HJS Yksilövalmennus käynnistymässä

Osana Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n uutta strategiaa seuran hallitus on päättänyt niin ikään tehostamistoimenpiteistä sekä uusista investoinneista toimintakaudelle 2019-2020. Päätösten tavoitteena on kehittää entistäkin laadukkaampi kehityspolku pelaajillemme niin matalan kynnyksen toiminnan kuin myös laadukkaan pelaajakehityksen osalta.

”On todella hienoa, että pääsemme taas kokonaisuudessa eteenpäin ja teemme rohkeasti uusia avauksia entistäkin laadukkaamman seuratoiminnan takaamiseksi jäsenistöllemme. On ensiarvoisen tärkeää, että panostamme pelaajiimme yksilöllisesti ja tätä kautta kehitys tulee näkymään seuraavien vuosien aikana myös joukkuetasolla”, toteaa seuran toiminnanjohtaja Tommi Laitila.

HJS Yksilövalmennuskonsepti alkaa marraskuussa 2019

Konseptin ytimessä on pelaajan menestyksekäs kehittäminen seuraympäristössä ja alkuvaiheessa yksilövalmennus kohdistuu pääosin seuran 12-14-vuotiaisiin pelaajiin. Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä, että pelaajat saapuvat hallille suoraan koulutusta, jossa heillä on aikaa tehdä läksyt, lepää, ruokailla, suunnitella tulevien viikkojen ohjelmaa sekä saada yksilöllistä tukea sekä palautetta seuran valmennuspäälliköiltä. Lisäksi päivän ohjelmaan kuuluu yksilöllinen harjoitus joko jalkapallo, fysiikan, kuntoutumisen tai palautumisen näkökulmasta. Toimintaan osallistuminen edellyttää myös pelaajien vanhempien sitoutumista kehitystyöhön, jotta erittäin tärkeät osa-alueet ”kentän ulkopuolella” tulee konkreettisesti huomioiduksi.

”Olemme nyt luoneet mallin, jossa aidosti vaikutamme yksilön arkeen, huomioiden eri tahojen yhteistyön. Haluan myös muistuttaa, että nyt ei ole kysymys siitä, että pelaajat tulevat vain harjoittelemaan seuran ohjaamana, vaan meidän tehtävänä on tukea laadukkaammin myös joukkuevalmennusta sekä valmentajia, jotka edelleen tekevät pelaajien kanssa laadukkaan arjen mahdolliseksi päivittäin. Lisäksi haluan korostaa perheen tukea, sillä ilman tätä emme pääse ns. pintaa syvemmälle” jatkaa Tommi Laitila.

HJS Yksilövalmennuksen infotilaisuuteen kutsuttavat pelaajat:

Tyttöpelaajat
Peppilotta Mäkelä

Nea Järvinen
Emmi Ylä-Soininmäki
Wilma Autio
Peppi Salo
Liisa Sipola
Hilda Eerola
Elli Vanamo

Poikapelaajat

Eino Sääksjärvi
Pyry Hintikka
Rasmus Kumpulainen
Jasu Nieminen
Arttu Laukkanen
Eemeli Valpio
Väinö Lehtonen
Nestori Meltoranta

”Joukkuevalmentajien ja valmennuspäälliköiden yhteistyöllä valitut pelaajat voivat luonnollisesti olla todella ylpeitä itsestään. Meillä loistavia pelaajia seurassamme todella paljon, joten on hyvä muistaa, että kehittymistä tapahtuu eri aikaan ja usein hyvinkin lyhyellä aikavälillä. HJS Yksilövalmennusryhmä ei ole suljettu vaan muutoksia varmasti tulee ja tehdään. Toiminta vaatii 100% sitoutumista, jotta saamme tästä 100% hyödyn. Lisäksi tulemme liittämään konseptiin myös maalivahdit mukaan sen jälkeen, kun olemme saaneet tämän ryhmän kanssa ensin toiminnan hyvään alkuun”, päättää Laitila.