HJS valmis Kakkosen sarja-avaukseen, vastassa KaaPo

  • Kuva: Video Hasari


Pitkä odotus on ohi. On aika päästää hyvin harjoitellut HJS:n edustusjoukkue tositoimiin. Viime kausi päättyi riemukkaasti nousujuhliin Kolmosessa ja nyt on edessä uudet haasteet, kun HJS siirtyy Palloliiton sarjatasolle Kakkoseen. Hämeenlinnan jalkapalloylpeys avaa kautensa Pullerin Meijerin kentällä lauantaina klo 17.00. Vastaan sarja-avauksessa asettuu Kaarinan Pojat.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakasen mukaan meininki joukkueen harjoituksissa on ollut todella positiivinen. Keskitalvella joukkue kärsi olosuhteista, kun Pullerin tekonurmi oli osan aikaa käyttökelvoton. Tuolloin harjoittelua jouduttiin soveltamaan, mutta nyt nuo ajat ovat takana ja joukkuen on päässyt harjoittelemaan suunnitellusti. HJS myös allekirjoitti tällä viikolla tukun pelaajasopimuksia, kun seuraavat sankarit pistivät nimensä sopimuspaperiin: Aleksi Latvanen, Lauri Kesti, Lasse Kivinen, Joona Miekka, Valtteri Lähde ja Ossi Lehtonen. HJS haluaa Hakasen mukaan pelata aggressiivista, aktiivista ja vaativaa futista.

– Haluamme hallita palloa. Se vaatii pelaajilta paljon osaamista teknisesti ja taktisesti. Lisäksi vaaditaan pystymistä fyysisesti ja psyykkisesti, kun pitää toteuttaa tuota pelitapaa paineen alla tuloksellisesti. Puolustaessa yritämme riistää palloa korkealta, niin ettemme olisi pitkiä aikoja ilman palloa. Se vaatii paljon jaksamista, kimpassa tekemistä ja tosi kovaa sitoutumista joukkueen pelitapaan, Hakanen tiivistää.

HJS:n kapteenina jatkaa viime kauden tapaan keskikentän moottori ja keväällä myös muotibusinestä kohahduttanut Otto Ojala. Kotijoukkueen kippari on mielissään joukkueen pelitavasta.

– Pallollisena pelaaminen on paljon kivempaa kuin pallottomana. Se on oikea tapa pelata ja on nautinnollista, kun homma toimii. Fyysisyyttä se tietenkin vaatii, mutta toisaalta olemme ottaneet harppauksia eteenpäin fyysisyydessä talven aikana.

Vierasjoukkue KaaPo pelasi viime kaudella Länsi-Suomen alueen Kolmosta ja nousi HJS:n tavoin Kakkoseen voittamalla oman lohkonsa. KaaPon tekeminen Kolmosessa oli todella vakuuttavaa, 22 ottelusta joukkue napsi 52 pistettä ja hävisi koko kaudella vain kahdesti. Vahvasta hyökkäyspelistä kertoo 67 tehtyä maalia. KaaPo on pitkin talvea pelannut HJS:n tapaan harjoitusotteluita. Kolmesta viimeisestä harjoituspelistä on KaaPolle jäänyt hieman hampaankoloon, sillä tuloksena on ollut tappiot Jazzille ja SalPalle sekä tasapeli P-Iiroja vastaan. Tällä viikolla KaaPo uutisoi kovan luokan vahvistuksesta, kun keltapaidoista FC Interin riveihin kaudeksi 2017 siirtynyt, ja kyseisellä kaudella kolmessa Veikkausliigaottelussakin esiintynyt Elias Mastokangas palaa kauden 2018 kattavalla lainasopimuksella KaaPon paitaan.

HJS-KaaPo alkaa Pullerin Meijerin kentällä lauantaina klo 17.00. Pääsylippu otteluun maksaa 5 euroa. HJS:n jäsenkortilla pääsee otteluun ilmaiseksi. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon katsojia sarja-avaus houkuttelee. Meijerin kenttä on varsin hyvä paikka katsoa peliä, vaikka katsomorakenteet ovatkin hieman alkeelliset. Katsomo on lähellä kenttää ja yleisö pääsee todella läheltä seuraamaan joukkueiden tekemistä. Myös sääennuste näyttää hyvältä, joten kaikki puitteet hyvälle urheilutapahtumalle ovat olemassa.

HJS toivottaa kaikki jalkapallonystävät tervetulleeksi sarja-avaukseen. Tästä tulee hieno kausi.