HJS ryösti pisteet Helsingistä – kausi huipentuu ensi lauantaina


HJS:n edustusjoukkue osaa pitää kannattajiaan jännityksessä ja tarjota viihdykettä roppakaupalla. Lauantaina HJS kohtasi vieraskentällä Käpylän Pallon ja haki elintärkeän voiton 0-2 -lukemin. Voitto tarkoitti sitä, että sarjapaikan säilyttäminen on omissa käsissä. Tilanne Kakkosen B-lohkon hännillä on todella kutkuttava – neljä joukkuetta on pisteen sisällä toisistaan ja kaksi näistä joukkueista putoaa ensi kaudeksi Kolmoseen.

Ottelun lähtökohdat olivat hämäläisille hieman erikoiset. HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen oli saanut varoitustilin täyteen ja näin hän kärsi pelikieltoa lauantain ottelussa. Hakanen joutui katsomaan omiensa otteita katsomosta käsin. HJS lähti lauantain taktiikalla, jossa kärkeen oli asetettu voimakaksikko Aleksi Latvanen – Santeri Stenius. Kaksikko saikin paljon hämmennystä aikaiseksi KäPan rangaistusalueella. Ottelun avausmaali nähtiin vapaapotkusta. HJS sai rankkarialueen tuntumasta vaparin, jota asettui antamaan tällä kaudella hienoja vaparimaaleja ampunut Markus Joenmäki. Maran ratkaisu oli todella taidokas – mies näytti keskittävän palloa pilkun tuntumaan, mutta käänsikin vedon tarkasti etutolpan juureen. Pallo kimposi tolpasta maalivahdin selän kautta maaliin. Tuo maali merkittiin KäPa-maalivahdin omaksi maaliksi. HJS sai myös toisen hyvän vapaapotkupaikan ensimmäisellä jaksolla. Jälleen Joenmäki asettui ampumaan ja tällä kertaa miehen vasurista lähti tulinen laukaus, joka osui KäPa-maalin ylähirteen ja kimposi siitä harmillisesti vain 20cm maalin ulkopuolelle. Joenmäki on ollut HJS:lle tälläkin kaudella todella tärkeä pelaaja. Varman puolustuspelin ja pelin avaamisen lisäksi mies on ollut iso pelote hyökkäyssuuntaan ja tehnyt seitsemän maalia. Myös KäPa sai muutaman vaarallisen tilanteen ensimmäisellä jaksolla. Etenkin oikealla laidalla terävästi liikkunut Yassim Adam tuotti HJS-puolustukselle ongelmia.

Toisella jaksolla HJS pystyi hallitsemaan palloa ja syötteli näyttävästi Käpylän silkinpehmeällä tekonurmella. KäPa ei päässyt toisen jakson alussa huippupaikoille. Ottelun ratkaisun iski HJS:n Jere Suomalainen. HJS-hyökkäyksen päätteeksi KäPan puolustus sai pallon haltuun ja puolustaja päätti palauttaa pallon maalivahdille. Suomalainen haistoi tämän ja katkaisi syötön. Mies ohitti maltilla maalivahdin ja siirsi 0-2 -lukemat tyhjään maaliin. Paikalle saapunut pieni mutta äänekäs HJS-fanijoukko riemuitsi katsomossa harvalukuisen KäPa-yleisön levitellessä käsiään. Ottelun lopussa KäPa sai muutamia puolittaisia tilanteita, mutta isompaa hätää HJS:llä ei ollut. Super-tärkeä voitto kirjattiin 0-2 -lukemin ja tästä on hyvä jatkaa kauden viimeiseen otteluun.

HJS:n kausi huipentuu ensi lauantaina kotiottelussa FC Jazzia vastaan. Vierailija Jazz varmisti lauantaina sarjapaikkansa ja sillä ei ole enää panosta viimeisessä ottelussa. HJS:llä panosta riittää – voitto riittää hyvin todennäköisesti takaamaan Kakkosen paikan ensi kaudelle. Ottelu alkaa Kaurialassa ensi lauantaina klo 15.00. Otteluisäntä Konecranes tarjoaa kaikille katsojille ilmaiset kahvit tämän huipennuksen kunniaksi.