HJS voittoon Tampereella


Hämeenlinnan Jalkapalloseura jatkoi vakuuttavia otteita Kolmosessa voittamalla TPV/2:n vieraskentällä torstaina 25.7. maalein 2-0 (0-0). Vierasjoukkueen maaleista vastasivat ottelussa keskikentällä totutun vahvasti pelannut Prince Mokuma, sekä joukkueen kapteeni Paavo Ahola.

TPV antoi laadukkaan vastuksen

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen näki ottelun olleen hyvätasoinen Kolmosen ottelu, jossa HJS sai tehdä täyden päivätyön kolmen pisteen eteen.

– Edustuksen pelaajilla vahvistunut TPV antoi hyvän haasteen ja vastassa oli odotetusti ihan eri tason porukka kuin kevään kohtaamisessa. Tähän oltiin myös varauduttu ja tiedettiin, minkälaisia miehiä sieltä kentälle juoksee. Erityisesti tolppien välissä ollut Antti Kuusinen pelasi erinomaisen ottelun ja piti meidän painostusta hyvin aisoissa.

– Kaikkinensa olen tosi tyytyväinen eiliseen otteluun. Pystyttiin toteuttamaan pelin teemoja tosi kurinalaisesti ja sitä kautta hallittiin tapahtumia, vaikka maaleja odoteltiinkin toisen jakson puolelle. Ensimmäisen jakson hyviäkään paikkoja ei pystytty hyödyntämään, joten viimeistelyyn kaivataan vielä tarkkuutta. Toki myös jo mainittu maalivahti pelasi erinomaisesti näissä meidän huippupaikoissa.

– Meidän pallollinen peli on ottanut taas pienen askeleen eteenpäin ja ollaan löydetty sujuvuutta sekä monipuolisuutta pelaamiseen. Laitojen rotaatioita tapahtuu jatkuvasti enemmän ja sen takia meitä on jatkuasti vaikeampi puolustaa. Nopeissa hyökkäyksissä ollaan edelleen vahvoja. Saimme pitkien syöttöketjujen kautta myös teräviä tilanneprässejä ja voitettiin paljon palloja heti menetyksen jälkeen takaisin. Tuota samaa draivia halutaan edelleen jatkaa ja kehittää.

Onnistujista Hakanen nostaa esiin vakavasta loukkaantumisesta toipuneen laitapelaaja Timo Viljasen, sekä hyökkäyksessä oivaan vireeseen päässeen Santeri Steniuksen. Myös pitkään sivussa olleen lupaavan Gaaid Abdin paluu kentille oli Hakasen mukaan lupauksia herättävä.

– Eilisen ottelun osalta voisi meiltä nostaa esiin Timo Viljasen, joka alkaa olla nyt siinä kunnossa, mitä viime vuonna ennen vakavaa loukkaantumistaan. Tekee hyvin aloitteita ja tukee hyökkäyksiä puolustamisesta tinkimättä. Santeri Stenius nostaa myös jatkuvasti omaa tasoaan ja pystyy pelaamaan paremmilla tehoilla jo isoja minuutteja. Tosi iloinen olen myös Gaiid Abdin paluusta kentälle – osoitti heti niitä kykyjä, mistä saamme syyskierrokselle taas lisää vaihtoehtoja sekä ratkaisukykyä kentälle. Myös Eetu Tapanainen tuli todella hyvin vaihdosta sisään ja meno näyttää nyt hyvältä.

Seuraavaksi HJS kohtaa paikallisottelussa otteitaan parantaneen Janakkalan Pallon.

– Kaikkinensa tosi tasapainoinen ja hallittu peliesitys ja ansaitut pisteet plakkariin. Hyvän treeniviikon kautta kohti derbyä!

Keskikentän pohjalla uurastanut Prince Mokuma vastasi HJS:n voittomaalista TPV:n vieraana. Kuva: Riku Hasari

 

HJS:n maalit

0 – 1 Prince Mokuma 64 min

0 – 2 Paavo Ahola 79 min

HJS:n kokoonpano

Eero Viljanen (MV)

Lasse Kivinen

Cisgard Mosamete

Paavo Ahola (C)

Vilppu Leinonen

Timo Viljanen

Valtteri Kaarna

Prince Mokuka

Santeri Stenius

Miika Paussu

Ossi Lehtonen

Vaihdot

Eetu Tapanainen (Ossi Lehtonen) 58 min

Gaaid Abdi (Miika Paussu) 62 min

Eppu Kallio (Vilppu Leinonen) 70 min

Otto Ojala (Prince Mokuma) 88 min

Toivo Peltoniemi (Timo Viljanen) 88 min

Vaihdossa koko ottelun: Valtteri Lähde, Lauri Hakanen

Ottelun pöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/1226182

Seuraavaksi vastassa Janakkalan Pallo

HJS kohtaa Kaurialan Stadionilla perjantaina 2.8. paikallisottelussa Janakkalan Pallon!