HJS saa haastajan sarjan tyvipäästä


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran urakka miesten jalkapallon Kolmosessa jatkuu perjantaina. Päättäväisesti lähimpien haastajiensa luomaa uhkaa sarjan kärkipaikasta tyrehdyttävä hämeenlinnalaismiehistö saa vastaansa sarjassa toiseksi viimeisenä olevan Tampereen Peli-Pojat-70:n.  

PP-70 käy hämeenlinnalaisten tapaan tiukkaa kamppailua sijoituksista, mutta sarjan toisessa päässä. 12:lla pisteellään se on kaksi pistettä perässä Janakkalan Palloa sekä tällä hetkellä viimeisen säilyjän paikkaa miehittävää Forssan Jalkapalloklubia. Joukkueen murheenkryyni on tällä kaudella ollut puolustuspeli, sillä joukkue on päästänyt 17:ssä ottelussaan peräti 81 maalia, joka on noin 4,7 maalia ottelua kohden. HJS:n saldo noista maaleista on yhdeksän, kun se haki kesäkuun alussa Tampereelta tyylipuhtaan 9-0-vierasvoiton. Maaleja PP-70 on tehnyt 27, joista joukkueen paras maalintekijä Topi Jokinen on viimeistellyt kuusi.  

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakasella on mielessään keinot, joilla joukkue iskee vastustajansa kimppuun 

– Omassa pelissämme on tärkeintä säilyttää ne hyvät elementit, jotka siinä ovat toimineet. Aktiivinen hyökkäyspelaaminen ja nopeus sekä pallossa että jaloissa ovat avainrooleissa.  

 Kaivamme muististamme ne taktiset asiat, joilla pystyimme haavoittamaan vastustajaa viime ottelussa varsinkin toisella jaksolla, Hakanen tiivistää.  

Hämeenlinnalainen futisyleisö vilkuilee tällä hetkellä HJS:n otteluiden lisäksi myös muiden otteluiden tuloksia laskien yhteen kaavoja, joilla HJS kauden päätteeksi juhlisi nousua Kakkoseen. Hakanen kieltää laskevansa näitä kaavoja, vaan keskittyy täysillä tähän hetkeen.  

Ainoa mihin me voimme vaikuttaa on seuraava pallo. Vaikka teemme työtä pitkäjänteisesti niin osaaminen ulosmitataan jokaisessa ottelussa. Jos osa pelaa tätä peliä ja osa laskee jo tulevaan niin olemme kusessa siinä meneillään olevassa pelissä, Hakanen muistuttaa. 

HJS:n kokoonpanosta puuttui muutama tärkeä palanen edellisessä ottelussa Pallo-Seppoja vastaan, kun pelin aattona joukkueeseen iskenyt flunssa-aalto aiheutti Hakaselle hieman päänvaivaa. Flunssa-aalto on sittemmin hellittänyt. 

 Kokoonpano oli silti täynnä ja hyvä joukkue kasassa. Pari hyökkäyspelin syömähammasta puuttui, joka näkyi vähän maalinteon uhassa. Tiistain harjoituksissa vauhti oli kohdallaan. Joukkueen kanssa keskustelimme, että vauhti on meidän kilpailuetumme, josta meidän on myös muistettava pitää kiinni, Hakanen kertoo. 

HJS – PP-70 perjantaina 30.8. Kaurialassa kello 18.30. Liput 5 €, HJS:n jäsenkorttilaiset ja alle 16-vuotiaat ilmaiseksi sisään. Tervetuloa! 

KUVA: Ari Kedonperä