HJS taisteli tärkeät pisteet


HJS otti Kakkosen B-lohkon äärimmäisen tiukan putoamiskamppailun kannalta elintärkeät kolme pistettä joukkueen voittaessa BK-46:n Karjaalta maalein 3-1 (3-0). Kaurialan raskaalla nurmella nähtiin isolla sydämellä taistellut kotijoukkue, joka pystyi vastaamaan isokokoisen karjaalaisjoukkueen fyysiseen haasteeseen. Koko ottelun ajan palloa suoraviivaisesti HJS:n rangaistusalueelle toimittamaan pyrkinyt BK-46 nosti puolustuspelaamisen vaatimustasoa.

– Kun vastustajalla on noin isokokoisia pelaajia niin ei siinä auta vain katsoa vierestä, miten kaveri pärjää, vaan pitää lyödä itseään likoon ja reagoida jokaiseen pomppuun. Siinä pitää vain olla leijonasydän, että jaksaa juosta tarvittavat metrit ja tapella sekä ykkös- että kakkospallot pois vaara-alueelta, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen kertoo.

Kaksi maalia HJS:lle viimeistelleen Santeri Steniuksen mukaan joukkuetta oltiin valmisteltu fyysiseen koitokseen. Stenius nautti kovasta vääntämisestä.

– Pelaaminen tuntui hyvälle tänään. Nautin fyysisistä joukkueista, joiden kanssa saa painia. Pärjäsimme joukkueena tosi hyvin, sillä ei vastustaja loppujen lopuksi päässyt kovin vaarallisille paikoille.

Stenius teki ensimmäisen maalinsa ottelun 11:llä minuutilla. Erinomaisen ottelun oikealla laidalla pelannut Lauri Kesti riisti pallon BK-46-toppari Tyler Davidilta ja syötti Steniuksen tyhjän maalin eteen, jolla oli helppo työ siirtää pallo maalin.

Ottelun 17:llä minuutilla Prince Mokuma lähetti Mauro Severinon läpiajoon. Alueen ulkopuolelle vastaan tullut BK-46-maalivahti Ricardo Barros torjui pallon kädellään, mutta punaiselta kortilta hänet pelasti Stenius, joka laukoi torjunnasta kimmonneen pallon 30:stä metristä varmasti tyhjään maaliin.

Steniuksella oli jakson aikana paikka myös hattutemppuun, kun hän ehti ensimmäisenä Severinon pystysyöttöön. Stenius harhautti itsensä vetopaikkaan, mutta vasemman jalan sijoitus painui harmillisesti niukasti takatolpan ohi.

Myös karjaalaisilla oli ensimmäisellä jaksolla pari vaarallista paikkaa, kun varsinkin vasemman laidan Boubacar Kinda aiheutti tempokuljetuksillaan vaaranhetkiä HJS:n rangaistusalueelle. Ville Kalervo isäntien maalilla venyi kuitenkin muutamaan huipputorjuntaan.

HJS:n maalirikas ensimmäinen jakso sai kruununsa lisäajalla, kun itsensä kentälle loukkaantuneen Valtteri Kaarnan tilalle vaihtamaan joutunut Hakanen käynnisti kuljetuksellaan vastahyökkäyksen. Hakanen syötti pallon Jere Suomalaiselle, jonka noston BK-46:n toppari Spethen Obeng potkaisi maaliviivan liepeiltä lopulta Kestin kautta maaliin.

Turvallisessa johtoasemassa toiselle jaksolle lähtenyt HJS painotti entistä enemmän omistautuvaa puolustustyöskentelyä.

– Tiedostimme, että vastustaja tulee nostamaan entistä enemmän pelaajia ylös ja moukaroimaan palloa jatkuvasti boksiin. Maltoimme pysyä itsekin boksissa suojellen omaa maalia  ja painimme ne pystypainit loppuun asti. Selviydyimme tilanteista riittävän monta kertaa voittajina ja blokkasimme lisäksiä monta laukausta, Hakanen luonnehtii toisen jakson vääntöä.

– Pystyimme ja jaksoimme myös viedä peliä syvälle vastustajan päähän, mikä oli yhtä tärkeää pelin kannalta kuin puolustaminenkin, Hakanen toteaa.

BK-46 osoitti orastavan kirin merkkejä ottelun 58:lla minuutilla, kun Mergim Bushi jatkoi oikealta laidalta lähteneen keskityksen lähietäisyydeltä maaliin.

Pari minuuttia myöhemmin Markus Broman pääsi puolittaiseen läpiajoon ja sai nostettua pallon yli vastaan tulleen Kalervon, mutta Eppu Kallio pelasti kotijoukkueen toiselta takaiskulta maaliviivan läheisyydeltä. Tauon jälkeen kentälle tullut Kallio onnistui muutenkin ottelussa pimentäen ensimmäisellä jaksolla vaaraa aiheuttaneen Kindan täysin.

Vaikka HJS joutui ajoittain koville oman pään taistelussa, oli Hakanen tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Meillä ei ollut pitkiä pallonhallintajaksoja, mutta niissä oli paljon oikeita asioita. Saimme vastustajan epätasapainoon, jolloin hyökkäsimme nopeasti ja järkevästi. Tänään myös käytimme huippupaikkamme hyödyksi, Hakanen kertoo.

HJS:llä on jäljellä vielä kolme ottelua. Steniuksella on loppukautta ajatellen selvät sävelet.

– Jokaisesta ottelusta lähdemme hakemaan voittoa ja sitä myötä säilymistä, Stenius sanoo päättäväisesti.

 

Kokoonpano:

Ville Kalervo

Vilppu Leinonen

Markus Joenmäki <—> Eppu Kallio 46’

Roope Huhtala

Paavo Ahola

Jere Suomalainen

Valtteri Kaarna <—> Lauri Hakanen 29´

Prince Mokuma

Santeri Stenius <—> Eetu Tapanainen 75´

Mauro Severino

 

Kuva: Santeri Stenius oli tärkeässä roolissa HJS:n voitossa kahdella maalillaan. Kuva: Riku Hasari.