HJS selvitti voitokkaasti kauden kovimman haasteensa


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran voittojen sarja sai arvokasta jatkoa keskiviikkona, kun se kellisti Kolmosen kärkikamppailussa Tampereen Ilves-Kissat maalein 2-0 (1-0). HJS klaarasi tähän asti tasokkaimman haasteensa ajoittaisista vaikeuksista huolimatta.  

HJS sai otteluun terävän alun, kun Juuso Huhtapellolla oli heti ottelun alussa loistava maalipaikka, mutta viimeistely jäi tällä kertaa vajaaksi. Kaikkiaan ensimmäinen jakso oli tasaista peliä kummankin joukkueen etsiessä parasta peliään ja loistavat maalipaikat olivat vähissä. Ilves-Kissat sai pallon kertaalleen HJS:n maaliin, mutta Amin Chouaib ohjasi Jesse Jaakkolan vedon maaliin paitsioasemasta.  

Pari minuuttia tästä nähtiin tämän kauden kenties hienoin HJS-maali, kun keskikentällä hyvän ottelun pelannut Prince Mokuma (kuvassa tulossa vaihtoon) tälläsi pallon pienestä pompusta vastustamattomasti yläkulmaan noin 30 metristä.  

 Sain Epulta (Kallio) hyvän rajaheiton ja pallo jäi vähän pomppimaan eteeni. Ajattelin siinä, että mikäs tässä, kokeillaan ja annoin paukkua. Tuli puhdas osuma ja pallo meni hienosti maaliin, Mokuma kertasi maaliaan.  

Mokuman mukaan Ilves-Kissojen tarjoaman vastuksen huomasi kentällä. 

 Peli lähti käyntiin vähän vaikeasti, mutta sen edetessä saatiin vähän paremmin otetta. Loistavasti hoidimme ottelun joukkueena tänään, vaikka vastustaja oli kauden kovin.  

HJS:llä oli ensimmäisellä jaksolla ajoittain ongelmia syöttötyöskentelynsä kanssa. Päävalmentaja Lauri Hakanen myöntää, että pelin vaatimustason noustessa myös virheiden määrä kasvaa. 

 Kun mennään äärirajoille ja pelissä alkaa vauhti nousemaan niin tulee tilanteita, jossa katsomoon näyttää siltä, että olipa heikko kosketus tai että oltiinpa huolimattomia. Sitten kamppaillaan, taklataan, riistetään ja katsotaan kenen kantti kestää. Silloin kun saamme rytmittää peliä itse niin peli näyttääkin paljon sujuvammalta.  

Toinen jakso oli kovaa kamppailua

Ilves-Kissat oli tasoittaa ottelun heti toisen jakson alkuun, kun tauolla vaihdosta kentälle tullut Felix Suihko nosti pallon yli vastaantuloa empineen HJS-maalivahti Eero Viljasen, mutta kotiyleisön onneksi pallo pysähtyi HJS-maalin tolppaan.  

Hetkeä myöhemmin HJS osoitti jälleen vaarallisuutensa pallonriiston jälkeen, kun lopulta hieman onnekkaasti pallon mukaansa saanut, hyvässä maalivireessä oleva, Miika Paussu tykitti pallon vastustamattomasti Ilves-Kissat-maalin alanurkkaan.  

Hyvin pian maalin jälkeen Ilves-Kissat siirtyi hyökkäämään pidemmillä palloilla pyrkien täten horjuttamaan HJS:n alakertaa. Nollapelistä huolimatta Hakanen löysi johtoasemassa pelaamisesta parannettavaa.  

 Vastustaja löi hirmuisen määrän painetta ja siihen olisi pitänyt pystyä reagoimaan pikkuisen kypsemmin poistamalla painetta selkeämmillä suorituksilla omalla alueella, viemällä peli ylös ja hallitsemalla palloa. Opiskeltavaa jäi siitä, että miten pelaamme johtoasemassa ja otamme vastustajalta aseita pois.  

Hakanen suitsutti varsinkin topparilinjansa (Lasse KivinenGiscard Mosamete ja Paavo Ahola) pelaamista.  

Topparit voittivat huikean määrän pääpalloja tänään ja saimme sitä kautta otettua pahinta terää vastustajalta pois. Olemme kehittyneet paljon sillä osa-alueella, ettei pelkkä pallon lyöminen ylös meitä vastaan tuota vastustajalle välittömästi hyvää. Pystymme myös hyökkäämään paineen alta tyhjään kenttään, mutta muodostuneet tilat pitää jatkossa hyödyntää paremmin, Hakanen kertasi.  

Toisen jakson paineen myötä voitto ei tullut HJS:lle helpolla ja ottelun lisäajasta olisi tullut huippujännittävä ellei Mosamete olisi ollut maaliviivalla blokkaamassa Ilves-Kissojen jo maalivahti Viljasen ohittanutta laukausta.  

 Vaati hirveän määrän duunia ja halua suojella omaa maalia tänään. Eero saa kiittää toppareita muutamasta blokkauksesta. Puolustimme loistavasti syvällä, mutta jatkossa haluamme vähentää niitä tilanteita ja pelata paremmin myös toisessa päässä, Hakanen totesi.  

Tappio oli Ilves-Kissoille tämän kauden toinen. HJS jatkaa sarjakärjessä edelleen puhtaalla pelillä. Jalkapöytäänsä saadun tällin vuoksi vaihtoon tullut ja jääpussia jalassaan ottelun jälkeen pitänyt Mokuma on tyytyväinen joukkueensa kauteen tähän asti.  

 Minulla on todella hyvä fiilis ja olen ylpeä joukkueen tekemisestä. Jatkamme samaan malliin ja pidämme huolta siitä, että kehitymme koko ajan lisää, Mokuma päätti.  

 

HJS pelaa seuraavan kerran kotona sunnuntaina 30.6. Regions´ Cupin neljännen kierroksen ottelussa. Vastassa on tuolloin vaasalainen SIF. Ottelu pelataan Kaurialassa kello 18.00. Alkaen. Tervetuloa! 

 

Kokoonpano Ilves-Kissat-ottelussa:  

Eero Viljanen  

Lasse Kivinen 

Giscard Mosamete 

Paavo Ahola  

Timo Viljanen <—> Vilppu Leinonen 68´ 

Valtteri Kaarna  

Prince Mokuma <—> Abshiir Yasiin Mahamed 65´ 

Eppu Kallio  

Santeri Stenius <—> Eetu Tapanainen 65´ 

Juuso Huhtapelto <—> Jukka-Pekka Tuomenoja 88´ 

Miika Paussu <—> Ossi Lehtonen 80´ 

 

Artikkelikuva: Riku Hasari