HJS voittoon Espoon Palloseurasta


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue kohtasi perjantai-illan harjoitusottelussa Espoon Palloseuran ja maalirikas ottelu päättyi kotijoukkueen 7-2 (2-1) voittoon.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun alku oli vierasjoukkueen lievää painostusta ja HJS ei päässyt pyörittämään tuttua syöttöpeliään omalla tasollaan EPS:n puolustaessa tiiviisti. Ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue, joka siirtyi 11. minuutin kohdalla johtoon Ville Kalervon avauksen jäätyä prässäävään pelaajaan. Maalin jälkeen ottelun kulku tasaantui ja myös kotijoukkue sai luotua muutamia vaarallisia hyökkäyksiä vierailijan maalille. Kahden maalin iltaa viettänyt toppari Markus Joenmäki tasoitti pelin puolen tunnin kohdalla upottaen vapaapotkun vastustamattomasti etuylänurkkaan. Vain 7. minuuttia tästä ja Valtteri Kaarna ampui kotijoukkueen johtoon vahvan ottelun pelanneen Paavo Aholan syötöstä. Tauolle siirryttiin varsin tasaisen puoliajan jälkeen kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toinen puoliaika

Puoliajalla HJS vaihtoi useamman pelaajan, jonka myötä peliin tuli selvästi uutta virtaa. Erityisesti kärkeen tullut Eetu Tapanainen oli maukkaalla pelipäällä. Kotijoukkueen hallinnassa kulkenut toinen puoliaika muodostui Säästöpankki Areenalle saapuneen runsaslukuisen yleisön riemuksi varsinaiseksi ilotulitukseksi.  Pelikellon näyttäessä 53 minuuttia EPS:n kohtaloksi koitui oma maali, joka syntyi kun Giscard ”Sisu” Mosameten kova keskitys muutti suuntaa vastustajan jalasta. Vasemman jalan tuloskuntoa esitellyt Markus Joenmäki sijoitti illan toisen vapaapotkun tarkasti maalin alanurkkaan jättäen maalivahdin täysin aseettomaksi. Tämän 4-1 maalin jälkeen ottelun kulku hieman rauhoittui, kunnes 72 minuutin kohdalla EPS kavensi tilanteeksi 4-2 hyvin pelatun tilanteen jälkeen. 5 – 2 maalin viimeisteli vasemmalle laidalle vaihdosta tullut Timo Viljanen Valtteri Kaarnan syötöstä. Tämän maalin jälkeen ottelun hallinta oli täysin valkopaitaisen kotijoukkueen käsissä ja erityisesti oikean laidan miehittäneet B-juniorit Ossi Lehtonen ja Lauri Kesti saivat luotua tilanteita EPS:n maalille. 6-2 osumasta vastasi Eetu Tapanainen tarkkaan ajoitetun pystyynjuoksun jälkeen. Ottelun loppulukemat sinetoi 7-2 maalin viimeistellyt Jere Suomalainen Eetu Tapanaisen linjan ylittäneen noston jälkeen 83. minuutilla.

Valmentaja Hakasen kommentit

HJS:n valmentaja Lauri Hakanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen kotijoukkueen päästyä pitkästä aikaa pelaamaan: ”EPS oli oikein sopiva vastustaja tänään, vaikka maalien myötä ero repesikin isoksi hyvän viimeistelyn myötä. Pelaamaan pyrkivä ja taktisesti hyvä joukkue laittoi myös meidät koville. Uskon, että molemmat joukkueet saivat tästä haluamansa. Iso kiitos myös vastutajalle, että ottelun siirto onnistui lyhyellä varoitusajalla lauantailta perjantaille ja saimme kaipaamamme pelin. Pelien ja harjoittelun osalta toimintaa on haitannut Meijerin Kentän ongelmat, mutta tältä saralta kuuluu positiivista ja hoitotoimenpiteiden jälkeen kenttä on kuulemma kunnossa.”

Pelistä Hakanen nostaa esiin koko joukkueen pelin kehityskaaren ottelussa: ”Erityisen tyytyväinen olen joukkueen pelin kehittymiseen ottelun kuluessa. Pallollisella pelaajalla oli vaihtoehtoja, jotka he myös näkivät ja hyödynsivät. Kehitettävää meillä on erityisesti fyysisellä puolella, jalkapalloa on kivempi pelata kun jaksamme suorittaa sovittuja asioita koko 90 minuuttia. Yksilöistä voidaan nostaa esille topparipari Joenmäki – Ahola, joka on luotettava parivaljakko niin pallollisena kuin puolustussuuntaan.”

Myös B-nuorten esiintyminen keräsi kiitosta Hakaselta: ”Tänään minuutteja sai ottelun aikana neljä B-junioria (Joona Miekka, Lauri Kesti, Lasse Kivinen ja Ossi Lehtonen), jotka kehittyvät päivä päivältä ja pääsevät paremmin vauhtiin mukaan.”


HJS:n aloituskokoonpano (4-4-2)

Ville Kalervo

Giscard Mosamete
Paavo Ahola
Markus Joenmäki
Jesse Nirkko

Niko Mikkonen
Valtteri Kaarna
Prince Mokuma
Jere Suomalainen

Aleksi Latvanen
Joona Miekka

Vaihdossa:

Eero Viljanen
Timo Viljanen
Lauri Kesti
Eetu Tapanainen
Vilppu Leinonen
Mikko Kalervo
Ossi Lehtonen
Lasse Kivinen
Lauri Hakanen


Ottelun maalit:
0-1 EPS
1-1 Markus Joenmäki
2-1 Valtteri Kaarna
3-1 oma maali
4-1 Markus Joenmäki
4-2 EPS
5-2 Timo Viljanen
6-2 Eetu Tapanainen
7-2 Jere Suomalainen