HJS selvään voittoon huonollakin esityksellä


Hämeenlinnan Jalkapalloseura jatkoi voittoputkeaan miesten Kolmosessa, kun se kukisti Tampereen Peli-Toverit rutiininomaisesti numeroin 3-0 (1-0). Vaikka numerot ovat selvät, ei päävalmentaja Lauri Hakanen ollut joukkueensa otteisiin lainkaan tyytyväinen.  

– Melkein meidän heikoin peli tämän vuoden puolella. Paljon juttuja jäi aihiolaariin: pääsimme hyville sektoreille, mutta sitten ei tapahtunut mitään. Pelinavaamisessa tuli paljon huolimattomia hasseja tänään, ja voidaan aika monta peliä laskea yhteen tämän vuoden puolelta, että saadaan yhtä paljon sellaisia virheitä kasaan, joita tänään tuli, Hakanen summasi. 

Huolimattomuudestaan huolimatta HJS oli koko ottelun ajan selvästi kuskin paikalla. Pallonhallinta ja pelin virtaus olivat vahvasti kotijoukkueen hallussa TP-T:n tyytyessä puolustamaan syvältä. TP-T:n puolustustaistelu onnistui puolisen tuntia, kunnes Miika Paussu (kuvassa) viimeisteli kulmapotkusta kotijoukkueen 1-0-johtoon. Paussu viimeisteli toisella jaksolla myös HJS:n toisen maalin ja hankki kolmanteen maaliin johtaneen rangaistuspotkun vahvalla nousullaan vasemmasta laidasta. Rangaistuspotkun ampui varmasti sisään oivassa vireessä alkukaudella ollut Juuso Huhtapelto. Kotijoukkueen maalivahti Eero Viljanen sai olla käytännössä täysin rauhassa koko ottelun ajan. 

– Hyvällä pelirutiinilla ja riittävän hyvällä tekemisellä saimme pisteet tänään. Pelinvirtaus ja peli-ilme eivät olleet sitä, mitä olemme harjoituksissa ja tämän vuoden puolella peleissä osoittaneet. Jostain syystä emme pumppaamisesta huolimatta saaneet sellaista rytminvaihtoa aikaiseksi, joka olisi saanut meidät huipputyytyväisiksi tämän päivän suoritukseen, Hakanen kertoi.  

– Pelaajat tietävät sen itsekin, ettei tänään nähty huippusuoritusta, mutta näitäkin pelejä mahtuu sarjaan ja tärkeintä on kuitenkin kolme pistettä,” Hakanen muistutti. 

 

Kokoonpano:  

Eero Viljanen  

Lasse Kivinen  

Giscard Mosamete 

Paavo Ahola  

Vilppu Leinonen <–> Abshir Yaslin Mahamed 59´ 

Valtteri Kaarna <–> Otto Ojala 76´ 

Prince Mokuma  

Timo Viljanen <–> Jukka-Pekka Tuomenoja 67´ 

Miika Paussu <–> Lucas Leinonen 82´ 

Juuso Huhtapelto <–> Aleksi Latvanen 82´ 

Ossi Lehtonen 

 

HJS pelaa seuraavan kotiottelunsa torstaina 30.5. Vastassa on tuolloin niin ikään pelkillä voitoilla kautensa aloittanut PS-44 Valkeakoskelta. Ottelu alkaa Meijerin kentällä kello 16. Tervetuloa! 

Artikkelikuva: Riku Hasari