HJS tarjosi makeaa mahan täydeltä HJS-päivän kunniaksi


HJS ei antanut armoa vierasjoukkue Forssan Jalkapalloklubille perjantai-illan tihkusateessa. HJS-päivän kruunanneessa Kolmosen kamppailussa 857 katsojaa saivat nauttia peräti yhdeksästä kotijoukkueen maalista, kun HJS tylytti FJK:n tieltään numeroin 9-0 (4-0) 

HJS otti ottelun haltuunsa heti alkuvihellyksestä lähtien eikä yleisön tarvinnut odottaa ensimmäistä maalia neljää minuuttia kauempaa, kun keskuspuolustaja Giscard Mosamete laukoi pallon kulmapotkun jälkitilanteesta takayläkulmaan.  

Liukkaasti hyökännyt kolmikko Eetu TapanainenSanteri Stenius ja Miika Paussu järjesti alati ohjelmaa FJK:n puolustusalueella ensimmäisellä jaksolla. Tapanainen lisäsi HJS:n johdon kahteen ottelun 24. minuutilla, Paussu ja Stenius puolestaan osuivat vielä maalit mieheen jakson viimeisen viiden minuutin aikana. 

Lukemat olisivat voineet olla ensimmäisen jakson jälkeen vieläkin suuremmat, mutta kotijoukkueen lievä huolimattomuus viimeisellä kolmanneksella esti lisämaalien syntymisen.  

Toisella jaksolla maali-ilottelu jatkui heti jakson alkuun, kun ensin Tapanainen sai puskea pallon lähes maaliviivalta maaliin. Kolme minuuttia myöhemmin tästä pelasivat Paussu ja Stenius hienolla seinäsyöttöpelillä Paussun läpiajoon, jonka hän päätti varmaan viimeistelyyn.  

6-0-lukemat säilyivät 73. minuutille asti, josta eteenpäin nähtiin viidessä minuutissa kolme upeaa maalia. Ensin vaihdosta kentälle tulleet Ossi Lehtonen ja Jukka-Pekka Tuomenoja (kuvassa) juonivat ensiksi mainitun seinäpelillä maalintekoon. Hetki tästä Tuomenoja laukoi vapaapotkun 25:stä metristä yläkulmaan. Viimeinen maali oli mallikas hyökkäys oikealta laidalta, joka päättyi Abshir Yasiin Mahamedin viimeistelyyn rangaistuspisteen tietämiltä Eppu Kallion syötöstä.  

Maalintekoa juhlimaan päässyt Tuomenoja oli tyytyväinen HJS:n esitykseen. 

 Saimme alkuun hyvän maalin, mikä helpottaa aina. Vähän ensimmäisellä jaksolla tuli huolimattomuusvirheitä, joilla FJK pääsi näennäisesti peliin mukaan, mutta kun katsoo meidän juoksuvoimaista alakertaa niin ei sieltä ihan helpolla vastustaja läpi tule. Kokonaisuudessaan ihan ok-esitys.  

Joukkueen kokenutta kaartia oleva Tuomenoja nauttii jälleen pelaamisesta. Vuonna 2012 uransa jo kertaalleen polvivammoihin lopettamaan joutunut hyökkääjä on tällä kaudella tehnyt paluun tositoimiin.  

– 4-5 vuotta lopettamisen jälkeen oli täysi tauko pelaamisesta. Sen jälkeen olen ollut pari vuotta mukana treenailemassa ja tällä kaudella taas enemmän tosissaan mukana.  

 Parastahan tämä on mitä elämässä voi tehdä, pelata jalkapalloa, Tuomenoja sanoi hymyssä suin.  

Polvet ovat pysyneet Tuomenojan mukaan hyvässä kunnossa. 

 Se on uskomatonta, kun ei lääkäreiden mukaan pitänyt olla enää mitään mahdollisuutta pelata jalkapalloa. Koputetaan nyt puuta kuitenkin, Tuomenoja naurahti. 

Vapaapotkumaalistaan Tuomenoja oli myös mielissään.  

 Noilta paikoilta olen treenien jälkeen tykännyt vähän ammuskella ja sanoin, että anna minä kokeilen yhden ja sinnehän se upposi. Joka kausi olen yritettänyt yhden vaparimaalin tehdä ja nyt se tuli sitten, Tuomenoja virnisti.  

Hakanen myhäili tyytyväisyyttään

HJS oli koko ottelun ajan valtavasti vastustajaansa edellä. Kotijoukkue ohitti helposti FJK:n ylimmän prässilinjan, jonka jälkeen se eteni joko lyhytsyöttöpelillä linja kerrallaan murtautuen tai pidemmillä palloilla FJK:n linjan taakse hyödyntäen siellä ammottaneen tilan. Erityisen terävänä kotijoukkue oli positiivisissa tilanteenvaihdoissa, sai se riiston missä päin kenttää tahansa.  

 Mahtava esitys kaikkinensa. Saimme isolla rintamalla onnistumisia hyökkäyspelissä ja toteutettua niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Hyökkäsimme laidoilta, keskeltä, kombinaatioilla, keskityksillä ja tilanteenvaihdoilla eli saimme kaikkia osa-alueita näkyviin tänään. Tosi iloinen olen jätkien puolesta tästä suorituksesta, päävalmentaja Lauri Hakanen kehui.  

Prässin startti ja alakerran avauspelaaminen olivat oikeastaan ainoita kauneusvirheitä tänään. Jäimme vähän liian helpoilla syötöillä jumiin ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla ei sitäkään ongelmaa ollut, vaan avasimme paremmin ja tiesimme, mistä tila löytyy. Sen jälkeen hyökkäsimme vielä enemmän kuin ensimmäisellä jaksolla, Hakanen kertoi. 

HJS on voittanut tällä kaudella jo useamman kerran suurinumeroisesti. FJK:a vastaankin se säilytti selvistä numeroista huolimatta hyvän intensiteetin loppuvihellykseen asti. Hakasella on selvä näkemys siitä, miten se onnistuu.  

 Jätkät tietävät sen, ettei missään vaiheessa laiteta jalkaa kytkimelle. Jos joku tippuu vauhdista eikä prässi enää luista niin laitamme penkiltä uutta jätkää tilalle, jotta vauhti säilyy.  

Hyvä esimerkki on se, että kun saamme saumoja tehdä maalin niin kolme jätkää juoksee silmät kiiluen boksiin haluten tehdä sen seuraavan maalin. Se kertoo nälästä ja kovasta kilpailusta pelipaikoista; pitää käyttää minuutit hyödyksi, jotta pääsee jatkamaan seuraavassakin pelissä, Hakanen linjasi. 

 

HJS pelaa seuraavan kotiottelunsa keskiviikkona 19.6. klo 18.30. Kaurialan kentällä. Kyseessä on kutkuttava kärkiottelu Ilves-Kissoja vastaan. Tervetuloa! 

 

Kokoonpano:  

Eero Viljanen  

Lasse Kivinen  

Giscard Mosamete <—> Otto Ojala 78´ 

Paavo Ahola  

Timo Viljanen  

Prince Mokuma  

Valtteri Kaarna <—> Abshir Yasiin Mahamed 71´ 

Eppu Kallio  

Eetu Tapanainen <—> Ossi Lehtonen 56´ 

Santeri Stenius <—> Jukka-Pekka Tuomenoja 63´ 

Miika Paussu <—> Juuso Huhtapelto 78´ 

 

Kuva: Ari Kedonperä