HJS varmisti sarjanousunsa mykistävällä toisen jakson esityksellä


HJS järjesti hämeenlinnalaisen jalkapalloyleisön sydämet sulattaneen esityksen Nokian Palloseuraa vastaan pelatun ottelun toisella jaksolla ja murskasi sarjassa kolmantena olevan vierailijansa tylysti numeroin 5-0 (0-0). Voitolla HJS varmisti nousunsa Kakkoseen, kun sarjaa on pelaamatta vielä yksi ottelu.  

HJS:n leirissä huokailtiin iloisina sarjapaikan varmistumista ja paineen purkautumista jo ennen viimeistä kierrosta.  

– Hyvät fiilikset tietenkin. Tähän pyrimme viimeiset reilut 10 kuukautta ja nyt se tuli. Viime ottelu oli kauden huonoin meiltä, mutta käsittelimme sen viidessä minuutissa seuraavissa treeneissä ja tänään peli oli sitten sitä mitä pitikin, kertoi HJS-hyökkääjä Juuso Huhtapelto 

– Loistava tunne niin kuin kaikkien naamoilta näkee. On iso helpotus, että pystyimme tänään tällaiseen suoritukseen ja hoidimme nousun toisella yrittämällä, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen summasi helpottuneena.  

Hakanen kehui joukkueen suorittamaa tasonnostoa murheellisesta Ilves-Kissat-ottelusta.  

– Törkeän iso tasonnosto kaikilla mittareilla alkaen henkisestä latauksesta siihen, että pystyimme tekemään niitä asioita, joita näissä olosuhteissa pelaaminen vaati. Tänään oli huomattavasti keskittyneempää tekemistä ja toteutimme omaa pelisuunnitelmaa, millä saimme luotua paljon tilanteita.

Ottelun ensimmäinen jakso oli lieväkseltään HJS:n hallintaa, mutta lähimpänä maalimerkintää kävi NoPS, kun Samu Jokela puski pallon HJS-maaliin sivuvapaapotkusta. HJS:n onneksi Jokela oli paitsioasemassa ja lukemat säilyivät maalittomana. Muuten HJS:n puolustus hoiti nokialaisten nopeat etenemisyritykset varmuudella. Sen huomasi myös Huhtapelto.  

– Puolustussuuntaan pelasimme erinomaisen pelin, tiesimme mitä vastustaja yrittää ja toisaalta tiesimme myös sen, että he tulevat hiipumaan meidän vauhdissa.

Toisella jaksolla HJS esiintyi kauden huipputasollaan. Pelin painopiste siirtyi minuutti minuutilta lähemmäs nokialaisten maalia ja varsinkin oikealta laidalta tapahtuneet murtautumiset alkoivat nakertaa NoPS:n puolustusta hyökkäys kerrallaan. HJS:n ensimmäinen maali syntyikin juuri oikean laidan etenemisen kautta, jonka seurauksena kentällä tänään 74 minuuttia urakoinut Hakanen oli lopulta se, joka teki kotijoukkueelle helpottavan maalin upealla laukauksella 20:stä metristä vasempaan yläkulmaan.   

HJS jatkoi johtomaalin jälkeen laadukasta hyökkäämistään. Ottelun 67:llä minuutilla oikean laidan murtautuminen tuotti laadukkaan keskityspaikan Eppu Kalliolle, joka löysi maalin edestä vapaana olleen Huhtapellon, jonka pusku painui varmasti nokialaisten maaliin.  

HJS:n johdon puolustaminen helpottui oleellisesti ottelun 82:lla minuutilla, kun NoPS:n Tommi Ala-Hakunin suu soi erotuomari Samuli Stenmanin korvaan liian voimakkaalla mollilla, jonka lopputulemana Ala-Hakuni ajettiin ulos toisella keltaisella kortilla.

HJS kaunisteli miesylivoimalla lukemia vielä kolme maalilla. Oikealle laidalle Kallion tilalle vaihdettu Gaaid Abdi teki hienon esityön Valtteri Kaarnan tekemään kolmanteen maaliin, Miika Paussu antoi nappikeskityksen Aleksi Latvaselle neljänteen ja Eetu Tapanainen syötön viidenteen, jonka Latvanen sai tuikata tyhjään maaliin lähes maaliviivalta.  

HJS:n toisen jakson esitys oli siis upea tyylinäyte siitä, miksi hämeenlinnalaiset ansaitsivat paikkansa sarjaporrasta ylemmäksi.  

– Huomasimme missä vastustajan heikkoudet olivat ja pystyimme hyökkäämään vauhdilla kohti viimeistä linjaa. Paineistimme enemmän heidän toista laitaa ja pääsimme sitä kautta syvälle luomaan tilanteita. Pelin painopiste oli lähellä vastustajan maalia ja siellä olimme hyviä. Pidimme huolen myös siitä, ettei pelaaminen mennyt ylihyökkäämiseksi ja maalin hakemiseksi väkisin. Se osoitti, että fokus pysyi oleellisissa asioissa ja peli oli siksi hyvin hanskassa, Hakanen sanoi.  

Hakanen oli ylpeä joukkueestaan, joka uusiutui paljon alkaneelle kaudelle. Haastavasta lähtökohdasta huolimatta joukkue kypsyi kauden aikana Kolmosen valtiaaksi.  

– Tämä on erittäin nälkäinen ja oppimiskykyinen porukka, joka on sisältänyt isoja kasvutarinoita. Joukkueen ulkopuoleltakin asetettiin kysymyksiä, että miten pystymme paikkaamaan tiettyjä osa-alueita, kun joukkueesta poistui paljon kaupungin isoja pelaajia. Joukkue on näyttänyt matkan varrella, että niitä saappaita pystytään täyttämään, Hakanen ylisti.  

Huhtapelto oli Hakasen kanssa samoilla linjoilla.  

– Olemme olleet varmaan ainoa Kolmosen jengi, joka sitoutui harjoittelemiseen ja joukkueeseen tähän malliin. Marraskuusta lähtien teimme kovasti töitä.

HJS matkaa ensi viikonloppuna Tampereelle kauden viimeiseen otteluunsa AC Estudiantesia vastaan. Vaikka viimeisenkin ottelun ainoa tavoite on voitto, voi kauden viimeisellä viikolla jo vähän rentoutuakin.  

– Ensi viikolla pidetään hauskaa treeneissä. Pelaillaan vähän vanhat vastaan nuoret -pelejä ja muuta mukavaa. Se oli meidän tavoite, että pääsemme ensi viikolla nautiskelemaan treeneistä ja sitten vielä viimeisestä peleistä, Huhtapelto virnisti.  

HJS kiittää joukkueen tämän kauden kotiotteluissa käynyttä yleisöä kannustamisesta ja Kolmosen taistoissa mukana elämisestä! 

Kokoonpano:

Eero Viljanen

Paavo Ahola

Giscard Mosamete

Timo Viljanen

Valtteri Kaarna

Lauri Hakanen <–> Mikko Kalervo 74′

Eppu Kallio <–> Gaaid Abdi 79′

Santeri Stenius <–> Miika Paussu 78′

Juuso Huhtapelto <–> Aleksi Latvanen 83′

Ossi Lehtonen <–> Eetu Tapanainen 61′

 

KUVA: Ari Kedonperä