maalin takanurkkaan.

Vahvan ottelun pelannut keskikentän juoksukone Jere Suomalainen oli yhtä hymyä pelin jälkeen:

– Pelimme parani loppua kohden ja toinen puoliaika oli ehkä kauden parasta peliä. Saimme luotua hyviä hyökkäyksiä ja varsin hienoja kuvioita. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun pystyimme esittämään parasta osaamistamme.

– Oma peli kulki myös hyvin ja tulihan sieltä yksi maalikin. Kaksi viimeistä peliä ovat olleet Tampereella tiukkoja, mutta onneksi saimme voitot sieltä. Kaukajärven kenttä on varsin kova ja pieni. Nyt oli mukava tulla tänne kotikentälle, jossa nurmimatto on laadukas ja kentällä on tilaa.

Mies antoi tunnustusta myös vastustajalle.

– JanPa taisteli hienosti ja ensimmäisellä jaksolla heillä oli pari tosi vaarallista paikkaa. Nostan hattua heille. Heillä on oma tuttu pelityyli ja siellä pelaa myös tuttuja kavereita. Pystyimme tällä kertaa pitämään JanPan aisoissa ja ottamaan tärkeän voiton.

Ottelun tähtiraadissa toimivat tällä kertaa HJS:n B-tyttöjen tähtipelaajat Katariina Kosola ja Saana Tuomaala.  HJS-tähdet:

3 tähteä: Matti Jussila
2 tähteä: Mika Jussila
1 tähti: Markus Joenmäki

Raadin perustelut 3 tähden pelaajasta:

– Mies teki läpi ottelun hyviä haastoja ja oli koko ajan vaarallinen.
– Teki upean maalin ja ratkaisi ottelun tällä 2-0 -osumalla.

HJS – JanPa 4-0 (1-0)

42´ Aleksi Wilenius
52´ Matti Jussila
56´ Jere Suomalainen
64´ Markus Joenmäki

HJS:n kokoonpano:

3 Wilenius Aleksi (-> 19 Mikko Kalervo)
4 Kallio Eppu (-> 5 Jesse Nirkko)
6 Peltoniemi Toivo (-> 18 Sakari Sulonen)
8 Huhtapelto Juuso (-> 7 Eetu Tapanainen)
9 Suomalainen Jere
10 Jussila Matti
13 Joenmäki Markus
14 Jussila Mika (-> 20 Aleksi Latvanen)
16 Äkräs Niko
21 Ojala Otto (C)
70 Kalervo Ville

Yleisömäärä: 367
Ottelun pöytäkirja