HJS Puotinkylän Valtin kanssa Sami Hyypiä Akatemia -yhteistyöhön


Hämeenlinnan jalkapalloseura jatkaa yhteistyötä Sami Hyypiä Akatemian (SHA) kanssa seuraavan kaksivuotiskauden. Tyttöjalkapalloa ja joukkueiden osallistumista SHA-toimintaan vahvistetaan yhteistyösopimuksella Puotinkylän Valtin kanssa.

“Hämeenlinnan jalkapalloseura on hyväksytty Sami Hyypiä Akatemian toimintaan mukaan ajalle 2015 – 2017. Hyväksyntä kattaa sekä poika- että tyttöjoukkueiden ikäluokat 2002-2006. HJS:n tyttöjen ikäluokassa 2003 ei saatu SHA-ryhmää omasta takaa kasaan”, kertoo HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman.

“SHA-toimintaan ei voi osallistua yhdistelmäjoukkueilla, minkä vuoksi HJS:n ja helsinkiläisen Puotinkylän Valtin välille on solmittu yhteistyösopimus tyttöjoukkueiden osalta. Näin turvataan tyttöjoukkueiden osallistuminen ja mahdollistetaan myös Valtin pelaajille mukaantulo SHA-toimintaan.”

Akatemiatoiminnassa mukana olevien tyttöjen ikäluokkien pelaajat tulevat pääosin HJS:n joukkueista. Ikäluokkajoukkueisiin on mahdollisuus sijoittaa 1-4 Puotinkylän Valtin pelaajaa kunkin joukkueen pelaajatilanteen mukaan. Ikäluokkien vastuuvalmentajina toimivat HJS:n joukkueiden valmentajat ja joukkueet noudattavat HJS:n pelitapaa.

Ikäluokan 2003 joukkueen pelaajat sen sijaan tulevat Puotinkylän Valtista, ja valmennusvastuu on Puotinkylän Valtilla”, toteaa Valtin toiminnanjohtaja Kennet Holmström.

Seurojen välisen sopimuksen valmistelleet HJS:n tyttöjalkapallon koordinaattori Kai Savonniemi ja Valtin tyttöjalkapallon valmennuspäällikkö Jarmo Rinne odottavat tulevaa yhteistyötä. “Yhteistyö lisää seurojen välistä ajatusten vaihtoa. Pääsemme jakamaan hyviksi havaittuja toimintamalleja ja opimme toistemme erilaisista toimintakulttuureista.

Lisätietoja:

Hämeenlinnan jalkapalloseuran tyttöjalkapallon koordinaattori
Kai Savonniemi
GSM: 050 412 3002
email: savonniemi.kai@gmail.com

Hämeenlinnan jalkapalloseuran urheilutoimenjohtaja
Ari Seppälä
GSM: 045 773 04571
email: ari.seppala@hjs.fi


Sami Hyypiä Akatemia

Sami Hyypiä Akatemia Sami Hyypiä Akatemia (SHA) kehittää suomalaista jalkapalloa kohti kansainvälistä kärkeä yhdessä koko suomalaisen jalkapalloyhteisön sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. SHA keskittyy huippujalkapallovaatimusten mukaisen toiminnan kehittämiseen lapsesta aikuiseksi. Akatemian keskeisiä tavoitteita ja metodeja ovat mm. pelaajan yksilöllinen kokonaisvaltainen kehittymisen seuranta ja kehittäminen; koulutusten sisältöjen ja toimintatapojen kehittäminen jalkapallovalmennuksen eri kohderyhmille; sähköisen kehittämisympäristön kehittäminen ja käyttö valmennuksen ja koulutuksen tukena, sekä jalkapallon tutkimustoiminta ja tiedon jakaminen kentälle

SHA:n pelaaja- ja valmentajakoulutusten teknis-taktisissa osuuksissa käytetään espanjalaisen Soccer Services Barcelonan Ekkono-metodia. Hämeenlinnan jalkapalloseura on tehnyt yhteistyötä akatemian kanssa vuodesta 2013.

Sami Hyypiä Academy: https://www.eerikkila.fi/valmennuskeskus/sha-jalkapallo/