HJS tyly isäntä Pelitovereille


HJS:n miesten edustusjoukkue jatkoi hienoja esityksiään Tampereen piirin Kolmosessa sunnuntaina. Sarjan keskikastissa taisteleva Tampereen Pelitoverit oli täysin aseeton, kun HJS marssi vakuuttavaan 4-1 -voittoon Kaurialan kostealla nurmella.

HJS-valmentaja Lauri Hakanen veti ennen peliä herttaässän hihastaan ja laittoi itsensä avaukseen keskikentän pohjalle. Ääntä HJS-penkillä piti kokenut Mikko Kalervo. Kotijoukkueen aloitus ottelussa oli todella räväkkä. Peli oli ehtinyt vanhentua vain 35 sekuntia, kun palloa kaivettiin ensimmäistä kertaa TP-T:n maalista. Viimeisissä peleissä liekeissä ollut HJS-hyökkääjä Aleksi Latvanen teki upean esityön ja Jere Suomalainen pääsi liukumaan pallon maaliin. HJS hallitsi muutenkin ottelun alun kenttätapahtumia. Liukas kenttä ja peliväline eivät tuottaneet valkopaidoille ongelmia ja varsinkin HJS:n puolustuslinjan pallovarmuus oli läpi ottelun ihailtavaa. 2-0 -maali nähtiin 11 minuutin jälkeen, kun sama kaksikko kuin ensimmäisessä maalissa oli jälleen asialla. Aleksi Latvanen seurasi Jere Suomalaisen ampuman pallon maalivahdin torjunnan jälkeen maaliin. Pelin lopullinen ratkaisu nähtiin jo 22. peliminuutin kohdalla, kun Markus Joenmäki ampui voimalla pallon 20 metrin vapaapotkusta alanurkkaan.

Toiselle jaksolle HJS otti Hakasen vaihtoon ja tilalle tuli alkukaudella topparin tontilla nähty Niko Äkräs. Äkräs pelasi keskikentän pohjalla ennakkoluulottamasti ja pääsi kerran rohkean nousun päätteeksi hyvään tekopaikkaan. Tulinen laukaus meni hieman maalin oikean kulman ohi. Toisella jaksolla HJS piti enemmän palloa ja kontrolloi peliä. TP-T pääsi muutaman kerran hyvään maalipaikkaan, mutta Ville Kalervon kaksi loistavaa pelastusta ja onnekas ylärimapomppu pelastivat HJS:n takaiskuilta. 65. minuutilla pelin tehokaksikko Latvanen-Suomalainen iski taas. Jerry pääse herkuttelemaan Allun loistavasta esityöstä ja pallo löysi tiensä neljännen kerran vierasjoukkueen maalin takakulmaan.  Ottelun lopussa HJS-puolustus hieman lepsuili ja TP-T:n Toni Toijala pääsi puskemaan pallon maaliin varsin vapaasti takatolpan läheisyydestä. Pian tämän jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja HJS otti hienon ja ansaitun kolmen pisteen voiton. 15 kierroksen jälkeen HJS johtaa riemastuttavasti sarjaa viiden pisteen erolla. Toisena on PS-44 ja kolmantena Ilves-Kissat. HJS:n kausi jatkuu ensi perjantaina kotiottelulla Sääksjärven Loisketta vastaan. Ottelu alkaa perjantaina Kaurialassa klo 19.00.

Tässä ottelussa HJS:n tähtiraadin puheenjohtajana toimi pitkän linjan hämeenlinnalainen futismies ja entinen FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen. Tähdet:

3 tähteä: Jere Suomalainen
2 tähteä: Toivo Peltoniemi
1 tähti: Ville Kalervo

HJS – TP-T 4-1 (3-0)

1´  1-0 Jere Suomalainen
11´ 2-0 Aleksi Latvanen
22´ 3-0 Markus Joenmäki
64´ 4-0 Suomalainen
90+1´ 4-1 Toni Toijala

HJS:n kokoonpano:
4 Eppu Kallio (-> 5 Jesse Nirkko)
6 Toivo Peltoniemi
7 Eetu Tapanainen
9 Jere Suomalainen
13 Markus Joenmäki (-> 27 Erkka Heinä)
15 Lauri Hakanen (-> 16 Niko Äkräs)
17 Matias Cavén
18 Sakari Sulonen (-> 23 Niko Mikkonen)
20 Aleksi Latvanen (-> 10 Matti Jussila)
21 Otto Ojala ”C”
70 Ville Kalervo

Ottelun pöytäkirja