HJS syyskierrokselle piikkipaikalta


Miesten edustusjoukkueen sarjakausi Nelosessa on puolivälissä. HJS on esittänyt kevätkierroksen ajan vahvoja otteita niin koti- kuin vierasotteluissakin ja saalistanut tähän asti kaikki jaossa olleet sarjapisteet mukaansa. Tuloksellisesti alkukausi onkin ollut aivan nappisuoritus.
Tottakai, kun tavoitteemme on sarjan voitto, jokaisen pelin tuloksella on todella suuri merkitys meille. Tuloksellisesti olen alkukauteen äärettömän tyytyväinen, ja kiitos siitä kuuluu pelaajille! On tärkeää nähdä myös se, että tulosten takaa löytyy erittäin paljon työtä treenikentällä, joka on sitten siirtynyt hyvinä otteina peleihin. Ollaan viikoittain menty joukkueen pelissä eteenpäin ja nähty, että harjoitellut asiat tuottavat kentällä tulosta kun tehdään asiat niin hyvin kuin osataan, päävalmentaja Lauri Hakanen kertoo.

Syyskauden tulostavoitetta ei Hakasen mielestä tarvitse kauheasti miettiä.
Tavoitteemme on kehittää pelaamistamme jatkuvasti ja sitä myöten myös tulokset tulevat – uskon ja toivon, että syyskausi tulee olemaan vähintään yhtä vahva kuin alkukautemme. Varmasti myös jokainen vastustaja haluaa nimenomaan meidän päänahkamme syyskierroksella ottaa, joten hyviä haasteita on luvassa tulevissa otteluissa.

Syitä joukkueen menestykseen ei ole vaikea hakea, vaan katse kääntyy perusasioihin.
Joukkueeseen on sen ensimmäisten kuukausien aikana syyntynyt hyvä harjoittelukulttuuri, joka kantaa yleensä pitkälle. Vaikka päivittäisen tekemisen laatu on aina helppo nostaa esiin, kun mietitään menestymistä, on sen luominen pitkä prosessi. Siinä ei auta pelkkä valmentajan eikä yksittäisen pelaajan halu, vaan pitää löytää tarpeeksi monta sellaista pelaajaa, joilla on yhteinen päämäärä ja suunta tekemisellä. Kun nämä asiat alkavat asettua oikeille raiteille, ollaan hyvällä tiellä. Lisäksi olemme saaneet joukkueeseemme hyvätasoisen ja laajan pelaajaringin höystettynä muutamalla kovalla vahvistuksella. Laaja pelaajarinki on auttanut monessa kohtaa, kun väkisinkin tulee sairastumisia, loukkaantumisia ja työpoissaoloja – ollaan aina löydetty tasokkaita paikkaajia omasta porukasta, jotka ovat olleet valmiita hyppäämään kehiin. Tähän kalustoon kuuluvat myös A-juniorimme, jotka ovat olleet pari kertaa tärkeissä paikoissa auttamassa meitä, mutta ovat pääsääntöisesti päässeet keskittymään omiin SM-sarjan peleihinsä.

Alkukauden menestys nojaa vahvaan joukkuepeliin, mutta hyvän joukkuepelin myötä myös yksilöt ovat päässeet esiin. Suurimmiksi yllättäjiksi Hakanen nostaa tässä vaiheessa kautta neljä nimeä:
Jesse Nirkko on pelannut valtaosan peleistämme vasempana puolustajana, paikalla, jolla ei ollut aikaisemmin pelannut. Hän on sisäistänyt tärkeimmät tehtävänsä nopeasti ja löytänyt hyvän yhteistyön vasemmalla laidalla Jere Suomalaisen kanssa. Vielä on opittavaa, mutta alku on ollut lupauksia herättävä.
Juuso Huhtapelto tuli minulle uutena miehenä mukaan talvella ja teki nopeasti vaikutuksen. Monipuolinen hyökkäyspään pelaaja, joka missasi sarjakauden alun nilkkavamman takia. Täyteen kuntoon päästyään on pallo alkanut löytämään myös maaliverkot ja yhteistyö Jussi Länsimaan kanssa ylhäällä on ollut parhaimmillaan erinomaista.
Toivo Peltoniemi oli poissa ison osan talvikaudesta ja joutui aloittamaan kauden melko puolikuntoisena. Hoitanut jokaisessa pelissä velvoitteensa puolustussuuntaan moitteetta, mutta antanut lisäksi ison panoksen hyökkäyssuuntaan pelikunnon kehittyessä.
Niko Mikkonen on oikealla laidalla ollut myös positiivinen yllättäjä. Oppinut paljon taktisesti ja sitä kautta päässyt peliin jatkuvasti paremmin mukaan.

-Yllättäjien lisäksi kevätkaudelta löytyy onnistujia enemmänkin, käytännössä koko joukkueellinen. Puolustuspäässä pelaaminen on ollut kautta linjan erittäin hyvällä tasolla maalivahdista alkaen. Keskikentällä kapteeni Otto Ojala ja Mikko Kalervo ovat pelistä toiseen esiintyneet mallikkaasti. Eppu Kallio on monipuolisuudellaan tuonut paljon vaihtoehtoja miehitykseemme ja pelannut hyvällä tasolla useammallakin pelipaikalla. Jere Suomalaisen osalta ei voida varsinaisesti puhua yllätyksestä, mutta miehen osaaminen ja tärkeys näkyy kentällä ja tilastoissa, Hakanen summaa.

Kesätauon jälkeen joukkue on painanut hommia kohta kaksi viikkoa ja joukkueen iskukyky ennen perjantain LeKi-ottelua on aika lailla optimaalinen, kun sairastuvallakaan ei ole miehiä.
Hienoa päästä taas jatkamaan otteluita. Treenikentällä on näkynyt, että ukoilla on nälkää pistää taas pelipaitaa päälle. Hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä lähdetään syyskierroksen kimppuun, Hakanen päättää.

HJS jatkaa sarjaotteluitaan huomenna, kun joukkue kohtaa Pullerilla LeKi-futiksen klo 19.30 alkaen. Tervetuloa kannustamaan HJS voittoon!


HJS ei osallistu 2017 Suomen Cupiin

Kesäkuun lopulla HJS teki myös päätöksen, että se ei osallistu tulevan vuoden Suomen Cupiin. Vaakakupissa painoi elo-, syys- ja lokakuulle osuvien alkukierrosten otteluiden hankala sovittaminen edustusjoukkueen ja A-junioreiden ottelukalenteriin. Käytännössä tämä olisi tarkoittanut yhtä tai useampaa arkipeliä vielä kesken tärkeiden sarjaotteluiden. Joukkueen yhteisellä päätöksellä tähän leikkiin ei ainakaan tällä kertaa haluttu lähteä, vaan keskittyminen haluttiin pitää kauden päätavoitteessa, Nelosen otteluissa.